Alvi ry

ALVILA-KOTI

TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN

Alvi Ry:n Alvila-Manikyyri Alvila-kodissakoti sijaitsee Helsingissä merenrannalla, entisen Lapinlahden sairaalan vehreällä puistoalueella monipuolisten palveluiden läheisyydessä. Alvila-koti tarjoaa yksilöllistä ja tavoitteellista tehostettua palveluasumista helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille ja luo ihmiselle mahdollisuuden asua omassa kodissaan, jonka yhteydessä turvallinen yhteisö on läsnä ympäri vuorokauden. Asukkaita tuetaan ottamaan haltuun itsenäisessä elämässä tarvittavia taitoja, kuten talouden ja virastoasioiden hoitamista sekä päätöksentekoa, vastuunottamista ja elämänhallintaa.

Alvila-kodissa asutaan omissa asunnoissa, joissa on oma keittiö, suihku ja wc. Yhteisiin tiloihin kuuluvat olohuone, ruokailutila, keittiö, pesutupa ja sauna sekä kuntosali ja bändihuone. Kesäisin nautimme ympärillä olevan puutarhan suomista mahdollisuuksista aterioinnin, pelien ja muun seuranpidon merkeissä. Henkilökuntaa on saatavilla ympärivuorokautisesti ja työryhmä koostuu sairaanhoitajista, sosionomeista sekä lähihoitajista – Helsingin kaupungin asumiskuntoutuksen psykiatri käy Alvila-kodissa kahden viikon välein. Asukas saa kokonaisvaltaisen hyvinvointinsa ja esimerkiksi lääkityksensä hoitamiseen tukea moniammatilliselta työryhmältä.

YHTEISÖ

Yhteisiä arjen askareita ovat kaupassakäynti, ruoanlaitto ja siivous. Alvila-kodissa on toiminnallisia ryhmiä ja lisäksi käydään erilaisissa tapahtumissa, harrastuksissa, opiskelemassa tai töissä sekä osallistutaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Alvila-kodissa toimiva ja miellyttävä arki on kaikkien yhteisön jäsenien vastuulla.

MITEN ASUKKAAKSI?

Alvila-kodissa on 23 asiakaspaikkaa ja asukkaaksi hakeudutaan lääkärin lähetteellä SAS-työryhmän kautta.