Alvi ry

KARTANON AVOYHTEISÖ

Alvi Ry:n AvoKartano tarjoaa ryhmämuotoista, yksilötyöskentelyä sisältävää päihdekuntoutusta helsinkiläisille aikuisille. Työskentely AvoKartanossa on toipumis- ja hyvinvointilähtöistä (Recovery Oriented): Työntekijämme ovat tukenasi löytämään voimavarasi ja vaikuttamismahdollisuutesi oman näköiseen, hyvään arkeen.

MITEN AVOKARTANO TOIMII?

AvoKartanoon pääset oman päihdepoliklinikkasi lähetteellä. Jaksojen pituudet vaihtelevat asiakaskohtaisesti yhdestä kahdeksaan viikkoon ja niistä päätetään yhteistyössä päihdepoliklinikan oman työntekijäsi kanssa.

Kuntoutuksen jokaiselle viikolle on myös määritelty oma teemansa ja näkökulmansa mm. Identiteetti, voimavarat, pystyvyys, vastuullisuus, toivo, autonomia, joista omaa kuntoutumista ja sitä tukevia harjoitteita käydään läpi. Jokaisen viikon lopulla keskustellaan kuinka viikko on mennyt ja onko kävijä kokenut saaneensa työkaluja toipumiseensa.

AvoKartanossa tutustutaan olemassa oleviin palveluihin esim. vertaistuellisiin toimintoihin AA, NA. Viikko-ohjelmassa on myös yhteisöllistä toimintaa esim. yhteisen lounaan valmistus, rentoutusharjoitteita, liikuntaa sekä kulttuuria esim. musiikkia, näyttelykäyntejä. Työntekijäsi kanssa mietitään henkilökohtainen toipumissuunnitelma mikä auttaa meitä tukemaan sinua tavoitteisiisi päihteiden käytön- ja elämäsi hallinnan osalta

OHJAAJAT

Alvi ry:n henkilöstö on ammatillisesti koulutettua ja heillä on erityisosaamista mm. mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalveluihin liittyen.

SIJAINTI

Toimitilat sijaitsevat Töölössä hyvien liikenneyhteyksien päässä lähellä Kampin metroasemaa.