Laturin ja Francan ohjelmaa syksyllä 2020

23.9.2020.

Hyvää tiedotustiistaita! Iloisia uutisia: Laturin biljardipöytä on huollettu, tervetuloa kokeilemaan! Poikkeuksia tavanomaiseen viikko-ohjelmaan:

* Tänä keskiviikkona ei ole Levyraatia, tervetuloa taas seuraavalla viikolla eli keskiviikkona 30.9.

* Kävelyfutista on vielä torstaina ulkosalla Lassilassa. Muutoin siirrytään sisätiloihin. Kävelyfutista on maanantaisin Pallomyllyn halliin tekonurmella klo 13.30-15.30.

* Lauantaina 26.9. Laturissa pelataan biljarditurnausta ja Laturi on auki vain ilmoittautuneille pelaajille.

* Maanantaina 28.9. on taas Ihanien naisten piiri. Teemana on unelmakartan tekeminen. Jos sinulla on vanhoja naistenlehtiä, voit tuoda pienen määrän Laturiin. Jos et ollut mukana ensimmäisellä kerralla, ilmoita tulostasi leena.honkavaara@alvi.fi, niin osaamme varata tarpeeksi askarteluvälineitä. Kivaa viikkoa!

Tule mukaan valokuvausryhmään!

15.9.2020 Laturin oma valokuvausryhmä kokoontuu keskiviikkoisin kello 13-17. Yhdessä lähdetään kuvaamaan tai näyttelyihin. Ryhmää ei kuitenkaan ole 16.9. Kaikki ovat ryhmään tervetulleita missä vaiheessa kuvaajan uraa tahansa.

15.9.2020 Taasen on tiedotustiistain aika! Mukavaa viikkoa!

* KÄVELYFUTIS: Tällä viikolla on kävelyfutista Myllypurossa ja Lassilassa, mutta ilmeisesti sään on ennustettu olevan huono. Joten sään mukaan! Viimeinen ulkopeli on Myllypurossa keskiviikkona 23.9. Kävelyfutis siirtyy sisätiloihin maanantaista 21.9. alkaen. Tuolloin ja jatkossa paikkana on maanantaisin Pallomyllyn hallin tekonurmi klo 13.30-15.30.

* VALOKUVAUSRYHMÄ: ryhmä on peruttu tällä viikolla. Tervetuloa kuvaamaan taas viikon päästä!

* IHANIEN NAISTEN PIIRI: piiri alkaa maanantaina 21.9. klo 13-15 Laturissa. Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan ohjelmaa. Piiri kokoontuu viisi kertaa ja sen aikana käydään esimerkiksi elokuvissa, teatterissa tai näyttelyssä.

8.9.2020 Nyt on jälleen Laturin tiedotustiistain aika!

* Tänään voi taas solahtaa shakin saloihin Antti Suomisen johdolla klo 16.

* Keskiviikkona otetaan lisää ihania valokuvia Tanjan opastamana, ryhmä alkaa kello 13.

* Levyraati on nykyisin keskiviikkoisin klo 17. Jos haluat mukaan jonkin tietyn biisin tai artistin, niin kommentoi tätä julkaisua.

* Torstaina EI PELATA kävelyfutista Lassilassa, sen sijaan voi ulkoilla Brahenkentälle, jossa on kävelyfutiksen kesäsarjan otteluita kello 12 alkaen.Mukavaa viikkoa kaikille, nähdään pian!

Laturin viikko-ohjelma ajalle 2.9.-8.9.

  • Huomaathan, että Levyraati on siirtynyt pysyvästi keskiviikkoon kello 17-18.
  • Valokuvausryhmä on ensi viikolla keskiviikkona 9.9. klo 13.
  • Antti Suomisen jännittävä shakkiopastus on pysyvästi tiistaisin kello 16.

Francan päiväkeskuksen syyskuun ohjelma alla. Mukavaa syksyä!

Lähde alvilaisten kanssa mukaan näyttelyyn Valokuvataiteen museon uuteen näyttelytilaan – tapaa Marilyn Monroe ja Coco Chanel!

KUVA: Douglas Kirkland: Marilyn Monroe, Hollywood, 1961. ©Douglas Kirkland/Photo Op (Kuvan julkaisuun on pyydetty lupa Valokuvataiteen museolta.)

Näe suloinen Marilyn! Tule mukaan valokuvanäyttelyyn ja näe suloinen Marilyn Monroe ja tyyli-ikoni Coco Chanel upeissa valokuvissa. Valokuvataiteen museo esittää uudessa K1-näyttelytilassaan Kämp-galleriassa kuuluisan valokuvaajan Douglas Kirklandin valokuvateoksia. Kirkland kuvasi paljon julkisuudenhenkilöitä. Näyttelykäynti on osa Laturin valokuvausryhmän toimintaa, mutta sinne saavat tulla mukaan kaikki valokuvasta kiinnostuneet. Lippu tämän ryhmän mukana maksaa 3 euroa. (Normaalisti eläkeläislippu 6 euroa.)

Kokoonnumme maanantaina 31.8.2020 klo 12 Laturissa ja lähdemme yhdessä näyttelyyn. (Näyttely on siis avoinna myös maanantaisin, toisin kuin valtaosa näyttelyistä.) Ryhmää vetää Tanja Talaskivi-Munther.

Nyt on taas tiedotustiistaina aika; viikon 35/36 ohjelma alla:

ARVONTA! Kaikkien Generaattori-lehden tekemiseen osallistuneiden kesken arvotaan syksyllä 50 euron arvoinen ruokakassi. Voit osallistua valokuvilla, erilaisilla teksteillä, maalauksilla tai lähettämällä mukaan vastauksen kysymykseen: Miksi Laturi / Francan päiväkeskus / Popolo on minulle tärkeä? Lehteen ei tule vastaajan nimeä. Vuoden toinen lehti ilmestyy loka-marraskuussa ja nyt on juuri oikea hetki taiteilla siihen sisältöä. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi.

*******************************************************************

TIEDOTE 18.8.2020 Alvin risteily Tallinnaan ensi tiistaina 25.8.2020 on peruttu sekä Suomen että Viron pahentuneen koronatilanteen takia. Maksamastaan matkarahasta (20 e) saa puolet takaisin. Palautuksen saa Laturista. Matkoista vastaava Heidi Huttunen pohtii matkatilannetta palattuaan lomilta ensi viikolla. Nyt jäi taas Tallinnan Raatihuoneentorin vilinä näkemättä, mutta kaikki me menemme terveys edellä.

*******************************************************************’

18.8.2020 Nyt on tiedotuksen aika! Alla on Laturin viikko-ohjelma tiistaista tiistaihin lukujärjestyksen muodossa.

* Tällä viikolla on normaalisti molemmat kävelyfutikset ja ilmakin hellii pelaajia, joten nauttikaa auringosta!

* Antti Suomisen vetämä uusi shakkikerho on myös tänään 18.8., joten tervetuloa niin aloittelijat kuin alkeet jo osaavat kello 16. Shakki on huippumielenkiintoista ja Antti on hyvä opettaja. Testattu on!

* Lauantaina on tarjolla biljardisarjan mitalipelit Laturissa. Laturi on auki kaikille.

Oletko aina halunnut oppia shakkia tai oppia sitä enemmän? Nyt on maanmainio tilaisuus siihen. Laturissa kokoontuu shakkiryhmä tiistaisin kello 16, alkaen 18.8. eli tasan viikon päästä. Tule mukaan!

TIEDOTUSTIISTAIN AIKA ON N-Y-T!

TIISTAI 11.8.2020. Nyt on tiedotustiistain aika! Laturin viikko-ohjelman tälle viikolle ja ensi viikon alulle näet alla lukujärjestyksen muodossa.

* HUOM: Torstaina 13.8. ei ole kävelyfutista Lassilassa. Kesäsarja järjestetään Brahenkentällä kello 12-15.

* Lauantaina 15.8. Laturissa pelataan biljardisarja ja se on suljettu muilta kuin pelaajilta. Pallot vilisevät kello 12.30 alkaen.

* Valokuvausryhmä oli ennen lauantaina, mutta tästä lähtien se on maanantaisin 17.8. alkaen. Tervetuloa uudet ja vanhat valokuvauksen ystävät!

* Tiistaina 18.8. järjestetään Laturissa uutuutena shakkiryhmä, joka soveltuu kaikentasoisille pelaajille. Se alkaa noin kello 16. Mukavaa viikkoa kaikille!

Töölönlahti hehkuu kesäisenä

Töölönlahdelta löytyi suloinen pieni mökki, vesimylly. Alvin valokuvausryhmä samosi aurinkoisella Töölönlahdella elokuun alussa. Valokuvausryhmä on tästä lähin maanantaisin kello 12, kokoontuminen Laturissa. Olitpa aloittelija tai jo kokeneempi kuvaaja, tervetuloa mukaan! Ohjaajana toimii Tanja Talaskivi-Munther. Kuva on Tanjan käsialaa.
Jari vetää levyraatia Laturissa perjantai-iltaisin.

Ja musiikki soi!

Alvin Laturin tukiyksikön Levyraati on täällä taas! Musiikkia kokoonnutaan kuuntelemaan ja pisteyttämään joka perjantai-ilta kello 17. Levyraatia vetää tukiyhteisön musiikkivastaava Jari, tuttavallisemmin ”Kumppis”. Hän kuuntelee ja tuntee musiikkia laajasti, vain klassinen musiikki ei hänelle iske.

”Kuuntelen musiikkia laajalla skaalalla eri aikakausilta, ja otan Levyraatiin mukaan sekä kotimaista että ulkomaista musiikkia. Musiikki voi olla hard rockia, poppia, jazzia”, Jari kertoo. Hänen omat lemmikkinsä löytyvät 1960- ja 1970-luvuilta. ”Silloin tehtiin melodisia kappaleita, jotka ovat nyt nostalgisia ja tuttuja.”

Nykymusiikkikin on hyvää, mutta räp tai hiphop ei saa Jaria syttymään lainkaan.

Musiikki on Jarille hyvin tärkeää, sillä se tukee mielenterveyttä. ”Minulla musiikki pitää pään kasassa. Siitä tulee hyvä, rento olo, se virkistää mieltä ja tuo hyviä fiiliksiä. Musiikin myötä ahdistus häipyy. Siihen ei koskaan kyllästy.”

Elokuun alun Levyraadissa kolme ensimmäistä sijaa meni kotimaisille artisteille. Voittaja oli Virve Rostin biisi Jolene, jaetulle toiselle sijalle tulivat Tapani Kansan Äidin pikkupoika ja Mikko Kuustosen Kultainen sydän ja palava mieli. Soittolistalla oli myös Robert Plantia, Mötörheadia, Eddie Cochrania, A-hata, Hurriganesia ja Pink Floydia.

Spotifyn avulla on nykyisin kappaleita helppo löytää, ja Jarin päässä soittolista syntyy helposti. Mitähän seuraavassa Levyraadissa onkaan tarjolla? Jäämme innolla odottamaan!

Juttu ja kuva: Leena Honkavaara

NYT ON TIEDOTUSTIISTAI! Tälläkin viikolla tiedotustiistai pidetään vain näin virtuaalisesti. Laturissa ei ole kokoontumista sen tiimoilta, mutta tervetuloa muuten mukaan. HUOM. MYLLYPURON KÄVELYFUTIS tällä viikolla PERUTTU! Tervetuloa Lassilaan torstaina.
Yllä tämän viikon lukujärjestys. Joitakin ryhmiä vielä puuttuu. Niitä käynnistellään elokuun aikana, jos koronatilanne sen sallii. Ainakin ruokaryhmä ja uintiryhmä puuttuvat vielä.
Perjantain levyraati on ollut suosittu. Bingossa juuri sinä voit voittaa! Vielä pääsee mukaan valokuvausryhmään. Mukavaa viikkoa kaikille! Ennakkoilmoittautumista Laturiin ei tarvita.
Laturissa on bingo joka torstai kello 17. Kuka tahansa voi voittaa kivoja palkintoja. Osuisiko tänään omalle kohdalle ja valitsisiko palkinnoksi kahvia, suklaata vai jättikarkkipussin? Tule viihtymään meidän muiden kanssa!
Ohessa Francan päiväkeskuksen ohjelma elokuulle 2020. Ulkoiluilla on säävaraus.

Valokuvausryhmä starttaa pian Laturissa!

Alvin valokuvausryhmä alkaa pian! Tervetuloa mukaan kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin alkeita opettelevat kuin konkaritkin, uudet ja jo tutut ryhmäläiset. Valokuvausryhmän tapaamiset ovat Laturissa ja ohjaajana on Tanja Talaskivi-Munther. Kirjaa seuraavat ajankohdat kalenteriin:

* Lauantaina 25.7. klo 14

* Lauantaina 8.8. klo 14

Lämpimästi tervetuloa!

Laturin leffaryhmä kokoontuu joka sunnuntai klo 17

Laturin leffaryhmä kokoontuu joka sunnuntai kello 17 katsomaan kokoillan elokuvan kera kahvin ja raksujen. Sunnuntaina 12.7. katsottiin yhdessä kulttileffa Paluu tulevaisuuteen. Elokuva valitaan aluksi yhdessä päättäen.
HUOM. Matkainfon kokoontumispaikka 2.9.2020 klo 13-15 on muuttunut ja on nyt päiväkeskus Franca, Liesitori 1, 4. krs., VANTAA. Mikäli et pääse mukaan, saat infon sisällön kirjallisena. (Päivitetty 4.8.2020.)

Kävelyfutis on Alvin suurin harrasteryhmä

Haluaisitko uutena mukaan Alvin kävelyfutikseen? Ohaajana toimivan Hanna Kaimon mukaan kyseessä on oikea herrasmieslaji, sillä toisen onnistumiselle taputetaan, vaikka se tarkoittaisikin omaa häviötä. Jos toista rikotaan, esimerkiksi vahingossa astuu toisen jalalle, kysytään eihän käynyt kuinkaan. Kun kävellään, loukkaantumisia tapahtuu aika vähän. ”Kävelyfutikseen on matalampi kynnys ja se on helpompi laji harrastaa kuin moni muu. Todella mielenkiintoinen laji kuitenkin, jossa yhdistyy fysiikka, liike ja pallon kanssa oleminen. Joukkuelajina sosiaalisus ja yhdessäolo korostuvat. Esimerkiksi kun pelataan sateella ulkona, ollaan siellä kuitenkin yhdessä. Laji on myös halpa. Tarvitset vain lenkkarit tai nappikset”, Hanna kertoo. Tervetuloa!

Alvin porukka kokoontuu pelaamaan seuraavasti:

  • Keskiviikkoisin kello 13-14.30 Myllypuron tekonurmikentällä, Myllytontunpolku 1.
  • Torstaisin kello 14-15.30 Lassilan jalkapallokentällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *