Laturin ja Francan ohjelmaa kesällä ja syksyllä 2020

Oletko aina halunnut oppia shakkia tai oppia sitä enemmän? Nyt on maanmainio tilaisuus siihen. Laturissa kokoontuu shakkiryhmä tiistaisin kello 16, alkaen 18.8. eli tasan viikon päästä. Tule mukaan!

TIEDOTUSTIISTAIN AIKA ON N-Y-T!

TIISTAI 11.8.2020. Nyt on tiedotustiistain aika! Laturin viikko-ohjelman tälle viikolle ja ensi viikon alulle näet alla lukujärjestyksen muodossa.

* HUOM: Torstaina 13.8. ei ole kävelyfutista Lassilassa. Kesäsarja järjestetään Brahenkentällä kello 12-15.

* Lauantaina 15.8. Laturissa pelataan biljardisarja ja se on suljettu muilta kuin pelaajilta. Pallot vilisevät kello 12.30 alkaen.

* Valokuvausryhmä oli ennen lauantaina, mutta tästä lähtien se on maanantaisin 17.8. alkaen. Tervetuloa uudet ja vanhat valokuvauksen ystävät!

* Tiistaina 18.8. järjestetään Laturissa uutuutena shakkiryhmä, joka soveltuu kaikentasoisille pelaajille. Se alkaa noin kello 16. Mukavaa viikkoa kaikille!

Töölönlahti hehkuu kesäisenä

Töölönlahdelta löytyi suloinen pieni mökki, vesimylly. Alvin valokuvausryhmä samosi aurinkoisella Töölönlahdella elokuun alussa. Valokuvausryhmä on tästä lähin maanantaisin kello 12, kokoontuminen Laturissa. Olitpa aloittelija tai jo kokeneempi kuvaaja, tervetuloa mukaan! Ohjaajana toimii Tanja Talaskivi-Munther. Kuva on Tanjan käsialaa.
Jari vetää levyraatia Laturissa perjantai-iltaisin.

Ja musiikki soi!

Alvin Laturin tukiyksikön Levyraati on täällä taas! Musiikkia kokoonnutaan kuuntelemaan ja pisteyttämään joka perjantai-ilta kello 17. Levyraatia vetää tukiyhteisön musiikkivastaava Jari, tuttavallisemmin ”Kumppis”. Hän kuuntelee ja tuntee musiikkia laajasti, vain klassinen musiikki ei hänelle iske.

”Kuuntelen musiikkia laajalla skaalalla eri aikakausilta, ja otan Levyraatiin mukaan sekä kotimaista että ulkomaista musiikkia. Musiikki voi olla hard rockia, poppia, jazzia”, Jari kertoo. Hänen omat lemmikkinsä löytyvät 1960- ja 1970-luvuilta. ”Silloin tehtiin melodisia kappaleita, jotka ovat nyt nostalgisia ja tuttuja.”

Nykymusiikkikin on hyvää, mutta räp tai hiphop ei saa Jaria syttymään lainkaan.

Musiikki on Jarille hyvin tärkeää, sillä se tukee mielenterveyttä. ”Minulla musiikki pitää pään kasassa. Siitä tulee hyvä, rento olo, se virkistää mieltä ja tuo hyviä fiiliksiä. Musiikin myötä ahdistus häipyy. Siihen ei koskaan kyllästy.”

Elokuun alun Levyraadissa kolme ensimmäistä sijaa meni kotimaisille artisteille. Voittaja oli Virve Rostin biisi Jolene, jaetulle toiselle sijalle tulivat Tapani Kansan Äidin pikkupoika ja Mikko Kuustosen Kultainen sydän ja palava mieli. Soittolistalla oli myös Robert Plantia, Mötörheadia, Eddie Cochrania, A-hata, Hurriganesia ja Pink Floydia.

Spotifyn avulla on nykyisin kappaleita helppo löytää, ja Jarin päässä soittolista syntyy helposti. Mitähän seuraavassa Levyraadissa onkaan tarjolla? Jäämme innolla odottamaan!

Juttu ja kuva: Leena Honkavaara

NYT ON TIEDOTUSTIISTAI! Tälläkin viikolla tiedotustiistai pidetään vain näin virtuaalisesti. Laturissa ei ole kokoontumista sen tiimoilta, mutta tervetuloa muuten mukaan. HUOM. MYLLYPURON KÄVELYFUTIS tällä viikolla PERUTTU! Tervetuloa Lassilaan torstaina.
Yllä tämän viikon lukujärjestys. Joitakin ryhmiä vielä puuttuu. Niitä käynnistellään elokuun aikana, jos koronatilanne sen sallii. Ainakin ruokaryhmä ja uintiryhmä puuttuvat vielä.
Perjantain levyraati on ollut suosittu. Bingossa juuri sinä voit voittaa! Vielä pääsee mukaan valokuvausryhmään. Mukavaa viikkoa kaikille! Ennakkoilmoittautumista Laturiin ei tarvita.
Laturissa on bingo joka torstai kello 17. Kuka tahansa voi voittaa kivoja palkintoja. Osuisiko tänään omalle kohdalle ja valitsisiko palkinnoksi kahvia, suklaata vai jättikarkkipussin? Tule viihtymään meidän muiden kanssa!
Ohessa Francan päiväkeskuksen ohjelma elokuulle 2020. Ulkoiluilla on säävaraus.

Valokuvausryhmä starttaa pian Laturissa!

Alvin valokuvausryhmä alkaa pian! Tervetuloa mukaan kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin alkeita opettelevat kuin konkaritkin, uudet ja jo tutut ryhmäläiset. Valokuvausryhmän tapaamiset ovat Laturissa ja ohjaajana on Tanja Talaskivi-Munther. Kirjaa seuraavat ajankohdat kalenteriin:

* Lauantaina 25.7. klo 14

* Lauantaina 8.8. klo 14

Lämpimästi tervetuloa!

Laturin leffaryhmä kokoontuu joka sunnuntai klo 17

Laturin leffaryhmä kokoontuu joka sunnuntai kello 17 katsomaan kokoillan elokuvan kera kahvin ja raksujen. Sunnuntaina 12.7. katsottiin yhdessä kulttileffa Paluu tulevaisuuteen. Elokuva valitaan aluksi yhdessä päättäen.
HUOM. Matkainfon kokoontumispaikka 2.9.2020 klo 13-15 on muuttunut ja on nyt päiväkeskus Franca, Liesitori 1, 4. krs., VANTAA. Mikäli et pääse mukaan, saat infon sisällön kirjallisena. (Päivitetty 4.8.2020.)

Kävelyfutis on Alvin suurin harrasteryhmä

Haluaisitko uutena mukaan Alvin kävelyfutikseen? Ohaajana toimivan Hanna Kaimon mukaan kyseessä on oikea herrasmieslaji, sillä toisen onnistumiselle taputetaan, vaikka se tarkoittaisikin omaa häviötä. Jos toista rikotaan, esimerkiksi vahingossa astuu toisen jalalle, kysytään eihän käynyt kuinkaan. Kun kävellään, loukkaantumisia tapahtuu aika vähän. ”Kävelyfutikseen on matalampi kynnys ja se on helpompi laji harrastaa kuin moni muu. Todella mielenkiintoinen laji kuitenkin, jossa yhdistyy fysiikka, liike ja pallon kanssa oleminen. Joukkuelajina sosiaalisus ja yhdessäolo korostuvat. Esimerkiksi kun pelataan sateella ulkona, ollaan siellä kuitenkin yhdessä. Laji on myös halpa. Tarvitset vain lenkkarit tai nappikset”, Hanna kertoo. Tervetuloa!

Alvin porukka kokoontuu pelaamaan seuraavasti:

  • Keskiviikkoisin kello 13-14.30 Myllypuron tekonurmikentällä, Myllytontunpolku 1.
  • Torstaisin kello 14-15.30 Lassilan jalkapallokentällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *