FRANCAN PÄIVÄKESKUS

OHJATTUA TOIMINTAA JA YHTEISÖLLISYYTTÄ PÄIVÄKESKUKSESSA

Alvi ry:n Francan päiväkeskus on päivätoimintakeskus Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen mielenterveys- ja/tai päihdekuntoutujille. Päiväkeskuksessa harjoitellaan yhdessä arjen toimintoja, ylläpidetään toimintakykyä tai otetaan uusia haasteita vastaan. Tarkoituksena on kuntoutujien elämänlaadun kohentuminen, toimintakyvyn lisääntyminen, syrjäytymisen uhan vähentyminen sekä omatoimisuuden ja aktiivisuuden ylläpitäminen. Päivätoiminta tukee yhteiskunnassa selviytymistä.

Päivätoiminnan tavoitteena on parantaa asiakkaan vuorovaikutustaitoja ja tukea häntä sosiaalisissa suhteissa. Muiden kanssa tekeminen ja esim. ryhmätoiminta ovat hyvä kuntoutumisen keino. Yhteisöllisyys tukee asiakasta. Toiminta on vapaaehtoista. Onnistumisen kokemukset lisäävät asiakkaan myönteistä kuvaa itsestään ja edistävät hyvinvointia.

Päivätoimintaan kuuluu esimerkiksi päivittäin vaihtuvat ryhmät liittyen ruoanlaittoon, liikunnallisuuteen, retkeilyyn, kädentaitoihin ja vertaistoimijuuteen. Päivätoiminnassa on myös mahdollisuus lukea päivän lehti, juoda kahvia sekä käyttää tietokoneita. Francan ohjaajat antavat tukea, neuvontaa ja ohjausta tarvittaessa. Päivätoiminnan asiakkaana on mahdollisuus osallistua kaikkiin Alvi Ry:n retkiin ja matkoihin.

Francan päiväkeskus on avoinna maanantaista perjantaihin. Päivätoimintapäivä sisältää toiminnan aikana tarjottavan ilmaisen aamiaisen ja päiväkahvin. Lounasta voi nauttia edullisesti kerrosta alempana Alvi Ry:n Cafe Popolossa tai ottaa omat eväät mukaan. Toimintaan osallistuva asiakas vastaa itse matkakustannuksistaan sekä ateriamaksuistaan.

Francan päiväkeskuksen kuntoutusohjaajilla on sosiaali- ja terveysalan koulutus.

Päiväkeskuksessa on lisäksi kuntouttavan työtoiminnan työpaikkoja, joiden tavoitteena on työmahdollisuuksien parantaminen tai opiskelukipinän sytyttäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen.

MITEN ASIAKKAAKSI?

Asiakkaaksi Francan päiväkeskukseen hakeudutaan oman alueen sosiaalityöntekijän kautta.

Francan työtoimintaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen työllisyyspalveluiden kautta.

SIJAINTI

Francan päiväkeskus on muuttanut neljännestä kerroksesta kolmanteen kerrokseen, Café Popolon viereen.

Franca sijaitsee Vantaan Myyrmäessä, kauppakeskus Isomyyrin kolmannessa kerroksessa, Myyringin tiloissa osoitteessa Vaskivuorentie 10 B, 3. krs tai Liesitori 1, 2. kerroksen läpi B-portaaseen 3. krs (seuraa Vantaan Aikuisopiston kylttiä).