Laturin ja Francan ohjelmaa talvella 2022-23

Hei! Alla itsenäisyyspäiväviikon ohjelma (vko 49, 5.-11.12.). Luepa tarkkaan, siellä on useita normaalista poikkeavaa kivaa juttua. Ideariiheen saa tulla uusiakin. Enkelipaja on ihan täynnä, mutta jos et voi elää joulua ilman enkeliä, ota yhteyttä Laturiin, helpoiten leena.honkavaara@alvi.fi tai Laturin toimistolle.

Itsenäisyystiistaiksi Janne loihtii Laturissa tarjolle jotain hyvää klo 16. Keskiviikkona 7.12. on ensimmäinen lukupiiri. Sinne kannattaa tulla, jos on lukenut Tommi Kinnusen uusimman teoksen. Mutta ei hätää, lukupiiri jatkuu koko kevään, noin 1,5 kk välein ja ilmoittelemme, mitä kirjaa aiotaan yhdessä lukea.

Torstain Digijuu digime -hanke opettaa tuki tärkeitä digitaitoja. Tule kuuntelemaan ja kysymään sekä saamaan ohjausta. Ohjelma alkaa klo 15.

Tämä on luultavasti viimeinen Leenan kokoama ja toimittama viikko-ohjelma. Tule Leenan läksiäisiin keskiviikkona 21.12. Kakkua on riittävästi. Klo 15 aloitellaan.TERVETULOA, olisi ihana nähdä!

Hei, ja tervetuloa Laturin Sinkkuiltaan ylihuomenna perjantaina 2.12. klo 17! Ohjelmassa on Speed Dating eli pikatreffit, JOS ihmisiä on parillinen määrä. Jos näin ei käy, ilta jatkuu perinteisellä kysymyspatteristolla hieman muokattuna. Tilaisuuteen on ilmoittautuminen – näet yhteystiedot alta kuvasta. Joulumielellä tarjoamme tuoreita joulutorttuja ja glögiä. Tule viihtymään kanssamme.

Laturin ensi viikon ohjelma on tässä alla: 28.11.-4.12.2022. Vuoden viimeinen Sinkkuilta pärähtää käyntiin perjantaina 2.12. klo 17. Huomaa: siihen pitäisi ilmoittautua ennakkoon ohjelman toteutumisen vuoksi! Sinkkuillassa tarjoillaan myös jouluherkkuja.

Laturin ohjelma viikolla 47 (21.-27.2022).

Hei kaikki! Ensi viikolla Laturissa on lämmintä ja mukavaa huolimatta säästä. Kadehdin itäsuomalaisten kaverien valokuvia lumesta.

Ensi viikolle on vielä pari lippua Idiootti-näytelmään. Miten Dostojeskin tiiliskivikirja taipuu hurjaksi tragikomediaksi? Keskiviikkona 23.11. teatteri Avoimissa ovissa. Treffit klo 18.20. Ilmoittautumiset: Leena, avustava ohjaaja leena.honkavaara@alvi.fi.

HUOM! Joulukuun sinkkuiltaan 2.12. on ennakkoilmoittautuminen!

Uusi maalausryhmä, kaksi kertaa marraskuussa

Ensi maanantaina alkaa kaksi kertaa jatkuva ryhmä, jossa taiteilija-Sarin johdolla tehdään yhteistyö, eli porukalla maalattava taideteos. Se sijoitetaan Laturin bänditilaan meneviin rappusiin. Kerrat ovat 14. ja 28.11. Klo 12-15. Yhteys: Leena, Laturi, leena.honkavaara@alvi.fi

Missä bongaat sä tiikerin, askartelet kauneimmat joulukortit kerrankin ajoissa ja syöt kullankeltaisia vohveleita? Tsekkaapas Laturin ensi viikon ohjelma. Voimassa 7.-13.11.2022.

ENSI VIIKOLLA / VIIKKO 44 / 31.10.-6.11. Editoitu lukujärjestyksen sisältöjä 27.10. Lisätty korupaja ja Amos Rexin retki.

ENSI VIIKOLLA / VIIKKO 43/ 24.-30.10. 2022

ENSI VIIKOLLA / VIIKKO 42 / 17.-23.2022

Laturin ensi viikko 17.-23.10. on tässä lukujärjestyksessä. Maanantaina 17.10. alkaa satupaja klo 13-15, tule mukaan! Voit tulla ilmoittautumattakin. Paja on kolmena maanantaina. Huom: aloitamme joka kerta vasta kello 13 ja jatkamme 15:een saakka. Keskiviikkoisin Laturissa on aina keittoa. Keittoluomukset ovat herkkua by Popolo. Uusia hyviä makuja. Kuvataideryhmä on täynnä, pöydän ääreen ei mahdu enempää. Kuvantekovälineet vievät paljon tilaa. Voit ilmoittautua jonoon! Ota yhteyttä Laturin ohjaajiin. Mukavaa loppuviikkoa! / Leena

”Ei tästä elämästä kukaan selviä ehjänä. Ainoa mistä ihminen voi yllättyä, on se millä tavalla kukakin menee rikki.” Kirjailija Tommi Kinnunen.

Laturin lukupiiri alkaa nyt! Laturin lukupiiri toimii seuraavasti:

* Lainaa kirjastosta kirjailija Tommi Kinnusen teos Pimeät kuut (WSOY). Lokakuun aikana on paljon eräpäiviä tulossa. Lisäksi sen saattaa saada äänikirjana ainakin joistain palveluista. Kysy neuvoa Leenan kautta.

* Lue kirja 6.12. mennessä.

* Tule lukupiiriin Laturiin keskiviikkona 7.12. klo 12-15. Tuolloin A) keskustelemme kirjasta ja B) sovimme uuden kirjan ja lukupiirin ajankohdan. Ilmoita Leenalle, jos haluat mukaan! leena.honkavaara@alvi.fi

Voit miettiä esim. näitä asioita (tai muitakin kirjaan liittyviä asioita)- millaisia ovat teoksen henkilöt- Millainen on sen juoni.- Mitkä teemat ovat tärkeitä.- Millaista on kirjan kieli.- Miten mieskirjailija onnistuu naishenkilön sielunmaiseman kuvaamisessa?- Kenelle suosittelisit kirjaa? – Jos jaksat, tee muistiinpanoja kirjan hyvistä ja huonoista puolista yms. kiinnostavista huomioistasi.


LATURIN VIIKKO Laturin ensi viikko on tässä alla, eli 26.9.-2.10. Tiistaina on kertaluontoinen korujen korjaus ja tuunaus -paja. Tuo vanhat korusi tai koru, jonka haluat tuunata eli muuttaa eri näköiseksi. Keskiviikkona Laturissa on tarjolla kasvissosekeittoa koskenlaskijajuustolla. Hinta on 50 snt.Perjantaina on standup-ilta. Haluaisitko esiintyä tai ehdottaa maailman parasta standup-esitystä Yuotubessa?

Syömme Laturissa soppaa keskiviikkoisin, ensimmäisen kerran 28.9. keskiviikkona – tasan viikon päästä. Mainoksessa on väärä päivämäärä – tänään 21.9. meillä on voileipiä vanhaan malliin!

Laturin ohjelma viikolla 38, 19.-25.9.2022. (Lukujärjestys alla.) Hei kaikki! Laturin syksyssä on paljon uutta mukavaa toimintaa – tule mukaan! Neulontaryhmä on siirtynyt uuteen paikkaan eli torstaille, ja se aloittaa 6.10.

Maantantaina 19.9. alkaa kritiikki- eli arvosteluryhmä klo 12-14. Kyseessä on journalismin muoto, ketään osallistujaa ei kritisoida. Jos haluat mukaan, ota pika pikaan yhteyttä Leenaan, leena.honkavaara@alvi.fi.

Kuvataideryhmään mahtuu max kaksi uutta maalaria, olitpa konkari tai vasta aloittelija. Ota yhteyttä Leenaan.

TULEVIA TAPAHTUMIA: TI 27.9. korujen korjaus ja tuunaus klo 12-14. Tuo vanha rikkinäinen korusi, korjaa se välineillämme tai tuunaa uudennäköiseksi. Meillä on helmiä monelta aikakaudelta. KE 28.9. Nykytanssia päivällä – klo 11 nykytanssiteoksen viimeinen harjoitus ennen ensi-iltaa Kansallisoopperassa. Ilmoittaudu kipin kapin Leenalle. PE 30.9. Stand up -ilta klo 17. Tule esiintymään, vinkkaa Youtube-koomikoita. Nauruhermoja jo kutkuttelee! Ota yhteyttä Janneen tai Ramiin, jos sinulla on ehdottaa ohjelmaa illaksi. Mukavaa loppuviikkoa!

Alvin yhteinen lehti Generaattori etsii jälleen kirjoittajia, runoniekkoja, joulutarinan iskijöitä, kuvittajia, valokuvaajia… Teksti saa olla tarina tai tositarina, artikkeli kalastuksesta tai matonkudonnasta. Tule mukaan. Ilmoittele, että aiot kirjoittaa, leena.honkavaara@alvi.fi. Tuumasta toimeen!

Hei! Alla Laturin viikko-ohjelma ajalle 12.-18.22 eli viikolle 37. Neuleryhmässä mietitään jatkopaikkaa ja aikaa. Kaksikin ryhmää nimittäin Laturiin sopii yhtaikaa. Toinen olohuoneeseen ja toinen keittiöön. * Levyraati oli eilen tosi tunnelmallinen – kiitos Kumppis! ** Sinkkuilta on huomenna pe 9.9. klo 17 alkaen. Naisille on edelleenkin tarjolla mukava pussukka täynnä yllätyksiä – nyt naiset mukaan! Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. * Myöhemmin tapahtuvaa: 19.9. alkaa ryhmä kritiikistä. Kritiikkikurssilla katsotaan yksi elokuva ja ”lopputyön” eli jutun Generaattoriin voi kirjoittaa haluamastaan kulttuurinalasta. Yhteys: leena.honkavaara@alvi.fi. * 28.9. on Kansallisoopperassa lippuja meille varattuna klo 11, nykytanssia maailmalta (USA / Iso-Britannia / Kiina). Ota yhteys leena.honkavaara@alvi.fi Mukavaa loppuviikkoa ja nähdään sankoin joukoin sinkkuillassa, kaikki sinkut!/ Leena

ALLA: Laturin ohjelma viikolla 35 eli 29.8.-4.9.2022 alla. Laturi on ensi viikolla normaalisti auki, vaikka onkin Tallinnan-risteily ja henkilökunnan kehityspäivä. POIMINTOJA: Levyraadissa keskiviikkona on teemana huikea 1970-luku, tule mukaan! Puistoryhmään torstaisin kaivataan lisää jäseniä. Perjantaina vuorossa on retki Helsingin kaupunginmuseoon. Sen mielenterveyttä käsittelevä vierailunäyttely on oikea helmi. Sunnuntain leffaryhmässä katsotaan kaikkia koskettava elokuva! Kullanarvoinen yllätys.

Laturin ohjelma viikolla 34 eli 22.-28.8.22. Maanantaisin kokoontuu taas neuleryhmä, keskiviikkona tehdään Laturissa unelmien karttaa kollaasitekniikalla: Lue kollaasista lisää tulevasta mainoksesta. Tulkaahan mukaan puistoryhmään, roskien kerääminen on kevyttä liikuntaa mukavissa maisemissa ja saa ympäristön ja puistonkäyttäjät tyytyväisiksi.

LATURIN OHJELMA VIIKOLLA 32 eli 8.-14.8.22. Hei kaikki laturilaiset! Ensi viikolla jatkuu uusi puistoryhmä, jossa kerätään ympäröivien puistojen roskia roskakepeillä. Ryhmä on torstaisin klo 14 ja starttaamme tietenkin Laturista.

Perjantaina 12.8. kuvataideryhmä jatkuu tauon jälkeen klo 12-14. Ryhmään mahtuu muutama uusi jäsen, mutta siihen on ehdottomasti ilmoittauduttava etukäteen. Ota yhteyttä Leenaan, leena.honkavaara@alvi.fi tai soita Laturiin ja pyydä Leena puhelimeen.

LATURIN OHJELMA 1.-7.8.2022. Hei, ohessa Laturin ensi viikon lukujärjestys. Aika sama kuin edellinen, mutta uuttakin iloista on tarjolla.

to 4.8. puistoryhmä klo 14-15, eli kerätään roskat pois lähipuistoista.

pe 5.8. klo 13.15 laiva lähtee Taivallahdesta kohti Mustasaarta. Ruokailu ja pullakahvit saaressa, omavastuu 5 e. Ilmoittautua voi vielä huomenna 29.7. klo 17 mennessä.

pe 5.8. Sinkkuilta Laturissa klo 17-19.30. Tule tapaamaan vanhoja ja uusia tuttuja!

Ilmoittaudu Porvoon retkelle! Ilmoittaudu myös, jos ilmoittauduit jo – tekstinkäsittelyohjelmamme söi nimilistan! (Jos ilmoittauduit ennen 25.7.2022.)

Francan ohjelma kesä-elokuussa

Musaa! Levyraati!

TARJOLLA JOKA KESKIVIIKKO KLO 17-18
Jari vetää levyraatia Laturissa keskiviikko-iltaisin.

Alvin Laturin tukiyksikön Levyraati on täällä taas! Musiikkia kokoonnutaan kuuntelemaan ja pisteyttämään joka perjantai-ilta kello 17. Levyraatia vetää tukiyhteisön musiikkivastaava Jari, tuttavallisemmin ”Kumppis”. Hän kuuntelee ja tuntee musiikkia laajasti, vain klassinen musiikki ei hänelle iske.

”Kuuntelen musiikkia laajalla skaalalla eri aikakausilta, ja otan Levyraatiin mukaan sekä kotimaista että ulkomaista musiikkia. Musiikki voi olla hard rockia, poppia, jazzia”, Jari kertoo. Hänen omat lemmikkinsä löytyvät 1960- ja 1970-luvuilta. ”Silloin tehtiin melodisia kappaleita, jotka ovat nyt nostalgisia ja tuttuja.”

Nykymusiikkikin on hyvää, mutta räp tai hiphop ei saa Jaria syttymään lainkaan.

Musiikki on Jarille hyvin tärkeää, sillä se tukee mielenterveyttä. ”Minulla musiikki pitää pään kasassa. Siitä tulee hyvä, rento olo, se virkistää mieltä ja tuo hyviä fiiliksiä. Musiikin myötä ahdistus häipyy. Siihen ei koskaan kyllästy.”

Elokuun alun Levyraadissa kolme ensimmäistä sijaa meni kotimaisille artisteille. Voittaja oli Virve Rostin biisi Jolene, jaetulle toiselle sijalle tulivat Tapani Kansan Äidin pikkupoika ja Mikko Kuustosen Kultainen sydän ja palava mieli. Soittolistalla oli myös Robert Plantia, Mötörheadia, Eddie Cochrania, A-hata, Hurriganesia ja Pink Floydia.

Spotifyn avulla on nykyisin kappaleita helppo löytää, ja Jarin päässä soittolista syntyy helposti. Mitähän seuraavassa Levyraadissa onkaan tarjolla? Jäämme innolla odottamaan!

Juttu ja kuva: Leena Honkavaara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *