Laturin ja Francan ohjelmaa keväällä 2021

VERTAISOHJAAJAKOULUTUS LATURISSA 3.3.2021 alkaen

Laturin järjestämä suosittu vertaisohjaajakoulutus on täällä taas! Keskiviikkoisin tapahtuva koulutus alkaa 3.3.2021. Kokoontumiskertoja on yhteensä kahdeksan, aina kello 12-15. Mikäli korona estää fyysiset tapaamiset, koulutus käydään verkossa. Siksi edellytämme, että sinulla on Facebook-tili ja sähköposti tai pystyt ne perustamaan.

Fyysiseen ryhmään otetaan seitsemän henkilöä tämänhetkisten kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

Vertaiskoulutuksen jälkeen voit vetää omaa vertaisryhmää ja sinulla on työkaluja vertaisten kohtaamiseen. Koulutuksen aikana kirjoitetaan oma kuntoutumistarina, suunnitellaan oma ryhmä ja sen sisältö. Koulutuksen jälkeen voit opiskella kokemusasiantuntijaksi, saat tästä lisätietoa ryhmän aikana.

Ryhmään ovat tervetulleet kaikki, jotka haluavat tehdä työtä vertaisten auttamiseksi. Motivaatio ryhtyä uuteen ja pitkäjänteisyys ovat tärkeitä. Periaatteessa poissa voi olla vain kerran. Koulutus järjestetään Laturin tiloissa Mechelininkatu 11, mutta mukaan saa tulla mitä kautta tahansa, tämä koulutus ei ole vain laturilaisille. Mikäli emme tunne sinua, voit tulla etukäteen käväisemään ja tutustumaan. Ryhmää vetävät Tanja Talaskivi ja Leena Honkavaara. Ilmoittaudu mukaan ja lisätietoja leena.honkavaara@alvi.fi.

GENERAATTORI KUKKUU TAAS! Miten niin kukkuu? Tänä vuonna Alvin yhteinen Generaattori-lehti ilmestyy kolme kertaa. Etenkin viimeinen lehti on saanut paljon kiitosta, muun muassa siksi, että se sisältää niin paljon kävijöiden kirjoittamia juttuja. Siksipä päätoimittajana kuuluttelen, että kirjoittajia etsitään taas kevään numeroon! Voit kirjoittaa:* Runoja* Tarinoita* Jatkokertomusta* Journalistisen tekstin esim. harrastuksestasi tai muusta mielenkiinnon kohteestasi* Ottaa valokuvia teemalla talvi / kevät* Maalata tai piirtää.

Kun haluat mukaan, ota yhteyttä Leenaan, leena.honkavaara@alvi.fi ja kerro, mitä haluat Generaattoriin tuoda. Tekstien ja kuvien DL on 1.3.2021 tai niin kuin sovitaan, kuitenkin maaliskuussa. (Päivitetty sivulle 26.1.2021.)

TIEDOTUSTIISTAI 26.1.2021. Hei kaikki, tässä seuraavan viikon ohjelma Laturissa. Tällä viikolla on muun muassa leffaryhmä, valokuvausryhmä ja kuvataideryhmä.

Kirjoituspiiri starttasi eilen maanantaina, mutta ryhmässä on peruutusten vuoksi paikkoja niin, että pystymme pitämään turvavälit. Jos tahdot tulla mukaan, et myöhästy mistään, sillä ensimmäisen kerran aineistot ovat saatavissa power pointina tai pdf:nä. Ensimmäisinä kertoina teemana ovat runot, sitten edetään tarinoihin ja lopuksi teemme journalistisia haastatteluja. Jos haluat uutena mukaan, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.

HUOM: kirjoituspajan voi tehdä myös kokonaan etänä, mikäli sinulla vain on sähköposti ja tekstinkäsittelyohjelma.

Lue lukujärjestystä keskiviikosta eteenpäin aina seuraavaan tiistaihin saakka. Voikaa kaikki hyvin.

TIEDOTUSTIISTAI 19.1.2021. Laturissa läsnäololistat täyttyvät nyt tiuhaan. Muistathan varata oman paikkasi hyvissä ajoin. Ja jos et pääsekään mukaan, peru paikkasi ajoissa, jotta joku muu saa sen.

Keskiviikkona meillä on tarjolla valokuvausta ja Levyraati. Torstain keskusteluryhmään mahtuu mukaan klo 14. Kuvataideryhmällä ei ole tällä viikolla tapaamista.

Uutuutena ensi maanantaina 25.1. klo 12 alkaa Kirjoituspaja, joka on buukattu täyteen. Kaikki te, jotka olette ilmaisseet halukkuutenne ja joille olemme näyttäneet vihreää valoa, olette mukana. Ilmoittelemme, mikäli ryhmässä jossain vaiheessa vapautuu paikkoja. Ensimmäisellä kerralla on aiheena runo. Lisätietoja ryhmistä: leena.honkavaara@alvi.fi

Kivaa viikkoa sinulle, voi hyvin.

TIEDOTUSTIISTAI 12.1.2021. Hei kaikki laturilaiset ja Laturin ystävät. Alla Laturin ohjelma lukujärjestyksen muodossa huomisesta keskiviikosta seuraavaan tiistaihin.

Tällä viikolla ohjelmassa on valokuvausryhmä ja Levyraati keskiviikkona, keskusteluryhmä torstaina, kuvataideryhmä perjantaina ja leffaryhmä sunnuntaina. Ryhmiin voi tulla mukaan uutena, paitsi kuvataideryhmään, joka on täynnä. Tiedustelut kaikista ryhmistä leena.honkavaara@alvi.fi. Kun haluat tulla illaksi Laturiin oleilemaan ja viihtymään, muistathan ilmoittautua ennakkoon. Listat ovat aivan täynnä, mutta aina joku saattaa perua! Ja tärkeää on myös se, että jos et pääsekään, peruutat paikkasi ajoissa. Niin joku toinen voi saada sen.

Turvallista tietä sinulle tänään lumimyräkän keskellä.

TIEDOTUSTIISTAI 5.1.2021. Hei kaikki ja vielä hyvän uuden vuoden toivotukset. Tänä vuonna moni varmaan toivoo terveyttä ja yhteiskunnan kääntymistä normaalimpaan suuntaan. Laturissa olemme kuin ihmeen kaupalla olleet terveitä. Mutta nyt ei ole aika luopua maskista, käsienpesusta, turvaväleistä. Laturiin on edelleen myös ennakkoilmoittautuminen.

Tässä Laturin tulevan viikon ryhmiä. Lue lukujärjestystä keskiviikosta eteenpäin, lopuksi seuraavan viikon maanantai ja tiistai. Huomenna keskiviikkona 6.1. valokuvausryhmä huilaa loppiaisen vuoksi, mutta Levyraati palaa tauolta kello 17. Torstaina 7.1. on keskusteluryhmä, perjantaina 8.1. vuoden ensimmäinen kuvataideryhmä. Kuvataideryhmään ei tällä hetkellä mahdu enempää osanottajia korona-turvavälien takia. Sunnuntaina on taas leffaryhmän vuoro. Laturiin on tulossa Kirjoituspaja-niminen kirjoitusryhmä alkaen 25.1. maanantaisin kello 12-14. Ilmoittautumiset ja lisätiedot leena. honkavaara@alvi.fi.

Uusi ryhmä alkamassa Laturissa – tule mukaan kirjoittamaan. Onnistuu myös etänä, jos sinulla on sähköposti. Eli myös francalaiset tervetuloa.

TIEDOTUSTIISTAI 30.12. Hei kaikki, tässä tietoa Laturin ohjelmasta tällä viikolla. Olemme normaalisti auki myös uudenvuoden aattona ja päivänä. Muistathan ilmoittautua mukaan. Edelleen otamme sisään vain seitsemän asiakasta kerrallaan.

Huomaathan, että valokuvausryhmään mahtuu porukkaa ja uutena saa tulla mukaan milloin vain, kunhan olet paikalla keskiviikkoisin klo 13 Laturissa. Siitä ryhmä lähtee omille teilleen napsimaan kuvia ulkoilmassa. Valokuvausryhmä jatkuu myös keväällä 2021. Torstaina on keskusteluryhmä ja sunnuntaina leffaryhmä ja molemmat jatkuvat vuoden vaihteen jälkeenkin. Levyraati ja kuvataideryhmä ovat vielä joulutauolla. Hyvää viikkoa, nautitaan valkoisesta maasta!

TIEDOTUSTIISTAI 15.12.2020. Hei kaikille! Alla on tämän viikon ohjelma Laturissa. Muistathan ilmoittautua meille etukäteen, jotta saamme pidettyä asiakasmäärän 7 hengessä kerralla. Levyraati on tauolla ja palaa 6.1. Kuvataideryhmä ON tällä viikolla ja jää sitten tauolle ja jatkuu 8.1. Sitten kysymys: oletteko perin kiintyneet siihen, että viikkotiedotus on aina tiistaisin? Se voisi olla myös edellisen viikon perjantaina tai maanantaina, mikä olisi selkeämpää. Nykyisin tiedotus on koronan takia vain sähköistä. Tämä on vain ehdotus, ota kantaa puolesta tai vastaan. Perjantai, maanantai vai tiistai? Vai ei mitään väliä?

TIEDOTUSTIISTAI 8.12.2020. Laturi jatkaa avoinna edelleenkin, käytännöt ovat samat kuin aiemminkin. Eli otamme sisään seitsemän ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Jo eteisessä on kasvomaskeja ja käsidesiä. Pyydämme myös pesemään kädet huolellisesti lämpimällä saippuavedellä. Pidämme koko ajan turvavälit mielessä.

* Levyraati on jäänyt tauolle ja jatkuu 6.1.2021.

* Valokuvausryhmä on edelleen keskiviikkoisin (ulkosalla) * Torstaisin on keskusteluryhmä.

* Perjantaina on kuvataideryhmä.

* Sunnuntaina on leffaryhmä.

* Kävelyryhmiä suunnitellaan.

Suosittelemme, että ette tulisi Laturiin, mutta toivomme, että tulette, jos tuntuu vaikealta olla yksin, koronatilanne tuntuu hankalalta tms. Myös Laturin puhelin päivystää ma-su klo 12-19.30. Voit soittaa ja purkaa ajatuksiasi. Puhelimeen vastaavat Janne, Rami ja Pekka. Numero on vanha tuttu: 040 7747331. Ohjelma alla vielä lukujärjestyksen muodossa.

TIEDOTE 30.11.20 / KOKO ALVI RY

Alvi toimii 30.11.-15.12.20 hybridimallilla ja seuraa koronatilannetta.

Francan päiväkeskus on fyysisesti kiinni 30.11-15.12.20. Toiminta tapahtuu etänä: puhelinsoitot, whatsup, Facebook, chat. Joka päivä on kello 13 Myyrmäessä ulkoiluryhmä sekä torstaisin klo 10 Tikkurilassa. Take away -lounas Cafe Popolosta on noudettavissa ma-pe klo 11-13.

Cafe Popolossa on ma-pe 11-13.00 take away -lounas (muuten ravintola on kiinni). Yhteisen pöydän ruokakassijako on tiistaisin klo 10.30. (Huom. paikka: lastauslaituri , Vaskivuorentie 10.) Keskiviikkona Myyrinki jakaa yhteisen pöydän take away -annoksia klo 13.30-15.30 (lastauslaituri).

Laturin Tukiyhteisö on auki iltaisin klo 15-20. Laturiin on ilmoittauduttava ennakkoon. Sisään pääsee maksimissaan 7 henkilöä.  Suosittelemme kuitenkin ihmisiä jäämään kotiin. Lääketuki toimii normaalisti, pyritään lyhyisiin kontakteihin. Annamme puhelintukea, ja Facebook, chat, whatsup toimivat. Viikoittain järjestämme ulkoiluryhmiä. Muista toiminnoista tiedotetaan erikseen.

Lisätiedot Heidi Huttunen, heidi.huttunen@alvi.fi.

TIEDOTE MAANANTAINA 30.11.2020 /LATURI

Laturi on avoinna toistaiseksi

Laturin tukiyhteisö on auki toistaiseksi iltaisin klo 15-20. Kävijän pitää ilmoittaa etukäteen tulostaan. Sisään otetaan maksimissaan 7 henkilöä. Suosittelemme kuitenkin, että ihmiset jäävät kotiin.

Laturin lääketuki toimii normaalisti. Pyrimme lyhyisiin kontakteihin.

Tarjoamme puhelintukea viikon jokaisena päivänä. Facebook, chat ja whatsup toimivat. Viikoittain on ulkoiluryhmiä. Muista toiminnoista tiedotetaan erikseen.

Lisätiedot yksikkövastaava

Heidi Huttunen

heidi.huttunen@alvi.fi

TIEDOTE 27.11.2020 / Laturi

Alvin Laturin tukiyhteisö on avoinna ainakin viikonlopun yli eli 27.2.-29.11. Koronatilanne elää jatkuvasti ja harkitsemme kokonaisuutta rauhassa viikonlopun yli. Laturin olohuoneeseen otetaan jatkossa vain seitsemän kävijää kerralla, jotta henkilöiden määrä ei ylitä kymmentä, kun työntekijätkin lasketaan mukaan. Lauantain biljarditurnaus on peruttu, joten Laturi on vapaa kaikille, ei pelkästään biljardinpelaajille.

Laturiin täytyy kuitenkin ehdottomasti ilmoittautua etukäteen. Jo eteisessä on maskeja, ja ensimmäiseksi pestään kädet. Turvaväli on syytä muistaa koko ajan.

Laturiin saa soittaa maanantaista sunnuntaihin kello 12-19.30, tarjoamme puhelintukea tutussa numerossa 040 774 7331.

Lisätiedot Heidi Huttunen, heidi.huttunen@alvi.fi.

TIEDOTE 27.11.2020 / Francan päiväkeskus

Francan päiväkeskus on suljettuna 30.11.-15.12.2020 eli ensi maanantaista joulukuun puoliväliin yleisen koronavirustilanteen vuoksi. Silti joka arkipäivä voi hakea ruokaa Popolosta take away -periaatteella ja joka päivä on mahdollista ulkoilla yhdessä. Francan puhelin vastaa isoihin ja pieniin murheisiin – soita vaan rohkeasti numeroon 040 455 6822. Seuraa myös Facebook-sivujamme ja näitä internetsivujamme www.alvi.fi. Lisätiedot Heidiltä, heidi.huttunen@alvi.fi. ALLA OHJELMA seuraavaksi kahdeksi viikoksi.

TIEDOTE / TIISTAITIEDOTE 24.11.2020

Hyvää tiistaita, Laturin väki. Ohessa viikko-ohjelmamme. Se kannattaa lukea keskiviikosta seuraavaan tiistaihin.

Seuraamme koronaan liittyvää uutisointia ja Helsingin kaupungin suosituksia ja rajoituksia kaikissa meitä koskevissa asioissa. Helsingin kaupunki tiedottaa mahdollisista järeämmistä koronatoimista perjantaina.
Ainakin siihen saakka olohuoneemme on avoin, jos olet terve, käytät kasvomaskia, peset ahkerasti käsiä ja pidät turvavälit. Myös pienryhmiä on edelleen tarjolla. Jos on huolta tai huonoa oloa, soita Laturiin klo 12-19.30. Me päivystämme.


Laturiin, niin kuin ei minnekään muuallekaan, kannata tulla sairaana, muttei myöskään, jos on karanteenissa. Mikä karanteeni on?
*Jos altistut koronalle, olet joko omaehtoisessa tai viranomaisen määräyksellä karanteenissa.
* Karanteenin pituus on 10 päivää eikä sitä voi lyhentää käymällä koronatestissä.
Miten toimin karanteenissa?
* Vältä lähikontakteja oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin.
Voit mennä ulos, mutta pidä turvavälit 1-2 m muihin ihmisiin.
* Et saa mennä töihin, kauppaan, apteekkiin, harrastuksiin tai yleisötilaisuuksiin.
* Jos saat koronavirukseen sopivia oireita, mene koronatestiin.
Voimia kaikille, eritoten niille, joita tai joiden lähipiiriä korona koskettaa. Tiedotamme heti, jos toiminnassamme tulee muutoksia. Seuraa Facebook-sivuamme, internetsivujamme, tarvittaessa soitamme asiakkaille.

TIEDOTUSTIISTAI 17.11.2020

Nyt on virtuaalisen tiedotustiistain aika! Alla lukujärjestys, jota kannattaa lukea keskiviikosta eteenpäin tullen lopuksi tiistaihin.

Huomenna 18.11. (keskiviikkona) valokuvausryhmä on peruttu, muuten ohjelma on aika lailla sama kuin edellisviikolla. Tarjolla on liikuntaa: kävelyfutista ja sählyä. Levyraati on keskiviikkoillassa ja sitä ennen lämpimiä voileipiä. Tanja vetää torstaina keskusteluryhmää, perjantaina on kuvataideryhmä. Bingo (to) ja leffaryhmä (su) pidetään kuten ennenkin.

Maanantaina 23.11. alkaa Enkelipaja numero 2. Mikäli haluat tulla rakentelemaan oman enkelin, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi. Yksi paikka on jäljellä (eilisen tieto).

Muistathan ilmoittautua Laturiin etukäteen. Kerrallaan Laturissa voi olla vain 10 henkeä. Hyvää viikkoa, nähdään Laturissa.

Tältä näyttää yksi Laturin enkelipajan vastavalmistuneista neidoista. Pitsiä, paljetteja, asu tehty paperinarusta (naruja on kierretty auki ja syntyneitä kaistaleita liimattu yhteen asuksi).

10.11.2020 TIEDOTUSTIISTAI – Laturin ohjelmaa tällä viikolla ja ensi viikon alussa. Ohjelma (alla) alkaa keskiviikosta ja loppuu seuraavaan tiistahin. Tervetuloa Laturiin, muista ilmoittautua ennakkoon soittamalla, tekstaamalla tai vaikka sähköpostitse, mikä sinulle on mukavinta. Kerralla otamme sisälle maksimissaan kymmenen henkeä.

Ohjelma on aika lailla sama kuin viime viikolla, mutta keskiviikko on poikkeus. Laturi järjestää Ritzissä biljarditurnauksen kello 13-16 (ennakkoon ilmoittautuneille) ja siksi Laturi avaa ovensa vasta kello 16.30. Sen jälkeen on Jarin Levyraati ja uunissa paistuvat herkut. Enkeliryhmästä saa tietoa Leenalta, samoin kuvataideryhmästä, joka alkoi viime viikolla: leena.honkavaara@alvi.fi.

Kävelyfutikset ovat tällä viikolla normaalisti, samoin sähly. Valokuvausryhmä lähtee liikenteeseen kello 13 keskiviikkona. Tanjalla on uusi keskusteluryhmä torstaisin kello 14. Sunnuntai-iltana on elokuvan hurmaa ja huumaa – tule varaamaan paikkasi ja valitsemaan mieleinen elokuva viimeistään kello 17!

Mukavaa viikkoa kaikille! Muistakaa, että Laturiin saa soittaa, jos on huolta koronasta tai mistä tahansa asiasta.

3.11.2020 Nyt on taas Laturin tiedotustiistain aika! Alla viikon tapahtumat lukujärjestyksen muodossa. Sitä kannattaa lukea keskiviikosta eli huomisesta seuraavaan tiistaihin. Tällä viikolla on muutama uusi juttu:

* Torstaina uusi Tanjan vetämä keskusteluryhmä kello 14-15 Laturissa. Jos tulet ja jäät Laturiin pidemmäksi aikaa, otathan etukäteen yhteyttä toimistolle. Meille otetaan olohuoneeseen max 10 henkeä kerralla, keittiö on iltaisin vain henkilökunnalle.

* Uusi kuvataideryhmä alkaa perjantaina klo 12-15 Laturissa. Välineenä akvarelli ja öljypastelli, voit ottaa myös esim. akryylivärit mukaan, jos sinulla ne on. Yksi paikka vapaana, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.

* Muutoin on tarjolla kävelyfutista, sählyä, valokuvausta, levyraati, bingoa, leffaryhmä. Enkelintekokurssi saa jatkoa toisella kurssilla muutaman viikon päästä.

Tule ihmeessä mukaan, muista silti, että Laturin olohuoneeseen pitää ilmoittautua ennakkoon koronan takia. Otamme sisään vain 10 henkeä kerrallaan. Laturin numero on 040 774 7331, voi laittaa myös tekstarin. Niin olohuoneessa kuin liikunnoissa on vahva maskisuositus. Käsiä tulisi pestä 20 sekuntia lämpimällä saippuavedellä. Muistetaan myös pitää turvavälit. Iloista viikkoa kaikille!

Laturin enkelinrakennuskurssilla sievät pienet enkelineidot ovat saaneet jo paperinarumekot päälleen. Seuraava vaihe on ommella asuihin paljetteja, helmiä, mitä ihanaa keksitäänkin. Voiko olla mitään suloisempaa touhua? (Kuva: Tanja Talaskivi)

2.11.2020 UUTTA! Laturin oma kuvataideryhmä starttaa perjantaina 6.11. klo 12-15 ja mukaan mahtuu vielä yksi ihminen, joka haluaa ottaa selvää maalaamisesta tai verestää jo hankittuja taitoja. Tarjolla on öljypastelleja, akvarellivärejä ja paperia (ja kahvia/teetä/keksejä) – kaikki, mitä voimme toivoa. Vain sinä puutut! Ilmoittaudu mukaan leena.honkavaara@alvi.fi. Opettajina toimivat vertaiset kuvantekijät Allan ja Laura. Käytännön asioista huolehtii Laturin Leena.

2.11.2020 UUTTA: keskusteluryhmä Laturissa torstaisin (5.11. alkaen) kello 14-15. Päätetään yhdessä aiheista ensimmäisellä kerralla. Ryhmää vetää Laturin ihana Tanja. Tervetuloa! Koronan takia mieluiten ennakkoilmoittautuminen, etenkin jos jäät Laturiin pidemmäksi aikaa. Laita tekstaria tai soita Laturin numeroon 040 774 7331.

Alla Francan päiväkeskuksen MARRASKUUN 2020 ohjelma lukujärjestyksen muodossa.

 • HUOM! Aamun kello 10 ryhmät ovat vain osallistujille, ryhmiin ei voi tulla kesken kaiken.
 • Meillä on vahva maskisuositus päivätoiminnassa ja yleisissä kulkuneuvoissa. Ota oma maski mukaan, ajoittain saamme jakoon maskeja.
 • Take away -lounas on haettavissa Popolosta klo 11-13 tai voi syödä paikan päällä ravintolassa.
 • Etätoiminta on edelleen lisänä (puhelintuki, Facebook, Whatsup).
 • Turvavälien pitää toteutua ryhmissä ja olohuoneessa.
 • Pysytään yhdessä terveinä!

TIEDOTUSTIISTAI 27.10.2020. Hei, jälleen uusi mukava tiistai. Voi hyvin tänään!

Kaikki lienevät kuulleet jo, että tällä hetkellä Laturiin tulee ilmoittautua ennakkoon, sillä kerralla otetaan sisälle vain 10 henkeä. Pidämme kiinni turvaväleistä, pesemme kädet enemmän kuin hyvin ja käytämme maskia. Laturiin voi soittaa tai laittaa tulostaan tekstarin: 040 774 7331. Laturin puhelin antaa sinulle myös tukea, jos et pääse itse paikan päälle, mutta haluat puhua.

Viikko-ohjelman näet alta. Lue sitä keskiviikosta seuraavaan tiistaihin. Tällä viikolla ei ole pingistä Kisahallissa.

Maanantain enkelinrakennusryhmä on täynnä, mutta jos sitä kohtaan on innostusta, perustetaan vielä toinen ryhmä ennen joulua. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi.

6.11. perjantaina alkaa kuvataideryhmä, jossa on vielä tilaa yhdelle taiteilijalle. Ota yhteyttä Leenaan samaiseen meiliin. Ryhmässä käytetään akvarellia tai öljypastellia, talo tarjoaa nämä välineet.

Nyt sitten jo odottelemaan huomista Levyraatia!

Jouluenkelit tuovat valoa pimeään. Käsillä tekeminen rauhoittaa ja virkistää. Tänään Laturin enkelinrakenteluryhmä sai työnsä alkuun. Ryhmä on nyt täynnä, mutta jos innokkaita tulee lisää, voidaan järjestää toinenkin ryhmä ennen joulua. Enkeliä varten on posliinipäitä varastossakin. Niiden kauniit mekot tehdään paperinaruista, narua purkamalla ja kuumaliimalla yhteen liittämällä. Lämminhenkistä ryhmää vetää kaikille tuttu Anneli. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Leenalle, leena.honkavaara@alvi.fi. Kuva: Tanja Talaskivi.

23.10.2020 Toimintamme supistuessa (Laturiin sisälle otettava asiakasmäärä pienenee) kaikille tukea tarvitseville on tarjolla puhelintukea. Lue alta myös viimeisin tiedote (22.10.).

TIEDOTE TORSTAINA 22.10.2020, Alvi ry:n Laturin tukiyhteisö

Laturiin ennakkoilmoittauduttava, sisään mahtuu 10 kerralla, otetaan yhdessä kasvomaskit rutiiniksi

Alvin Laturin tukiyhteisön olohuoneeseen pääsee maanantaista 26.10. lähtien kymmenen henkeä kerralla. Jos haluaa tulla Laturiin, tulee siitä ilmoittaa Laturin työntekijöille etukäteen numeroon 040 774 7331. Uusi sääntö on luotu asiakkaiden ja henkilökunnan suojaksi. Koronatilanne on Uudellamaalla kiihtymisvaiheessa.

Laturissa suositellaan painavasti kasvomaskien käyttöä. Meillä on jaettavana yksittäisiä ilmaisia kasvomaskeja, halutessaan niitä voi saada mukaan muutamia. Maskit meille toimittaa Helsingin kaupunki. Kertakäyttömaskien lisäksi on tarjolla myös jonkin verran kankaisia suojuksia.

Laturin olohuonetilassa pidetään edelleenkin turvavälejä, kädet pestään tullessa huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä (vähintään 20 sekuntia). Lisäksi tiloissa on tarjolla useita käsidesejä. Saippuapesu on ensisijainen.

Keittiö on kokonaan suljettu kävijöiltä. Vain henkilökunta ja iltapalan tekijät saavat tehdä työtään keittiössä. 

Osaa kävijöistä tavataan puhelimitse (puhelinrinki) ja ulkoryhmissä.

Alvin viimekeväinen tukipuhelin käynnistyy taas Laturin numerossa 040 774 7331. Soita ma-su kello 12-19.30., oli hätä tai huoli pieni tai suuri.

Lääkkeet jaetaan normaalisti, kaikki dosetit saa valmiiksi lajiteltuina.

Pysytään yhdessä terveinä!

Lisätiedot:

Heidi Huttunen

Yksikkövastaava / Laturin tukiyhteisö

heidi.huttunen@alvi.fi

puh. 040 455 3338

Tiedotustiistai 20.10.2020 (Lukujärjestys ja teksti alla)

20.10.2020 Hei, on jälleen tiedotustiistain aika! Huomaattehan, ettemme nykyisin pidä tiedotustiistai-tapahtumaa Laturissa koronan takia; täällä yksinään turisee Leena. Lukujärjestyksen aikaväli on keskiviikosta (huomisesta) seuraavaan tiistaihin.

* TÄRKEÄ ennakkotieto: 11.11. klo 13 alkaen on biljarditurnaus Ritzissä alvilaisille. Mukaan otetaan 16 ensiksi ilmoittautunutta!
* Tämän viikon lauantaina 24.10. on biljarditurnaus Laturissa klo 12-20 ja Laturi on varattu vain pelaajille.
* Keskiviikkona 21.10. on valokuvausryhmä, pingisporukka (huom. pingikseen pitää imoittautua etukäteen) ja levyraati, ks. ajat alla.
* Torstaina 22.10. on kävelyfutis ja bingo.
* Perjantaina on sählyvuoro.
* Sunnuntaina 25.10. on leffaryhmä. Tulethan paikalle viimeistään klo 17, niin voit vaikuttaa illan leffan valintaan.
* Maanantaina 26.10. alkaa enkelipaja, jossa ihana posliinienkeli saa upean paperinarumekon. Lisätiedot ja ilmoittautumiset leena.honkavaara@alvi.fi. Maanantaina on myös kävelyfutis.
* Tiistaisin Antti Suominen opastaa shakin saloihin klo 16. Tule mukaan, etenkin sinä, jotka et osaa vielä mitään!
* 6.11. klo 12 alkavaan Laturin kuvataideryhmään mahtuu vielä yksi onnellinen taiteilija. Ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.
Nyt vaan liikkumaan ja harrastamaan. Mukavaa viikkoa!

Tiedotustiistai 13.10.2020 (Lukujärjestys alla)

Tiedotustiistai saapui taas, ja Laturissa tapahtuu seuraavaa:

* Maanantaina ensi viikolla on viimeisen kerran Ihanien naisten piiri klo 13-15. Sen aikana kaikki saavat kauniin pikameikin. HUOM. jokainen tuo omat meikit mukanaan hygieenisyyssyistä. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi.

* Tiistaisin on halukkaille shakkiopastusta klo 16 alkaen.

* Keskiviikkona on meidän ihana valokuvausryhmä, joka starttaa Laturista klo 13.

* Keskiviikkona Levyraati kajahtaa Laturissa kello 17.

* Torstaina on bingo kello 17.

* Perjantaina on sählyä Liikuntamyllyssä klo 12-13.

* Sunnuntaisin Laturissa on leffaryhmä, elokuva valitaan klo 17. Talo tarjoaa raksut ja naksut.

Myös seuraavilla viikoilla on paljon kaikkea, mm.

* keskiviikkona 21.10. klo 13 pingistä Kisahallilla Laturin porukan kanssa, jatkossa myös muita lajeja.

* Torstaina 22.10. klo 13.15-14.15 Talissa kävelyfutista. Jatkuva vuoro.

* Maanantaisin alkaen 26.10. klo 13-15 paperinaruaskartelua Laturissa, tee joulukoriste tai muuten vain koriste itsellesi tai lahjaksi. Lisätiedot tanja.talaskivi-munther@alvi.fi. Ryhmää vetää Anneli.

* Perjantaina 6.11. klo 12-14 Laturin oma kuvataideryhmä starttaa. Ryhmään otetaan 3-4 nopeinta. Ilmoittautumiset ja lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi. Ryhmää vetävät Allan ja Laura.

Kaikkea mukavaa tekemistä on nyt tarjolla, poimi omasi! Jos ohjelmasta puuttuu jotakin sinun näkökulmastasi, ota yhteyttä niin mietitään toteutusta.

Tiedotustiistai 6.10.2020 (lukujärjestys alla)

Heippa, jälleen on tiistaitiedotuksen aika. Kalenteri on aika lailla samanlainen kuin viime viikolla mutta HUOM!

* Laturissa suositellaan kasvomaskin käyttöä, ota oma maski mukaan.

* Helsingin kaupunki suosittaa kasvomaskin käyttöä sisäliikuntavuoroillaan. Eli kävelyfutaajat ja sählääjät: ottakaa omat maskit mukaan menoon.

* TIEDOKSI: Talin palloiluhallissa alkaa kävelyfutisvuoro 22.10. ja se on aina torstaisin kello 13.15-14.15. Mutta vuoro siis alkaa vasta lokakuun lopulla.

* Naisten piiri kokoontuu maanantaina 12.10. elokuvateatterissa. Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 9.10. mennessä, koordinaatit ja lisätietoja: leena.honkavaara@alvi.fi. (Ne, jotka ovat olleet aiemmilla kerroilla mukana, saavat sähköpostia huomenna keskiviikkona.)

Mukavaa viikkoa!

TIEDOTE 30.9.2020

Alvi ry:n Laturin tukipiste

Kasvomaskit käyttöön Laturissa 1.10.2020

Alvi ry:n Laturin tukipisteessä asiakkaat ja henkilökunta alkavat käyttää kasvomaskeja huomisesta 1.10.2020 alkaen. Suositus perustuu korona-viruksesta annettuihin ohjeisiin. Kasvosuojaimet jokainen hankkii itse joko ostamalla tai ilmaisjakelupisteistä. Lista ilmaisjakelupaikoista on tiedotteen lopussa. Maskeja käyttämällä voimme yhdessä pitää Laturin auki.

Laturissa pidetään turvavälit, joista henkilökunta muistuttaa. Kädet pitää pestä heti Laturiin tultua saippualla ja lämpimällä vedellä. Käsiä on hyvä pestä muutenkin, ja lisäksi tarjolla on käsidesejä.

Laturissa toimii edelleen päivystävä puhelin. Sinne voi soittaa, jos korona huolestuttaa tai et pääse tulemaan Laturiin, mutta haluat keskustella mieltä painavista asioista. Puhelin vastaa kello 12-19.30 ja numero on vanha tuttu 040 774 7331. Lisäksi meillä on chat-mahdollisuus osoitteessa www.alvi.fi.

Lisätiedot

Alvi ry:n Laturin yksikkövastaava

Heidi Huttunen

heidi.huttunen@alvi.fi, 040 455 3338
 

Ilmaisten kasvomaskien jakelupisteet Helsingissä:

Asukastalo Malmin toimintakeskus,

Kirkonkyläntie 2

Ma-pe klo 9-16

Pihlajamäen lähiöasema,

Liusketie 3 A

Ma-pe klo 9-16

Kumppanuustalo Hanna (esteellinen pääsy),

Sturenkatu 12

Ma, ke ja pe 9-16

TIEDOTE FRANCAN PÄIVÄTOIMINNASSA KÄVIJOILLE 29.9.2020

Hyvä Francan päiväryhmäläinen! 5.10.20 lähtien Francan päiväkeskuksen toiminta on suppeampaa kiihtyvän koronaviruksen takia. Uusi ohjelmamme on alla lukujärjestysmuotoisena. Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä päivätoiminnassa ja yleisissä kulkuneuvoissa.

Huom! Otathan oman maskin mukaan. Ajoittain saamme jakoon maskeja.

Turvavälien tulee toteutua ryhmissä ja olohuoneessa.

Take away -lounas on haettavissa klo 11-13 tai sen voi syödä paikan päällä. Etätoiminta on edelleen lisänä: puhelintuki, Facebook, WhatsApp. Lisätietoja tarvittaessa Heidi Huttuselta, heidi.huttunen@alvi.fi.

Laturin ohjelmaa viikolla 40-41

29.9.2020 Tiistaitiedote! Tällä viikolla on tarjolla (ks kellonajat alta kalenterista):

* shakkia (tiistaisin),

* valokuvausta ja levyraatia (keskiviikkoisin)

* bingoa (torstaisin),

* HUOM: perjantaina starttaa sählyvuoro klo 12-13. Sählyä on Liikuntamyllyssä Niemikotisäätiön järjestämänä, ja kaikki Alvin väki on tervetullutta mukaan.

* leffaa katsotaan taas porukalla sunnuntaisin.

* ensi maanantaina Ihanien naisten piiri kokoontuu K1-nimisessä uudessa galleriassa Kämp Gallerian alakerrassa klo 12.45. (Pohjois-Esplanadi 33). Menemme yhdessä näyttelyyn, jossa on Marilyn Monroesta ja Coco Chanelista otettuja valokuvia. Näyttelyn jälkeen nautitaan kahvia kaupungilla.

* Eikä unohdeta kävelyfutista, se on nyt sisätiloissa maanantaisin klo 13.30-15.30. Pallomyllyn hallin tekonurmikentällä.

Mukavaa viikkoa kaikille!

25.9.2020 Francan päiväkeskuksen lokakuun ohjelma on julkistettu ja löytyy tästä alta. Mukavia hetkiä yhdessä francalaisille!

23.9.2020.

Hyvää tiedotustiistaita! Iloisia uutisia: Laturin biljardipöytä on huollettu, tervetuloa kokeilemaan! Poikkeuksia tavanomaiseen viikko-ohjelmaan:

* Tänä keskiviikkona ei ole Levyraatia, tervetuloa taas seuraavalla viikolla eli keskiviikkona 30.9.

* Kävelyfutista on vielä torstaina ulkosalla Lassilassa. Muutoin siirrytään sisätiloihin. Kävelyfutista on maanantaisin Pallomyllyn halliin tekonurmella klo 13.30-15.30.

* Lauantaina 26.9. Laturissa pelataan biljarditurnausta ja Laturi on auki vain ilmoittautuneille pelaajille.

* Maanantaina 28.9. on taas Ihanien naisten piiri. Teemana on unelmakartan tekeminen. Jos sinulla on vanhoja naistenlehtiä, voit tuoda pienen määrän Laturiin. Jos et ollut mukana ensimmäisellä kerralla, ilmoita tulostasi leena.honkavaara@alvi.fi, niin osaamme varata tarpeeksi askarteluvälineitä. Kivaa viikkoa!

Tule mukaan valokuvausryhmään!

15.9.2020 Laturin oma valokuvausryhmä kokoontuu keskiviikkoisin kello 13-17. Yhdessä lähdetään kuvaamaan tai näyttelyihin. Ryhmää ei kuitenkaan ole 16.9. Kaikki ovat ryhmään tervetulleita missä vaiheessa kuvaajan uraa tahansa.

15.9.2020 Taasen on tiedotustiistain aika! Mukavaa viikkoa!

* KÄVELYFUTIS: Tällä viikolla on kävelyfutista Myllypurossa ja Lassilassa, mutta ilmeisesti sään on ennustettu olevan huono. Joten sään mukaan! Viimeinen ulkopeli on Myllypurossa keskiviikkona 23.9. Kävelyfutis siirtyy sisätiloihin maanantaista 21.9. alkaen. Tuolloin ja jatkossa paikkana on maanantaisin Pallomyllyn hallin tekonurmi klo 13.30-15.30.

* VALOKUVAUSRYHMÄ: ryhmä on peruttu tällä viikolla. Tervetuloa kuvaamaan taas viikon päästä!

* IHANIEN NAISTEN PIIRI: piiri alkaa maanantaina 21.9. klo 13-15 Laturissa. Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan ohjelmaa. Piiri kokoontuu viisi kertaa ja sen aikana käydään esimerkiksi elokuvissa, teatterissa tai näyttelyssä.

8.9.2020 Nyt on jälleen Laturin tiedotustiistain aika!

* Tänään voi taas solahtaa shakin saloihin Antti Suomisen johdolla klo 16.

* Keskiviikkona otetaan lisää ihania valokuvia Tanjan opastamana, ryhmä alkaa kello 13.

* Levyraati on nykyisin keskiviikkoisin klo 17. Jos haluat mukaan jonkin tietyn biisin tai artistin, niin kommentoi tätä julkaisua.

* Torstaina EI PELATA kävelyfutista Lassilassa, sen sijaan voi ulkoilla Brahenkentälle, jossa on kävelyfutiksen kesäsarjan otteluita kello 12 alkaen.Mukavaa viikkoa kaikille, nähdään pian!

Laturin viikko-ohjelma ajalle 2.9.-8.9.

 • Huomaathan, että Levyraati on siirtynyt pysyvästi keskiviikkoon kello 17-18.
 • Valokuvausryhmä on ensi viikolla keskiviikkona 9.9. klo 13.
 • Antti Suomisen jännittävä shakkiopastus on pysyvästi tiistaisin kello 16.

Francan päiväkeskuksen syyskuun ohjelma alla. Mukavaa syksyä!

Lähde alvilaisten kanssa mukaan näyttelyyn Valokuvataiteen museon uuteen näyttelytilaan – tapaa Marilyn Monroe ja Coco Chanel!

KUVA: Douglas Kirkland: Marilyn Monroe, Hollywood, 1961. ©Douglas Kirkland/Photo Op (Kuvan julkaisuun on pyydetty lupa Valokuvataiteen museolta.)

Näe suloinen Marilyn! Tule mukaan valokuvanäyttelyyn ja näe suloinen Marilyn Monroe ja tyyli-ikoni Coco Chanel upeissa valokuvissa. Valokuvataiteen museo esittää uudessa K1-näyttelytilassaan Kämp-galleriassa kuuluisan valokuvaajan Douglas Kirklandin valokuvateoksia. Kirkland kuvasi paljon julkisuudenhenkilöitä. Näyttelykäynti on osa Laturin valokuvausryhmän toimintaa, mutta sinne saavat tulla mukaan kaikki valokuvasta kiinnostuneet. Lippu tämän ryhmän mukana maksaa 3 euroa. (Normaalisti eläkeläislippu 6 euroa.)

Kokoonnumme maanantaina 31.8.2020 klo 12 Laturissa ja lähdemme yhdessä näyttelyyn. (Näyttely on siis avoinna myös maanantaisin, toisin kuin valtaosa näyttelyistä.) Ryhmää vetää Tanja Talaskivi-Munther.

Nyt on taas tiedotustiistaina aika; viikon 35/36 ohjelma alla:

ARVONTA! Kaikkien Generaattori-lehden tekemiseen osallistuneiden kesken arvotaan syksyllä 50 euron arvoinen ruokakassi. Voit osallistua valokuvilla, erilaisilla teksteillä, maalauksilla tai lähettämällä mukaan vastauksen kysymykseen: Miksi Laturi / Francan päiväkeskus / Popolo on minulle tärkeä? Lehteen ei tule vastaajan nimeä. Vuoden toinen lehti ilmestyy loka-marraskuussa ja nyt on juuri oikea hetki taiteilla siihen sisältöä. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi.

*******************************************************************

TIEDOTE 18.8.2020 Alvin risteily Tallinnaan ensi tiistaina 25.8.2020 on peruttu sekä Suomen että Viron pahentuneen koronatilanteen takia. Maksamastaan matkarahasta (20 e) saa puolet takaisin. Palautuksen saa Laturista. Matkoista vastaava Heidi Huttunen pohtii matkatilannetta palattuaan lomilta ensi viikolla. Nyt jäi taas Tallinnan Raatihuoneentorin vilinä näkemättä, mutta kaikki me menemme terveys edellä.

*******************************************************************’

18.8.2020 Nyt on tiedotuksen aika! Alla on Laturin viikko-ohjelma tiistaista tiistaihin lukujärjestyksen muodossa.

* Tällä viikolla on normaalisti molemmat kävelyfutikset ja ilmakin hellii pelaajia, joten nauttikaa auringosta!

* Antti Suomisen vetämä uusi shakkikerho on myös tänään 18.8., joten tervetuloa niin aloittelijat kuin alkeet jo osaavat kello 16. Shakki on huippumielenkiintoista ja Antti on hyvä opettaja. Testattu on!

* Lauantaina on tarjolla biljardisarjan mitalipelit Laturissa. Laturi on auki kaikille.

Oletko aina halunnut oppia shakkia tai oppia sitä enemmän? Nyt on maanmainio tilaisuus siihen. Laturissa kokoontuu shakkiryhmä tiistaisin kello 16, alkaen 18.8. eli tasan viikon päästä. Tule mukaan!

TIEDOTUSTIISTAIN AIKA ON N-Y-T!

TIISTAI 11.8.2020. Nyt on tiedotustiistain aika! Laturin viikko-ohjelman tälle viikolle ja ensi viikon alulle näet alla lukujärjestyksen muodossa.

* HUOM: Torstaina 13.8. ei ole kävelyfutista Lassilassa. Kesäsarja järjestetään Brahenkentällä kello 12-15.

* Lauantaina 15.8. Laturissa pelataan biljardisarja ja se on suljettu muilta kuin pelaajilta. Pallot vilisevät kello 12.30 alkaen.

* Valokuvausryhmä oli ennen lauantaina, mutta tästä lähtien se on maanantaisin 17.8. alkaen. Tervetuloa uudet ja vanhat valokuvauksen ystävät!

* Tiistaina 18.8. järjestetään Laturissa uutuutena shakkiryhmä, joka soveltuu kaikentasoisille pelaajille. Se alkaa noin kello 16. Mukavaa viikkoa kaikille!

Töölönlahti hehkuu kesäisenä

Töölönlahdelta löytyi suloinen pieni mökki, vesimylly. Alvin valokuvausryhmä samosi aurinkoisella Töölönlahdella elokuun alussa. Valokuvausryhmä on tästä lähin maanantaisin kello 12, kokoontuminen Laturissa. Olitpa aloittelija tai jo kokeneempi kuvaaja, tervetuloa mukaan! Ohjaajana toimii Tanja Talaskivi-Munther. Kuva on Tanjan käsialaa.
Jari vetää levyraatia Laturissa perjantai-iltaisin.

Ja musiikki soi!

Alvin Laturin tukiyksikön Levyraati on täällä taas! Musiikkia kokoonnutaan kuuntelemaan ja pisteyttämään joka perjantai-ilta kello 17. Levyraatia vetää tukiyhteisön musiikkivastaava Jari, tuttavallisemmin ”Kumppis”. Hän kuuntelee ja tuntee musiikkia laajasti, vain klassinen musiikki ei hänelle iske.

”Kuuntelen musiikkia laajalla skaalalla eri aikakausilta, ja otan Levyraatiin mukaan sekä kotimaista että ulkomaista musiikkia. Musiikki voi olla hard rockia, poppia, jazzia”, Jari kertoo. Hänen omat lemmikkinsä löytyvät 1960- ja 1970-luvuilta. ”Silloin tehtiin melodisia kappaleita, jotka ovat nyt nostalgisia ja tuttuja.”

Nykymusiikkikin on hyvää, mutta räp tai hiphop ei saa Jaria syttymään lainkaan.

Musiikki on Jarille hyvin tärkeää, sillä se tukee mielenterveyttä. ”Minulla musiikki pitää pään kasassa. Siitä tulee hyvä, rento olo, se virkistää mieltä ja tuo hyviä fiiliksiä. Musiikin myötä ahdistus häipyy. Siihen ei koskaan kyllästy.”

Elokuun alun Levyraadissa kolme ensimmäistä sijaa meni kotimaisille artisteille. Voittaja oli Virve Rostin biisi Jolene, jaetulle toiselle sijalle tulivat Tapani Kansan Äidin pikkupoika ja Mikko Kuustosen Kultainen sydän ja palava mieli. Soittolistalla oli myös Robert Plantia, Mötörheadia, Eddie Cochrania, A-hata, Hurriganesia ja Pink Floydia.

Spotifyn avulla on nykyisin kappaleita helppo löytää, ja Jarin päässä soittolista syntyy helposti. Mitähän seuraavassa Levyraadissa onkaan tarjolla? Jäämme innolla odottamaan!

Juttu ja kuva: Leena Honkavaara

NYT ON TIEDOTUSTIISTAI! Tälläkin viikolla tiedotustiistai pidetään vain näin virtuaalisesti. Laturissa ei ole kokoontumista sen tiimoilta, mutta tervetuloa muuten mukaan. HUOM. MYLLYPURON KÄVELYFUTIS tällä viikolla PERUTTU! Tervetuloa Lassilaan torstaina.
Yllä tämän viikon lukujärjestys. Joitakin ryhmiä vielä puuttuu. Niitä käynnistellään elokuun aikana, jos koronatilanne sen sallii. Ainakin ruokaryhmä ja uintiryhmä puuttuvat vielä.
Perjantain levyraati on ollut suosittu. Bingossa juuri sinä voit voittaa! Vielä pääsee mukaan valokuvausryhmään. Mukavaa viikkoa kaikille! Ennakkoilmoittautumista Laturiin ei tarvita.
Laturissa on bingo joka torstai kello 17. Kuka tahansa voi voittaa kivoja palkintoja. Osuisiko tänään omalle kohdalle ja valitsisiko palkinnoksi kahvia, suklaata vai jättikarkkipussin? Tule viihtymään meidän muiden kanssa!
Ohessa Francan päiväkeskuksen ohjelma elokuulle 2020. Ulkoiluilla on säävaraus.

Valokuvausryhmä starttaa pian Laturissa!

Alvin valokuvausryhmä alkaa pian! Tervetuloa mukaan kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin alkeita opettelevat kuin konkaritkin, uudet ja jo tutut ryhmäläiset. Valokuvausryhmän tapaamiset ovat Laturissa ja ohjaajana on Tanja Talaskivi-Munther. Kirjaa seuraavat ajankohdat kalenteriin:

* Lauantaina 25.7. klo 14

* Lauantaina 8.8. klo 14

Lämpimästi tervetuloa!

Laturin leffaryhmä kokoontuu joka sunnuntai klo 17

Laturin leffaryhmä kokoontuu joka sunnuntai kello 17 katsomaan kokoillan elokuvan kera kahvin ja raksujen. Sunnuntaina 12.7. katsottiin yhdessä kulttileffa Paluu tulevaisuuteen. Elokuva valitaan aluksi yhdessä päättäen.
HUOM. Matkainfon kokoontumispaikka 2.9.2020 klo 13-15 on muuttunut ja on nyt päiväkeskus Franca, Liesitori 1, 4. krs., VANTAA. Mikäli et pääse mukaan, saat infon sisällön kirjallisena. (Päivitetty 4.8.2020.)

Kävelyfutis on Alvin suurin harrasteryhmä

Haluaisitko uutena mukaan Alvin kävelyfutikseen? Ohaajana toimivan Hanna Kaimon mukaan kyseessä on oikea herrasmieslaji, sillä toisen onnistumiselle taputetaan, vaikka se tarkoittaisikin omaa häviötä. Jos toista rikotaan, esimerkiksi vahingossa astuu toisen jalalle, kysytään eihän käynyt kuinkaan. Kun kävellään, loukkaantumisia tapahtuu aika vähän. “Kävelyfutikseen on matalampi kynnys ja se on helpompi laji harrastaa kuin moni muu. Todella mielenkiintoinen laji kuitenkin, jossa yhdistyy fysiikka, liike ja pallon kanssa oleminen. Joukkuelajina sosiaalisus ja yhdessäolo korostuvat. Esimerkiksi kun pelataan sateella ulkona, ollaan siellä kuitenkin yhdessä. Laji on myös halpa. Tarvitset vain lenkkarit tai nappikset”, Hanna kertoo. Tervetuloa!

Alvin porukka kokoontuu pelaamaan seuraavasti:

 • Keskiviikkoisin kello 13-14.30 Myllypuron tekonurmikentällä, Myllytontunpolku 1.
 • Torstaisin kello 14-15.30 Lassilan jalkapallokentällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *