Laturin ja Francan ohjelmaa syksyllä 2022

LATURIN VIIKKO 39

Laturin ensi viikko on tässä alla, eli 26.9.-2.10. Tiistaina on kertaluontoinen korujen korjaus ja tuunaus -paja. Tuo vanhat korusi tai koru, jonka haluat tuunata eli muuttaa eri näköiseksi. Keskiviikkona Laturissa on tarjolla kasvissosekeittoa koskenlaskijajuustolla. Hinta on 50 snt.Perjantaina on standup-ilta. Haluaisitko esiintyä tai ehdottaa maailman parasta standup-esitystä Yuotubessa?

Syömme Laturissa soppaa keskiviikkoisin, ensimmäisen kerran 28.9. keskiviikkona – tasan viikon päästä. Mainoksessa on väärä päivämäärä – tänään 21.9. meillä on voileipiä vanhaan malliin!

Laturin ohjelma viikolla 38, 19.-25.9.2022. (Lukujärjestys alla.) Hei kaikki! Laturin syksyssä on paljon uutta mukavaa toimintaa – tule mukaan! Neulontaryhmä on siirtynyt uuteen paikkaan eli torstaille, ja se aloittaa 6.10.

Maantantaina 19.9. alkaa kritiikki- eli arvosteluryhmä klo 12-14. Kyseessä on journalismin muoto, ketään osallistujaa ei kritisoida. Jos haluat mukaan, ota pika pikaan yhteyttä Leenaan, leena.honkavaara@alvi.fi.

Kuvataideryhmään mahtuu max kaksi uutta maalaria, olitpa konkari tai vasta aloittelija. Ota yhteyttä Leenaan.

TULEVIA TAPAHTUMIA: TI 27.9. korujen korjaus ja tuunaus klo 12-14. Tuo vanha rikkinäinen korusi, korjaa se välineillämme tai tuunaa uudennäköiseksi. Meillä on helmiä monelta aikakaudelta. KE 28.9. Nykytanssia päivällä – klo 11 nykytanssiteoksen viimeinen harjoitus ennen ensi-iltaa Kansallisoopperassa. Ilmoittaudu kipin kapin Leenalle. PE 30.9. Stand up -ilta klo 17. Tule esiintymään, vinkkaa Youtube-koomikoita. Nauruhermoja jo kutkuttelee! Ota yhteyttä Janneen tai Ramiin, jos sinulla on ehdottaa ohjelmaa illaksi. Mukavaa loppuviikkoa!

Alvin yhteinen lehti Generaattori etsii jälleen kirjoittajia, runoniekkoja, joulutarinan iskijöitä, kuvittajia, valokuvaajia… Teksti saa olla tarina tai tositarina, artikkeli kalastuksesta tai matonkudonnasta. Tule mukaan. Ilmoittele, että aiot kirjoittaa, leena.honkavaara@alvi.fi. Tuumasta toimeen!

Hei! Alla Laturin viikko-ohjelma ajalle 12.-18.22 eli viikolle 37. Neuleryhmässä mietitään jatkopaikkaa ja aikaa. Kaksikin ryhmää nimittäin Laturiin sopii yhtaikaa. Toinen olohuoneeseen ja toinen keittiöön. * Levyraati oli eilen tosi tunnelmallinen – kiitos Kumppis! ** Sinkkuilta on huomenna pe 9.9. klo 17 alkaen. Naisille on edelleenkin tarjolla mukava pussukka täynnä yllätyksiä – nyt naiset mukaan! Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. * Myöhemmin tapahtuvaa: 19.9. alkaa ryhmä kritiikistä. Kritiikkikurssilla katsotaan yksi elokuva ja ”lopputyön” eli jutun Generaattoriin voi kirjoittaa haluamastaan kulttuurinalasta. Yhteys: leena.honkavaara@alvi.fi. * 28.9. on Kansallisoopperassa lippuja meille varattuna klo 11, nykytanssia maailmalta (USA / Iso-Britannia / Kiina). Ota yhteys leena.honkavaara@alvi.fi Mukavaa loppuviikkoa ja nähdään sankoin joukoin sinkkuillassa, kaikki sinkut!/ Leena

ALLA: Laturin ohjelma viikolla 35 eli 29.8.-4.9.2022 alla. Laturi on ensi viikolla normaalisti auki, vaikka onkin Tallinnan-risteily ja henkilökunnan kehityspäivä. POIMINTOJA: Levyraadissa keskiviikkona on teemana huikea 1970-luku, tule mukaan! Puistoryhmään torstaisin kaivataan lisää jäseniä. Perjantaina vuorossa on retki Helsingin kaupunginmuseoon. Sen mielenterveyttä käsittelevä vierailunäyttely on oikea helmi. Sunnuntain leffaryhmässä katsotaan kaikkia koskettava elokuva! Kullanarvoinen yllätys.

Laturin ohjelma viikolla 34 eli 22.-28.8.22. Maanantaisin kokoontuu taas neuleryhmä, keskiviikkona tehdään Laturissa unelmien karttaa kollaasitekniikalla: Lue kollaasista lisää tulevasta mainoksesta. Tulkaahan mukaan puistoryhmään, roskien kerääminen on kevyttä liikuntaa mukavissa maisemissa ja saa ympäristön ja puistonkäyttäjät tyytyväisiksi.

LATURIN OHJELMA VIIKOLLA 32 eli 8.-14.8.22. Hei kaikki laturilaiset! Ensi viikolla jatkuu uusi puistoryhmä, jossa kerätään ympäröivien puistojen roskia roskakepeillä. Ryhmä on torstaisin klo 14 ja starttaamme tietenkin Laturista.

Perjantaina 12.8. kuvataideryhmä jatkuu tauon jälkeen klo 12-14. Ryhmään mahtuu muutama uusi jäsen, mutta siihen on ehdottomasti ilmoittauduttava etukäteen. Ota yhteyttä Leenaan, leena.honkavaara@alvi.fi tai soita Laturiin ja pyydä Leena puhelimeen.

LATURIN OHJELMA 1.-7.8.2022. Hei, ohessa Laturin ensi viikon lukujärjestys. Aika sama kuin edellinen, mutta uuttakin iloista on tarjolla.

to 4.8. puistoryhmä klo 14-15, eli kerätään roskat pois lähipuistoista.

pe 5.8. klo 13.15 laiva lähtee Taivallahdesta kohti Mustasaarta. Ruokailu ja pullakahvit saaressa, omavastuu 5 e. Ilmoittautua voi vielä huomenna 29.7. klo 17 mennessä.

pe 5.8. Sinkkuilta Laturissa klo 17-19.30. Tule tapaamaan vanhoja ja uusia tuttuja!

Ilmoittaudu Porvoon retkelle! Ilmoittaudu myös, jos ilmoittauduit jo – tekstinkäsittelyohjelmamme söi nimilistan! (Jos ilmoittauduit ennen 25.7.2022.)

Francan ohjelma kesä-elokuussa

Musaa! Levyraati!

TARJOLLA JOKA KESKIVIIKKO KLO 17-18
Jari vetää levyraatia Laturissa keskiviikko-iltaisin.

Alvin Laturin tukiyksikön Levyraati on täällä taas! Musiikkia kokoonnutaan kuuntelemaan ja pisteyttämään joka perjantai-ilta kello 17. Levyraatia vetää tukiyhteisön musiikkivastaava Jari, tuttavallisemmin ”Kumppis”. Hän kuuntelee ja tuntee musiikkia laajasti, vain klassinen musiikki ei hänelle iske.

”Kuuntelen musiikkia laajalla skaalalla eri aikakausilta, ja otan Levyraatiin mukaan sekä kotimaista että ulkomaista musiikkia. Musiikki voi olla hard rockia, poppia, jazzia”, Jari kertoo. Hänen omat lemmikkinsä löytyvät 1960- ja 1970-luvuilta. ”Silloin tehtiin melodisia kappaleita, jotka ovat nyt nostalgisia ja tuttuja.”

Nykymusiikkikin on hyvää, mutta räp tai hiphop ei saa Jaria syttymään lainkaan.

Musiikki on Jarille hyvin tärkeää, sillä se tukee mielenterveyttä. ”Minulla musiikki pitää pään kasassa. Siitä tulee hyvä, rento olo, se virkistää mieltä ja tuo hyviä fiiliksiä. Musiikin myötä ahdistus häipyy. Siihen ei koskaan kyllästy.”

Elokuun alun Levyraadissa kolme ensimmäistä sijaa meni kotimaisille artisteille. Voittaja oli Virve Rostin biisi Jolene, jaetulle toiselle sijalle tulivat Tapani Kansan Äidin pikkupoika ja Mikko Kuustosen Kultainen sydän ja palava mieli. Soittolistalla oli myös Robert Plantia, Mötörheadia, Eddie Cochrania, A-hata, Hurriganesia ja Pink Floydia.

Spotifyn avulla on nykyisin kappaleita helppo löytää, ja Jarin päässä soittolista syntyy helposti. Mitähän seuraavassa Levyraadissa onkaan tarjolla? Jäämme innolla odottamaan!

Juttu ja kuva: Leena Honkavaara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.