Laturin ja Francan ohjelmaa kesällä 2021

TIEDOTUSPERJANTAI 11.6.2021

VIIKKO-OHJELMA ma 14.6.-su 20.6.

Tänään vietetään pitkästä aikaa Laturin tiedotustapahtumaa, joka on siirretty tiistaista perjantaille. Tiedotusperjantai, tai millä nimellä sitä kutsutaankaan, on jatkossa vakio-ohjelmaamme. Siinä käydään läpi koko seuraavan viikon ohjelma maanantaista sunnuntaihin sekä muita ajankohtaisia asioita.  

Laturissa kannattaa hyödyntää mahdollisuudet liikkua yhdessä. Kävelyfutis on torstaisin, Silja vetää kävelyitä Pohjois-Haagassa, ulkopeliryhmiin mahtuu mukaan. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Laturiin.

Laturin kirjoituspaja päättyy ensi maanantaina, jolloin käymme läpi kielenhuoltoasioita, esimerkiksi mihin kuuluu pilkku, ja onko tämä yhdyssana. Keskiviikon valokuvausryhmä jatkuu, sillä kesä on valokuvaajan parasta aikaa. Levyraatia ei ole tällä viikolla.

Torstaina on Laturin retki Porvooseen klo 11.30 alkaen, takaisin Kampissa olemme noin kello 18. Mikäli intoudut vielä mukaan, ota kiireesti yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi tai soita Laturiin. Jos et pääse Porvooseen, voit voittaa Laturin bingossa klo 17.

Kuvataideryhmä on jäänyt tauolle ja palaa ohjelmaan perjantaina 6.8.

Laturin tiedotusperjantait jatkuvat, samoin ensi viikolla klo 17 alkaen.

Sunnuntaina on taas leffaryhmä.

Aurinkoista ja hyvää mieltä!

********************************************************’

MEIDÄN VIIKKO 7.-13.6. 2021 (Laturin ohjelma ensi viikolla 23)

Hei kaikki laturilaiset! Nyt ideoimaan Laturin kesäretkikohteita. Toteutamme niitä mielellämme. Kanna oma ehdotuksesi Laturiin viimeistään perjantaina 11.6. tai tekstaa tai soita. Ensi viikolla ohjelmaamme palaavat muuten BINGO ja viikon tiedotustilaisuus. Se oli ennen tiedotustiistai, nyt se on tiedotusperjantai.

Ensi viikolla on tarjolla monenmoista kivaa ohjelmaa, ulkoilmaohjelmat säävarauksella. Kävelylenkkejä ryhmässä on tarjolla useita, muistathan ennakkoilmoittautumisen edellisenä iltana klo 18 mennessä. Keskiviikkona on minigolfia ja torstaina kävelyfutista Lassilassa koko Alvin väelle.

Ensi perjantaina 11.6. on siis pitkästä aikaa MEIDÄN VIIKKO -tiedotushetki eli TIEDOTUSPERJANTAI kello 17 Laturissa. Kahvi on kuumaa ja ilmaista.

IDEARIIHI keskiviikkona on Laturin vapaaehtoisten ja henkilökunnan yhteinen tapaaminen kerran kuussa, jossa kehitetään toimintaa.

MUUT RYHMÄT: Kirjoitusryhmässä muovaillaan henkilöhaastatteluja. Muutaman viikon sisällä siirrymme kielenhuoltoon: miten vääntyvät yhdyssanat, miten pilkut menevät oikein jne. Mikäli kielenhuolto kiinnostaa, tule mukaan – kysy ensin paikkaa leena.honkavaara@alvi.fi.  Askarteluryhmässä tehdään ensi viikolla lisää onnittelukortteja ja kuvataideryhmässä kokeillaan akryylivärimaalausta. Kuvataideryhmä päättyy 11.6., mutta jatkaa syksyllä uusin voimin. Kuvataiteilija Sari Nieminen on luvannut välillä pitää luentoja / demoja kiinnostavista teemoista, kuten väriopista.

Levyraati on taas paikoillaan keskiviikkoillassa, tervetuloa fiilistelemään!  

P.S. Tämän kuluvan viikon lauantaina ja sunnuntaina on kävelyryhmät molempina päivinä klo 13, lähtö Laturista. Jos ensin kävelisi ja sitten etsisi paikan auringosta? Saattaisi toimia!

MEIDÄN VIIKKO 31.5.-6.6.2021 (Laturin viikko-ohjelma viikolla 22)

Tervehdys kaikille! Kesä etenee ja Laturissakin vihertää monenlaista uusvanhaa ja uutta ja vanhaa puuhaa. Tiistaista 1.6. alkaen Laturiin ei tarvitse enää ilmoittautua.

Viikko-ohjelmassamme on tarjolla muun muassa ulkoilua ja supertykätty Levyraati palaa maisemiin ensi keskiviikkona 2.6. kello 17.

Huomenna lauantaina Laturissa on biljardin finaaliturnaus, sunnuntaina kävelyryhmä lähtee Laturista kello 13.30 ja leffaryhmä on tutulla paikallaan sunnuntaissa kello 17.

UUSVANHAA: Vanha tiedotustiistai korvautuu tiedotusperjantailla. Se pidetään ensimmäisen kerran perjantaina 11.6. kello 17. Tiedotuskahvit.

KESÄN RETKET: Tarjoa ideaasi! Minne haluaisit retkeillä kesän aikana? Perjantai on jatkossa Laturin retkipäivä joka toinen viikko. Ehdota omaa ideaasi Laturiin viimeistään 11.6.!

ULKOILE: Uusi ulko/mailapeliryhmä kokoontuu keskiviikkoisin. Tällä viikolla on minigolfia Taivallahdessa klo 13. Mukaan mahtuu kuusi henkeä ja mukaan pitää ilmoittautua.

Kävelyfutis on jo startannut Lassilan liikuntapuistossa, mutta mukaan voi tulla milloin vain. Peliaika on torstaisin klo 14-15.30. Kävelyryhmiä on tarjolla monta, Siljan ryhmät arkisin ma, ke ja pe kello 13 ja Laturin ohjaajan ryhmät viikonloppuna kello 13. Kävelyryhmiin on etukäteisilmoittautuminen edellisenä päivänä klo 18 mennessä. Muista myös perua, jos et pääsekään.

KUVATAIDERYHMÄ vierailee perjantaina 4.6. EMMA:ssa eli Espoon modernin taiteen museossa. Lähtö kello 11 Kampista, museossa olemme noin kello 12. Museoon pitää ostaa liput ennakkoon, joten jos haluat mukaan, ota yhteyttä Leenaan viimeistään 2.6.: leena.honkavaara@alvi.fi. Kerro, millainen mahdollinen alennuskortti sinulla on. Siis kaikki saavat osallistua, ei tarvitse kuulua ryhmään!

ASKARTELURYHMÄSSÄ ovat teemana onnittelukortit kevään juhlijoille. Tule tekemään korteista kaunein!

VALOKUVAUSRYHMÄÄN saa tulla uutenakin. Kuvaamaan lähtö on joka viikko keskiviikkona kello 13.

KIRJOITUSRYHMÄSSÄ työstetään henkilöhaastattelua valmiiksi. Kesäkuun alkupuolella käymme läpi kielenhuoltoasioita. Mikäli kielenhuolto kiinnostaa, ota yhteyttä: leena.honkavaara@alvi.fi. Hyvää viikonloppua ja ensi viikkoa!

TIEDOTE 27.5.2021 Laturiin saa tulla ilman ilmoittautumista ensi viikolla

Alvin Laturin tukiyhteisöön ei tarvitse enää ilmoittautua tiistaista 1.6.2021 alkaen. Ohjaajilla on kuitenkin tilannekohtaisesti mahdollisuus käännyttää asiakkaita pois, jos tila on liian täynnä turvavälien pitämiseksi.

Käytämme Laturissa edelleen maskia, käsien pesua unohtamatta. Tämä koskee olohuonetoiminnan lisäksi harrasteryhmiä. Myös Laturin keittiö ja muut tilat avataan asiakkaille 1.6.

Kävijöiden nimet otetaan ylös mahdollista koronajäljitystä varten – koronan kanssa elelemme edelleen. Tervetuloa, myös sinä, jotka et ole käynyt aikoihin! ❤️😊

Francan ohjelma kesäkuussa

Ohessa Francan päiväkeskuksen kesäkuun ohjelma, poutapilvien alla. 4.6. järjestettävästä kalastusreissusta kerrotaan enemmän loppuviikosta. Se on yhteinen Francalle ja Laturille. (Kuva: iStock / Elenavolkova)

21.5.2021 MEIDÄN VIIKKO 21

(Laturin tukiyhteisön viikkotiedote 24.-30.5.2021)

Ensi viikolla on taas tarjolla monenmoista ohjelmaa, ja samoilla rajoituksilla mennään, mitä viime aikoina on ollut. Muistathan, että huomenna lauantaina 22.5. koko Laturi on varattu biljarditurnausta varten. Viikon päästä on finaaliturnaus Laturissa, silloin mahtuu muitakin mukaan. Ylihuomenna sunnuntaina on kävelyryhmä kello 13 ja leffaryhmä kello 17.

Mutta sitten ensi viikkoon:

KÄVELYRYHMIÄ on tarjolla Laturista käsin ja vapaaehtoisemme Siljan kanssa Pohjois-Haagasta käsin. Kaikkiin ryhmiin pitää ilmoittautua viimeistään edellisenä iltana kello 18. Kävelyryhmillä on säävaraus.

VALOKUVAUSRYHMÄ kokoontuu taas – nyt on ihana tilaisuus liittyä mukaan ryhmään kuvaamaan luontoa ja kaupunkia. Lähtö keskiviikkona klo 13 Laturista.

KÄVELYFUTIS rullaa mukavasti Lassilassa joka torstai kello 14-15.30.

BILJARDIN finaaliturnaus pelataan siis lauantaina 29.5. Laturissa kello 14 alkaen. HUOM: Laturiin mahtuu myös neljä muuta kävijää.

KIRJOITUSPAJASSA suunnitellaan henkilöhaastattelun tekemistä, kuvataideryhmässä kukkivat kevätkukat ja askartelupajassa on ollut koruntäyteistä. Leffaryhmä kokoontuu taas sunnuntaina. Huom. KUVATAIDEryhmä suunnittelee retkeä Espoon modernin taiteen museoon EMMA:an. Mikäli olet kiinnostunut liittymään mukaan, se on mahdollista. Ajankohta tulee olemaan jokin tulevista perjantaipäivistä. Ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.

Mukavaa viikonloppua!

MEIDÄN VIIKKO

(Laturin viikko-ohjelma 17.-23.5.2021)

MUISTUTUS: huomenna lauantaina kävelyryhmä Laturista Regattaan klo 13, Laturi tarjoaa kahvit. Sunnuntaina eli ylihuomenna kävelyryhmä Laturista Hietsuun klo 13.

Ensi viikolla taas kaikkea mukavaa! Liikutaan ulkona: KÄVELYFUTIKSEN startti torstaina kello 14 Lassilan liikuntapuistossa ja useita KÄVELYRYHMIÄ eri puolilla kaupunkia.

Silja kävelyttää meitä Pohjois-Haagassa maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Laturista lähtee kävely sunnuntaina kello 13. Huomaathan, että kävelyryhmiin pitää ilmoittautua edellisenä iltana klo 18 mennessä.

BILJARDIA pelataan Ritzissä keskiviikkona 19.5. klo 13-15. Ilmoittaudu mukaan! Laturissa on BILJARDITURNAUS lauantaina 22.5. klo 13-20. Tuolloin Laturi on varattu vain pelaajille. Ilmoittaudu!

Kirjoituspaja, askarteluryhmä, leffaryhmä ja kuvataideryhmä jatkuvat vanhaan malliin. Vertaisohjaajiksi valmistuvilla on keskiviikkona 19.5. viimeinen kokoontuminen ja todistusten jako.

Mukavaa viikonloppua ja ensi viikkoa!

Francan retkiohjelma viikolla 20 eli 19. ja 21.5. (Kuva taustalla iStock / Lavendertime)

7.5. 2021 MEIDÄN VIIKKO! Laturin viikkotiedote 10.-16.5.2021.

Muistutuksena, että huomenna lauantaina ja sunnuntaina on ohjelmassa kävelyä hyvässä seurassa jo klo 13 alkaen, lähtö Laturista. Ilmoittaudu mukaan tänä iltana!

Ensi viikolle on povattu hyvää säätä JA Laturissa on tarjolla vapaaehtoisen ja ohjaajien vetämiä kävelylenkkejä. Valitse kalenterista omasi ja ilmoittaudu mukaan viimeistään edellisenä iltana kello 18.

Kirjoituspaja ja kuvataideryhmä toimivat ensi viikolla normaalisti paikan päällä, sen sijaan askarteluryhmä on pyhän takia tauolla.

Perjantaina 14.5. olisi Laturissa tarjolla talkootyötä eli ikkunanpesua! Lämpimästi tervetuloa kaikki vapaaehtoiset ja Laturin ystävät.

Tukiyhteisössä annetaan edelleen puhelintukea arkisin, mutta apu on nyt rajattu vain Laturin asiakkaisiin. Vertaistukipuhelin päivystää kolmena päivänä viikossa (ks. lukujärjestys). Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

TIEDOTE 7.5.2021 Laturin tukiyhteisö

Alvi ry:n Laturin tukiyhteisö jatkaa toukokuussa toimintaa samaan malliin

Laturin tukiyhteisöön pääsee ainakin toukokuun ajan rajoitetusti eli kahdeksan asiakasta kerralla. Olohuoneeseen on edelleen ennakkoilmoittautuminen. Kukin asiakas voi ilmoittautua kolmeksi kerraksi viikon aikana. Viikonloppuisin iltapäivisin kello 13-15 välillä on ohjelmaa, mikä usein tarkoittaa kävelyryhmää tai muuta ryhmätoimintaa. Koko kevään jatkuneet ryhmät jatkavat entisillä paikoillaan Laturissa (esim. kirjoituspaja, askarteluryhmä ja kuvataideryhmä). Lue tarkemmat tiedot ryhmistä Meidän viikko -tiedotteesta, joka ilmestyy perjantaisin.

Kaikille avoin puhelintuki poistetaan, mutta puhelintuki on auki laturilaisia varten joka arkipäivä kello 12-20 numerossa 040 774 7331.

Vertaistukipuhelin jatkaa toimintaansa numerossa 040 4506971, ma klo 12-16, ke klo 11-16 ja to  klo 12-16.

Lisätiedot Heidi Huttunen

Osto- ja avopalveluiden esimies

heidi.huttunen@alvi.fi

puh. 040 455 3338

Francalaiset retkeilevät joka keskiviikko ja perjantai. Tässä ensi viikon (viikko 19) retkiohjelma.

30.4.2021

MEIDÄN VIIKKO (Laturin viikko-ohjelma maanantaista sunnuntaihin 3.-9.5.)

Tervetuloa Laturin ensi viikkoon! Ennen sitä on vapputouhuja. Huomenna on kello 13 kävelylenkki vappuisessa Helsingissä alkaen Laturista klo 13. Ilmoittaudu mukaan! Sunnuntaina pelataan minigolfia klo 13.30 alkaen, ilmoittaudu Laturiin.

KÄVELYRYHMIÄ jatkaa vapaaehtoisemme Silja, ma, ke, pe klo 13, lähtö Pohjois-Haagan ostarilta. Ilmoittaudu mukaan edellispäivänä klo 12 mennessä Laturiin. Ilmoitathan myös mahdollisesta peruuntumisesta.

KIRJOITUSPAJA aukeaa tauon jälkeen Laturissa maanantaina 3.5. klo 12. Teemana kertomus. Loppukevään teemana on henkilöhaastattelu ja kielenhuoltoa on tarjolla myöskin. Jos innostuit uutena, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.

VALOKUVAUSRYHMÄ on vielä tauolla mutta jatkuu toukokuun aikana.

VERTAISOHJAAJAKOULUTUKSEN kokoontuminen on keskiviikkona 5.5. klo 11.45 Ateneumin edessä.

ASKARTELURYHMÄ jatkuu torstaina 6.5. klo 13. Teemana on vanhojen korujen tuunaaminen tai vanhan korun korjaaminen.

KUVATAIDERYHMÄ on tuttuun tapaan perjantaisin kello 12. Ryhmään ei mahdu uusia tekijöitä tällä erää.

KÄVELYRYHMÄ lauantaina 8.5. suuntaa Lapinlahden puistoalueelle klo 13. Lähtö Laturista. Laturissa kahvia ja jätskiä. Ilmoittaudu viimeistään edellisenä iltana klo 18.

KÄVELYRYHMÄ sunnuntaina 9.5. Hietsun alueelle klo 13. Kahvi ja pulla Laturissa. Ilmoittaudu viimeistään edellisenä iltana klo 18.

LEFFARYHMÄ jatkuu sunnuntaina 2.5. klo 17. Jos haluat vaikuttaa leffan valintaan, tule viimeistään klo 17:ksi.

PUHELIMET: Laturissa on edelleen puhelinpäivystys klo 12-20 ja vertaistukipuhelin jatkaa myös numerossa 040 4506971 ma klo 12-16, ke klo 11-16 ja to klo 12-16.

Hei, alla Francan päiväkeskuksen ohjelma toukokuussa 2021. Toiminta tapahtuu kahdessa ryhmässä, joihin ilmoittaudutaan etukäteen numeroon 040 455 6822. Voit myös varata säännölliset käynnit etukäteen koko kuukaudeksi. Ryhmien vaihto tapahtuu aina ruokailun yhteydessä klo 12.

MEIDÄN VIIKKO (Laturin viikko-ohjelma 26.4.-2.5.) PÄIVITETTY 23.4. klo 14.30 uusilla tiedoilla vappuviikonlopusta ja kävelyryhmistä.

Laturi aukeaa ensi viikon keskiviikkona 28.4.! Kävelyryhmät jatkavat säävarauksella, ryhmätoiminta alkaa, puhelinpäivystys jatkuu. Olohuoneeseen mahtuu enintään 8 henkeä kerralla. Ryhmistä kerromme seuraavaa:

KÄVELYRYHMIÄ jatkaa vapaaehtoisemme Silja, ma, ke, pe klo 13, lähtö Pohjois-Haagan ostarilta. Ilmoittaudu mukaan edellispäivänä klo 12 mennessä Laturiin. Ilmoitathan myös mahdollisesta peruuntumisesta.

Joka arkipäivä on klo 13-15 Laturin ohjaajan vetämä kävely säävarauksella. Kysy Laturista sinulle sopivaa ryhmää.

KIRJOITUSPAJA on tauolla ja avaa ovensa taas 3.5. Teemana kertomus. Loppukevään teemana on henkilöhaastattelu ja kielenhuoltoa on tarjolla myöskin. Jos innostuit uutena, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.

VALOKUVAUSRYHMÄ on vielä tauolla mutta jatkuu toukokuun aikana.

ASKARTELURYHMÄ on vielä tauolla mutta jatkuu 6.5. Tuolloin teemana on vanhojen korujen tuunaaminen tai vanhan korun korjaaminen. KUVATAIDERYHMÄ jatkuu vappuaattona kello 12. Ryhmään ei mahdu uusia tekijöitä tällä erää.

VAPPUPÄIVÄNÄ 1.5. Laturista lähtee kävelyryhmä klo 13. Ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 30.4.

MINIGOLFIA on ohjelmassa sunnuntaina 2.5. klo 13.30. Ilmoittaudu mukaan edellisenä päivänä.

LEFFARYHMÄ jatkuu sunnuntaina 2.5. klo 17. Jos haluat vaikuttaa leffan valintaan, tule viimeistään klo 17:ksi.

PUHELIMET: Laturissa on edelleen puhelinpäivystys klo 12-20 ja vertaistukipuhelin jatkaa myös numerossa 040 4506971, ma klo 12-16, ke klo 11-16, to klo 12-16.

Tästä se sitten taas alkaa! Onpas mukavaa, tervetuloa kaikki laturilaiset.

16.4.2021 MEIDÄN VIIKKO (Laturin viikko-ohjelma 19.-25.4.)

Hei kaikki! Ensi viikolla Laturi on edelleen suljettuna, mutta ei toimettomana.

Kävelyryhmiä on nyt kaksi:

• SILJAN kävelyryhmä starttaa ma, ke ja pe Pohjois-Haagan ostarilta klo 13. • RAMIN ryhmä kävelee ma, ti, ke, pe klo 13. Treffit Itä-Helsingissä, Tallinnanaukion pääovilla.

Kävelyryhmiin pitää ilmoittautua viimeistään edellisenä päivänä klo 12 Laturiin joko tekstiviestitse tai whatsupitse. Ilmoita myös peruuntumisesta. Säävaraus.

• Kirjoituspaja järjestetään maanantaina klo 12 Teamsissa ja mukaan saa tulla uusiakin kirjoittajia. Teemana on tarina. Jos olet uusi, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.

• Vertaistukiohjaajien koulutuksessa keskiviikkona on oman tarinan viimeistelyä etänä.

• Etä-valokuvauskurssille voit hypätä mukaan uutena. Torstaisin saat aina uuden mukavan kuvaustehtävän. Kurssilla saa palautetta kuvistaan. Lisätiedot: tanja.talaskivi-munther@alvi.fi.

• Kuvataideryhmä kokoontuu Teamsissa perjantaina klo 13-14. Juttelua taiteesta ja visuaalisesta maailmasta.

• Perjantaina ja lauantaina olemme kokonaan kiinni.

MUISTA! Joka arkipäivä voi soittaa Laturiin ja osana päivistä päivystää myös vertaistukipuhelin:

Laturin puhelin: 040 774 7331 Arkisin klo 12-20

Vertaistukipuhelin: 040 4506971

ma klo 12-16, ke klo 11-16, to klo 12-16.

Hyvää viikonloppua!

MEIDÄN VIIKKO (Laturin viikko-ohjelma 12.-18.4.2021)Hei kaikille, Laturi on fyysisesti kiinni edelleenkin, mutta ohjelmaa riittää.

* Joka arkipäivä on kävelylenkki klo 13-15 alkupisteenä Majakka. MAANANTAINA 12.4. lähtöpaikkana Pohjois-Haagan ostari, mukana Pekka ja Silja. ILMOITTAUDU KÄVELYRYHMIIN ENNAKKOON.

* Joka arkipäivä on Whatsup-tapaaminen tai Teams klo 16-18. Kalenteriin on merkitty whatsupit, mutta tarpeen tullen vaihdamme sen Teamsiin ja infoamme asiasta. Lisätietoja Laturin ohjaajilta.

* Joka arkipäivä on Laturin puhelinpäivystys kello 12-20.

* Vertaistukipuhelin vastaa numerossa 040 4506971 ma klo 12-16 ke klo 11-16 to klo 12-16.

* Päiväryhmät kokoontuvat tällä viikolla Teamsissa: kirjoituspaja, vertaisohjaajakoulutus, kuvataideryhmä. Kirjoituspajaan voi tulla uutenakin, samoin kuvataideryhmään. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi.

* Valokuvausryhmä on täällä taas! Kuvata voi täysin etänä ja toimittaa sitten parhaat otokset ohjaajalle, joka antaa niistä henkilökohtaista palautetta. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: tanja.talaskivi-munther@alvi.fi.Mukavaa viikonloppua ja nähdään ensi viikolla Teamseissa ja kävelylenkeillä!

TIEDOTE 1.4.2021 / MEIDÄN VIIKKO (Laturin viikko-ohjelma 5.-11.4.2021).
Huom! Tässä viestissä on tärkeää tietoa Laturin tulevista kiinnioloviikoista.

Laturi on fyysisesti suljettu 6.-27.4., mutta työntekijät ovat tavoitettavissa monin eri tavoin. Alla on ohjelma, josta selviää, mitä kunakin päivänä tapahtuu seuraavan kolmen viikon ajan. Siellä on muun muassa whatsup-tapaamisia, kävelyreissuja, etävalokuvausta, kuvataideteamsia, etäkirjoituspajaa ynnä muuta. Laturissa puhelin päivystää tutussa numerossa joka arkipäivä kello 12-20. Olemme avanneet myös vertaistukipuhelimen, 040 4506971. Se ei ole auki joka päivä, katso kellonajat kalenterista!

Maanantain Kirjoituspaja jatkuu etätyöskentelynä ja teamseina. Kirjoituspajaan on mahdollista tulla mukaan uutenakin. Keskiviikon vertaisohjaajakoulutus jatkuu etänä ja kaksi kertaa jää loppukeväälle. Askarteluryhmä on tauolla, mutta kuvataideryhmäläiset kokoontuvat teamsiin puhumaan taiteesta, taidehistoriasta ja esittelemään toisille kuviaan.

Kysy lisää: valokuvauksesta tanja.talaskivi-munther@alvi.fi!
Kirjoituspajasta, vertaisohjaajakoulutuksesta ja kuvataideryhmästä kysy leena.honkavaara@alvi.fi. Kävelyistä ja whatsupista kysy Laturista.

29.3. LATURIN RYHMÄTOIMINTA PÄÄSIÄISVIIKOLLA JA SEURAAVALLA VIIKOLLA

Laturi sulkeutuu kolmeksi viikoksi 6.4. alkaen. Ryhmät jatkuvat sähköisesti ja uusiakin ryhmiä on tulossa, sellaisia joissa voi vaihtaa ajatuksia ja kuulumisia toisten kanssa. Kerromme niistä myöhemmin tällä viikolla!

MAANANTAIN kirjoituspaja jatkuu sähköpostitse ja teamsissa, ja mukaan sopii uusiakin tekijöitä. Lopettelemme tarinoiden kudelmia pääsiäisen jälkeen ja siirrymme tutkailemaan, millainen on hyvä haastattelu. Kurssin lopuksi huhti-toukokuussa kerrataan kielenhuoltoasioita. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi.

KESKIVIIKON vertaisohjaajakoulutus pidetään vielä tällä viikolla eli 31.3. Sen jälkeen käytämme sähköpostia ja teamsia.

PERJANTAIN kuvataideryhmä ei kokoonnu pitkäperjantaina ja jatkuu seuraavalla viikolla kivoin tehtävin kunkin taiteilijan kotoa käsin. Viestittelemme sähköpostitse ja teamsilla. Mukaan sähköiseen ryhmään sopii uusiakin tekijöitä, jos sinulla on käytettävissäsi paperia ja jonkin sortin kyniä tai maaleja ja intoa kirjoittaa kuvataiteesta.

SUNNUNTAINA 4.4. on normaaliin tapaan leffaryhmä. Sitten se jää tauolle. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

MEIDÄN VIIKKO (Laturin ohjelma viikolla 13 eli 29.3.-4.4.)

Hei kaikki, Laturin ohjelma ensi viikolla on melko lailla sama kuin viimeksikin. Pääsiäisviikolla päiväryhmät pyörivät max kuuden hengen porukalla ja illalla olohuoneeseen pääsee kuusi asiakasta kerralla. Torstaisin askarteluryhmässä on tilaa, mutta on hyvä ottaa Laturiin etukäteen yhteyttä, ennen kuin tulet. Yksittäisiä paikkoja olohuoneeseen on vapaana ja myös peruutuspaikkoja voi kysellä.

Hyvää viikonloppua kaikille!

TIEDOTE 19.3.2021. Laturin olohuoneeseen saa maanantaista 22.3.2021 lähtien ennakkoilmoittautua maksimissaan kahdeksi illaksi viikossa. Laturissa on ollut täyttä ja kaikki halukkaat eivät ole päässeet mukaan. Mikäli vointisi vaatii useamman käyntikerran viikossa, ota yhteyttä henkilökuntaan.

Peruutuspaikkoja voi edelleen kysyä, samoin voi ilmoittautua jonotuslistalle.

19.3. MEIDÄN VIIKKO (Laturin tukiyhteisön viikko-ohjelma ma-su 22.-28.3.2021.)

Hei kaikille ja mukavaa viikonvaihdetta! Laturi jatkaa toimintaansa, sääntöjä on hieman viilattu.

OLOHUONETOIMINTA jatkuu, mutta sisään pääsevien asiakkaiden määrää on pudotettu seitsemästä kuuteen. Lisäksi yksi asiakas voi varata maksimissaan kaksi iltaa viikossa. Tämä siksi, että kaikki halukkaat pääsisivät mukaan viikon aikana. Lisää paikkoja voi kysyä, jos listalle jää tilaa tai tulee peruutuspaikkoja. Muistattehan, että oma paikka pitää varata, muutoin ei pääse mukaan.

RYHMÄT jatkavat ennallaan.

MAANANTAINA on kirjoitusryhmä (täynnä).

KESKIVIIKKONA on vertaisohjaajakoulutus (täynnä).

TORSTAINA on askarteluryhmä (tilaa on, kysy paikkaa leena.honkavaara@alvi.fi).

PERJANTAINA on kuvataideryhmä (täynnä).

SUNNUNTAINA on leffaryhmä (kysy mahdollista peruutuspaikkaa toimistolta). Toivotaan, että saadaan jatkaa tällä tavalla ja nähdään iloisissa merkeissä ensi viikollakin. Terkuin Leena

12.3.2021

Laturin askarteluryhmässä valmistettiin helmi-maaliskuussa unisieppareita. Ne ovat alun perin Pohjois-Amerikan intiaanien idea. Sieppari on kaunis esine, jolla on myös tehtävä, funktio: se sieppaa pahat unet pois. Hyviä unia kaikille! Kuvan sieppari on nimeltään Mustikka.

12.3.2021

MEIDÄN VIIKKO (Laturin ohjelma viikolla 11 eli 15.-21.3.2021.)

Laturi toimii edelleen, niin kauan kuin mahdollista. Ensi viikolla ohjelmassa:

MAANANTAINA Kirjoituspaja, ryhmä on täynnä.

KESKIVIIKKONA vertaisohjaajakouutus, joka myös on täynnä.

TORSTAINA askarteluryhmä on tauolla ja sen paluusta ilmoitetaan erikseen. Voit toivoa itsellesi mieluista askartelua ja tiedustella paikkoja leena.honkavaara@alvi.fi.

PERJANTAINA kuvataideryhmä on täynnä.

SUNNUNTAINA on leffaryhmä, joka alkaa kello 17 elokuvan valitsemisella. Levollista viikonloppua, terveyttä meille kaikille.

MEIDÄN VIIKKO

(Laturin viikko-ohjelma on julkaistu perjantaina 5.3.2021)

MEIDÄN VIIKKO korvaa entisen Laturin tiistaitiedotteen. Se ulottuu ensi maanantaista ensi viikon sunnuntaihin. Laturi on auki entiseen malliin klo 15-19.30 ja paikan saa ennakkovarauksella. Huom. myös peruutuspaikkoja kannattaa kysellä, niitä tulee ja menee. Biljarditurnauksen aikana ensi viikon LAUANTAINA 13.3. Laturi on avoinna vain biljardinpelaajille!

MAANANTAINA 8.3. on Kirjoituspaja, joka on täynnä. Maaliskuun lopulla voi kysyä, vapautuuko tilaa: leena.honkavaara@alvi.fi.

KESKIVIIKKONA 10.3. on vertaisohjaajakoulutus. Ryhmässä on yksi paikka auki, tosin mukaan on hypättävä HETI. Ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.

TORSTAINA 11.3. on askarteluryhmä. Tiedotamme uusista kevään askarteluaiheista heti kun mahdollista. Tiedustelut leena.honkavaara@alvi.fi.

PERJANTAINA 12.3. on kuvataideryhmä, ryhmä on TÄYNNÄ.

LAUANTAINA 13.3. on biljarditurnaus klo 13 alkaen. Laturi on auki vain pelaajille.

SUNNUNTAINA 14.3. on leffaryhmä klo 17.

Pysykää ihmiset terveinä!

TIEDOTUSTIISTAI 2.3.2021. Hei kaikki laturilaiset ja laturinmieliset! Jatkossa tiedotustiistai siirtyy perjantaille. Silloin kerromme seuraavasta viikosta. Tämä vanha tiistai-tiistai-malli jää unholaan.

MAANANTAISIN ollut Kirjoituspaja puolitetaan suuren kävijämäärän takia. Osa ryhmästä jää maanantaille ja osa siirtyy tiistaille, jossa sama aikataulu ja paikka. Ilmoita, pystyisitkö vaihtamaan maanantain tiistaille! leena.honkavaara@alvi.fi

KESKIVIIKKOISIN on vertaisohjaajakoulutus Laturissa 3.3.alkaen. Paikkoja voi tiedustella leena.honkavaara@alvi.fi.

TORSTAISIN on askarteluryhmä Laturissa. Unisieppareiden tekoa jatketaan.

PERJANTAINA on kuvataideryhmä. Se on tällä erää täynnä.

SUNNUNTAINA on leffaryhmä.

Kaikille alvilaisille avoin KUVATAIDEKILPAILU julistettiin eilen 1.3. Tarkemmat tiedot ALLA!

OSALLISTU ALVIN OMAAN KUVATAIDEKILPAILUUN!

Mitä? Kuvataidekilpailu kaikille alvilaisille eli Laturin, Francan ja Popolon omille harrastajataiteilijoille.

Milloin? 1.-28.3.2021

Palkinto: Joko herkku- tai taiteilijatarvikekori oman valintasi mukaan. Myös 2. ja 3. sijan saavuttaneet saavat pienemmät palkinnot.

Miten? Väline ja tekniikka ovat vapaat. Öljy- tai akryylivärit, pastellit tai öljypastellit, akvarellit, väriliidut, muste, lyijykynä…

Aihe: Kevään ilo. Tulkinta vapaa!Miten? Toteuta teos haluamallasi tavalla. Ota siitä mahdollisimman hyvä ja tarkka valokuva ja lähetä liitteenä osoitteeseen leena.honkavaara@alvi.fi viimeistään 28.3. Älä itse käsittele valokuvaa millään ohjelmalla.

Julkaisemme teoksia kevään Generaattori-lehdessä. Taiteilijat voivat esiintyä nimimerkillä. Voittajan valitsee kuvataiteilija Sari Nieminen. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi

TIEDOTUSTIISTAI 23.2.2021. Hei kaikki laturilaiset ja Laturin ystävät! Tässä seuraavan viikon ohjelmaa Laturissa.

Ensi viikolla ilmestyy vielä tiedotustiistai, mutta jatkossa tiedote julkaistaan perjantaisin seuraavan viikon asioista. Nyt tiedote on ollut keskiviikosta seuraavan viikon tiistaihin. Jatkossa se on siis maanantaista sunnuntaihin. Pikku juttu, mutta selkeyttää ehkä hieman.

Kutsun mielessäni uutta päivää “tiedotusperjantaiksi”, mutta jos sinulla olisi parempi nimiehdotus, laita kommenttia!

MAANANTAISIN meillä on kirjoituspaja, joka on saanut suuren suosion. Se on aivan täynnä.

KESKIVIIKKOISIN on valokuvausryhmä. Se on vielä tällä viikolla, sitten se huilii hieman palatakseen taas keväällä. Sen paikalla alkaa 3.3. vertaistukiohjaajien koulutus klo 12-15 (yksi vielä mahtuu, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi). Keskiviikkoisin on myös Levyraati.

TORSTAISIN pidetään Laturin askarteluryhmä. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi. Tällä viikolla ryhmä kokoontuu tekemään unisiepparia, joka viime viikolla saatiin hyvään alkuun.

PERJANTAINA kuvataideryhmä on tällä kertaa peruttu, tervetuloa ensi viikolla. Ryhmä on täynnä.

SUNNUNTAISIN on leffaryhmä. Illan elokuva valitaan klo 17 ja käytössä ovat Netflixin elokuvat. Hyvää viikkoa kaikille!

16.2.2021 TIEDOTUSTIISTAI.

Hei kaikki! Tämän viikon ja seuraavan viikon alun ohjelma näyttää tältä (alla).

Maanantaina on kirjoituspaja, jossa runot saadaan päätökseen ja siirrytään kertomukseen. Ryhmä on täynnä, ilmoittelemme jos paikkoja vapautuu.

Keskiviikkona on valokuvausryhmä ja Levyraati.

Torstain askarteluryhmän pari seuraavaa kertaa on täynnä, myöhemmin voi vapautua paikkoja, kun askartelutehtävä vaihtuu. Nyt teemme unisiepparia. Kysele teemoja ja aikoja leena.honkavaara@alvi.fi.

Perjantaina on kuvataideryhmä, jossa on nyt yksi paikka vapaana. Ilmoittaudu mukaan leena.honkavaara@alvi.fi.

Sunnuntaina on tuttuun tapaan leffaryhmä, kello 17 valitaan illan elokuva. Mukavaa viikkoa!

9.2.2021 TIEDOTUSTIISTAI. Hyvää tiistaita kaikille! Tässä asiaa seuraavan viikon ohjelmasta. Ohjelma on alla myös lukujärjestyksen muodossa.

MAANANTAISIN Laturissa on kirjoituspaja, ja se on täynnä tällä hetkellä. Ensimmäisten kertojen teemana on runo, jonkin ajan päästä vaihdamme kertomukseen. Tiedustelut leena.honkavaara@alvi.fi.

KESKIVIIKKOISIN on vielä helmikuun loppuun saakka valokuvausryhmä. Mukaan mahtuu uutenakin ja kuvaaminen tapahtuu ulkoilmassa. Helmikuun jälkeen ryhmä on tauolla, mutta jatkuu myöhemmin keväällä. Keskiviikkona on myös Levyraati.

TORSTAISIN on askarteluryhmä ja teemana on seuraavaksi korurasia. Ilmoittautumiset leena.honkavaara@alvi.fi.

PERJANTAISIN on kuvataideryhmä, tosin tällä viikolla ei ole ryhmää Laturin suunnittelupäivän vuoksi.

SUNNUNTAISIN on leffaryhmä. Elokuva valitaan yhdessä klo 17 ja käytettävänä on Netflixin elokuvat.

2.2.2021 TIEDOTUSTIISTAI

Hei ja tervehdys kaikille lumen keskellä tarpoville laturilaisille ja Laturin ystäville. Tässä infoa Laturin viikosta. Alla olevaa lukujärjestystä kannattaa lukea keskiviikosta alkaen oikealle. Ja lopuksi tulevat vasemmalla olevat ensi viikon maanantai ja tiistai.

MAANANTAISIN on kirjoituspaja, joka on tällä hetkellä ehdottomasti TÄYNNÄ.

KESKIVIIKKONA on valokuvausryhmä. Se jatkuu helmikuun ja jää sitten tauolle hetkeksi. Mutta se palaa jälleen keväällä, jolloin luonto herää ja kuvaaminen on ihanimmillaan. Levyraati on keskiviikkoiltana.

TORSTAINA alkaa Laturissa uusi askarteluryhmä klo 13. Mikäli haluat mukaan, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.

PERJANTAINA on kuvataideryhmä, se on TÄYNNÄ.

SUNNUNTAINA on tuttu leffaryhmä raksuineen ja naksuineen klo 17 ja käytössä Netflixin leffat, joista yhdessä valitaan paras.

OLOHUONETOIMINTA: Muistathan edelleen ilmoittautua Laturiin ennen tuloasi. Peruutuspaikkoja kannattaa myös kysellä. Mikäli sinulla on pieniäkin oireita, jää kotiin ja varaa aika koronatestiin. Kivaa viikkoa, voikaa hyvin ja pysytään terveenä.

PÄIVITETTY 1.2.2021 Laturissa alkaa Annelin vetämä askarteluryhmä torstaisin kello 13. Ilmoittautumisohjeet alla. Upeat ystävänpäiväkortit kuntoon ja postiin ajoissa! Tai tuletko myöhemmin tekemään unisiepparia?

VERTAISOHJAAJAKOULUTUS LATURISSA 3.3.2021 alkaen

Laturin järjestämä suosittu vertaisohjaajakoulutus on täällä taas! Keskiviikkoisin tapahtuva koulutus alkaa 3.3.2021. Kokoontumiskertoja on yhteensä kahdeksan, aina kello 12-15. Mikäli korona estää fyysiset tapaamiset, koulutus käydään verkossa. Siksi edellytämme, että sinulla on Facebook-tili ja sähköposti tai pystyt ne perustamaan.

Fyysiseen ryhmään otetaan seitsemän henkilöä tämänhetkisten kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

Vertaiskoulutuksen jälkeen voit vetää omaa vertaisryhmää ja sinulla on työkaluja vertaisten kohtaamiseen. Koulutuksen aikana kirjoitetaan oma kuntoutumistarina, suunnitellaan oma ryhmä ja sen sisältö. Koulutuksen jälkeen voit opiskella kokemusasiantuntijaksi, saat tästä lisätietoa ryhmän aikana.

Ryhmään ovat tervetulleet kaikki, jotka haluavat tehdä työtä vertaisten auttamiseksi. Motivaatio ryhtyä uuteen ja pitkäjänteisyys ovat tärkeitä. Periaatteessa poissa voi olla vain kerran. Koulutus järjestetään Laturin tiloissa Mechelininkatu 11, mutta mukaan saa tulla mitä kautta tahansa, tämä koulutus ei ole vain laturilaisille. Mikäli emme tunne sinua, voit tulla etukäteen käväisemään ja tutustumaan. Ryhmää vetävät Tanja Talaskivi ja Leena Honkavaara. Ilmoittaudu mukaan ja lisätietoja leena.honkavaara@alvi.fi.

GENERAATTORI KUKKUU TAAS! Miten niin kukkuu? Tänä vuonna Alvin yhteinen Generaattori-lehti ilmestyy kolme kertaa. Etenkin viimeinen lehti on saanut paljon kiitosta, muun muassa siksi, että se sisältää niin paljon kävijöiden kirjoittamia juttuja. Siksipä päätoimittajana kuuluttelen, että kirjoittajia etsitään taas kevään numeroon! Voit kirjoittaa:* Runoja* Tarinoita* Jatkokertomusta* Journalistisen tekstin esim. harrastuksestasi tai muusta mielenkiinnon kohteestasi* Ottaa valokuvia teemalla talvi / kevät* Maalata tai piirtää.

Kun haluat mukaan, ota yhteyttä Leenaan, leena.honkavaara@alvi.fi ja kerro, mitä haluat Generaattoriin tuoda. Tekstien ja kuvien DL on 1.3.2021 tai niin kuin sovitaan, kuitenkin maaliskuussa. (Päivitetty sivulle 26.1.2021.)

TIEDOTUSTIISTAI 26.1.2021. Hei kaikki, tässä seuraavan viikon ohjelma Laturissa. Tällä viikolla on muun muassa leffaryhmä, valokuvausryhmä ja kuvataideryhmä.

Kirjoituspiiri starttasi eilen maanantaina, mutta ryhmässä on peruutusten vuoksi paikkoja niin, että pystymme pitämään turvavälit. Jos tahdot tulla mukaan, et myöhästy mistään, sillä ensimmäisen kerran aineistot ovat saatavissa power pointina tai pdf:nä. Ensimmäisinä kertoina teemana ovat runot, sitten edetään tarinoihin ja lopuksi teemme journalistisia haastatteluja. Jos haluat uutena mukaan, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.

HUOM: kirjoituspajan voi tehdä myös kokonaan etänä, mikäli sinulla vain on sähköposti ja tekstinkäsittelyohjelma.

Lue lukujärjestystä keskiviikosta eteenpäin aina seuraavaan tiistaihin saakka. Voikaa kaikki hyvin.

TIEDOTUSTIISTAI 19.1.2021. Laturissa läsnäololistat täyttyvät nyt tiuhaan. Muistathan varata oman paikkasi hyvissä ajoin. Ja jos et pääsekään mukaan, peru paikkasi ajoissa, jotta joku muu saa sen.

Keskiviikkona meillä on tarjolla valokuvausta ja Levyraati. Torstain keskusteluryhmään mahtuu mukaan klo 14. Kuvataideryhmällä ei ole tällä viikolla tapaamista.

Uutuutena ensi maanantaina 25.1. klo 12 alkaa Kirjoituspaja, joka on buukattu täyteen. Kaikki te, jotka olette ilmaisseet halukkuutenne ja joille olemme näyttäneet vihreää valoa, olette mukana. Ilmoittelemme, mikäli ryhmässä jossain vaiheessa vapautuu paikkoja. Ensimmäisellä kerralla on aiheena runo. Lisätietoja ryhmistä: leena.honkavaara@alvi.fi

Kivaa viikkoa sinulle, voi hyvin.

TIEDOTUSTIISTAI 12.1.2021. Hei kaikki laturilaiset ja Laturin ystävät. Alla Laturin ohjelma lukujärjestyksen muodossa huomisesta keskiviikosta seuraavaan tiistaihin.

Tällä viikolla ohjelmassa on valokuvausryhmä ja Levyraati keskiviikkona, keskusteluryhmä torstaina, kuvataideryhmä perjantaina ja leffaryhmä sunnuntaina. Ryhmiin voi tulla mukaan uutena, paitsi kuvataideryhmään, joka on täynnä. Tiedustelut kaikista ryhmistä leena.honkavaara@alvi.fi. Kun haluat tulla illaksi Laturiin oleilemaan ja viihtymään, muistathan ilmoittautua ennakkoon. Listat ovat aivan täynnä, mutta aina joku saattaa perua! Ja tärkeää on myös se, että jos et pääsekään, peruutat paikkasi ajoissa. Niin joku toinen voi saada sen.

Turvallista tietä sinulle tänään lumimyräkän keskellä.

TIEDOTUSTIISTAI 5.1.2021. Hei kaikki ja vielä hyvän uuden vuoden toivotukset. Tänä vuonna moni varmaan toivoo terveyttä ja yhteiskunnan kääntymistä normaalimpaan suuntaan. Laturissa olemme kuin ihmeen kaupalla olleet terveitä. Mutta nyt ei ole aika luopua maskista, käsienpesusta, turvaväleistä. Laturiin on edelleen myös ennakkoilmoittautuminen.

Tässä Laturin tulevan viikon ryhmiä. Lue lukujärjestystä keskiviikosta eteenpäin, lopuksi seuraavan viikon maanantai ja tiistai. Huomenna keskiviikkona 6.1. valokuvausryhmä huilaa loppiaisen vuoksi, mutta Levyraati palaa tauolta kello 17. Torstaina 7.1. on keskusteluryhmä, perjantaina 8.1. vuoden ensimmäinen kuvataideryhmä. Kuvataideryhmään ei tällä hetkellä mahdu enempää osanottajia korona-turvavälien takia. Sunnuntaina on taas leffaryhmän vuoro. Laturiin on tulossa Kirjoituspaja-niminen kirjoitusryhmä alkaen 25.1. maanantaisin kello 12-14. Ilmoittautumiset ja lisätiedot leena. honkavaara@alvi.fi.

Uusi ryhmä alkamassa Laturissa – tule mukaan kirjoittamaan. Onnistuu myös etänä, jos sinulla on sähköposti. Eli myös francalaiset tervetuloa.

TIEDOTUSTIISTAI 30.12. Hei kaikki, tässä tietoa Laturin ohjelmasta tällä viikolla. Olemme normaalisti auki myös uudenvuoden aattona ja päivänä. Muistathan ilmoittautua mukaan. Edelleen otamme sisään vain seitsemän asiakasta kerrallaan.

Huomaathan, että valokuvausryhmään mahtuu porukkaa ja uutena saa tulla mukaan milloin vain, kunhan olet paikalla keskiviikkoisin klo 13 Laturissa. Siitä ryhmä lähtee omille teilleen napsimaan kuvia ulkoilmassa. Valokuvausryhmä jatkuu myös keväällä 2021. Torstaina on keskusteluryhmä ja sunnuntaina leffaryhmä ja molemmat jatkuvat vuoden vaihteen jälkeenkin. Levyraati ja kuvataideryhmä ovat vielä joulutauolla. Hyvää viikkoa, nautitaan valkoisesta maasta!

TIEDOTUSTIISTAI 15.12.2020. Hei kaikille! Alla on tämän viikon ohjelma Laturissa. Muistathan ilmoittautua meille etukäteen, jotta saamme pidettyä asiakasmäärän 7 hengessä kerralla. Levyraati on tauolla ja palaa 6.1. Kuvataideryhmä ON tällä viikolla ja jää sitten tauolle ja jatkuu 8.1. Sitten kysymys: oletteko perin kiintyneet siihen, että viikkotiedotus on aina tiistaisin? Se voisi olla myös edellisen viikon perjantaina tai maanantaina, mikä olisi selkeämpää. Nykyisin tiedotus on koronan takia vain sähköistä. Tämä on vain ehdotus, ota kantaa puolesta tai vastaan. Perjantai, maanantai vai tiistai? Vai ei mitään väliä?

TIEDOTUSTIISTAI 8.12.2020. Laturi jatkaa avoinna edelleenkin, käytännöt ovat samat kuin aiemminkin. Eli otamme sisään seitsemän ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Jo eteisessä on kasvomaskeja ja käsidesiä. Pyydämme myös pesemään kädet huolellisesti lämpimällä saippuavedellä. Pidämme koko ajan turvavälit mielessä.

* Levyraati on jäänyt tauolle ja jatkuu 6.1.2021.

* Valokuvausryhmä on edelleen keskiviikkoisin (ulkosalla) * Torstaisin on keskusteluryhmä.

* Perjantaina on kuvataideryhmä.

* Sunnuntaina on leffaryhmä.

* Kävelyryhmiä suunnitellaan.

Suosittelemme, että ette tulisi Laturiin, mutta toivomme, että tulette, jos tuntuu vaikealta olla yksin, koronatilanne tuntuu hankalalta tms. Myös Laturin puhelin päivystää ma-su klo 12-19.30. Voit soittaa ja purkaa ajatuksiasi. Puhelimeen vastaavat Janne, Rami ja Pekka. Numero on vanha tuttu: 040 7747331. Ohjelma alla vielä lukujärjestyksen muodossa.

TIEDOTE 30.11.20 / KOKO ALVI RY

Alvi toimii 30.11.-15.12.20 hybridimallilla ja seuraa koronatilannetta.

Francan päiväkeskus on fyysisesti kiinni 30.11-15.12.20. Toiminta tapahtuu etänä: puhelinsoitot, whatsup, Facebook, chat. Joka päivä on kello 13 Myyrmäessä ulkoiluryhmä sekä torstaisin klo 10 Tikkurilassa. Take away -lounas Cafe Popolosta on noudettavissa ma-pe klo 11-13.

Cafe Popolossa on ma-pe 11-13.00 take away -lounas (muuten ravintola on kiinni). Yhteisen pöydän ruokakassijako on tiistaisin klo 10.30. (Huom. paikka: lastauslaituri , Vaskivuorentie 10.) Keskiviikkona Myyrinki jakaa yhteisen pöydän take away -annoksia klo 13.30-15.30 (lastauslaituri).

Laturin Tukiyhteisö on auki iltaisin klo 15-20. Laturiin on ilmoittauduttava ennakkoon. Sisään pääsee maksimissaan 7 henkilöä.  Suosittelemme kuitenkin ihmisiä jäämään kotiin. Lääketuki toimii normaalisti, pyritään lyhyisiin kontakteihin. Annamme puhelintukea, ja Facebook, chat, whatsup toimivat. Viikoittain järjestämme ulkoiluryhmiä. Muista toiminnoista tiedotetaan erikseen.

Lisätiedot Heidi Huttunen, heidi.huttunen@alvi.fi.

TIEDOTE MAANANTAINA 30.11.2020 /LATURI

Laturi on avoinna toistaiseksi

Laturin tukiyhteisö on auki toistaiseksi iltaisin klo 15-20. Kävijän pitää ilmoittaa etukäteen tulostaan. Sisään otetaan maksimissaan 7 henkilöä. Suosittelemme kuitenkin, että ihmiset jäävät kotiin.

Laturin lääketuki toimii normaalisti. Pyrimme lyhyisiin kontakteihin.

Tarjoamme puhelintukea viikon jokaisena päivänä. Facebook, chat ja whatsup toimivat. Viikoittain on ulkoiluryhmiä. Muista toiminnoista tiedotetaan erikseen.

Lisätiedot yksikkövastaava

Heidi Huttunen

heidi.huttunen@alvi.fi

TIEDOTE 27.11.2020 / Laturi

Alvin Laturin tukiyhteisö on avoinna ainakin viikonlopun yli eli 27.2.-29.11. Koronatilanne elää jatkuvasti ja harkitsemme kokonaisuutta rauhassa viikonlopun yli. Laturin olohuoneeseen otetaan jatkossa vain seitsemän kävijää kerralla, jotta henkilöiden määrä ei ylitä kymmentä, kun työntekijätkin lasketaan mukaan. Lauantain biljarditurnaus on peruttu, joten Laturi on vapaa kaikille, ei pelkästään biljardinpelaajille.

Laturiin täytyy kuitenkin ehdottomasti ilmoittautua etukäteen. Jo eteisessä on maskeja, ja ensimmäiseksi pestään kädet. Turvaväli on syytä muistaa koko ajan.

Laturiin saa soittaa maanantaista sunnuntaihin kello 12-19.30, tarjoamme puhelintukea tutussa numerossa 040 774 7331.

Lisätiedot Heidi Huttunen, heidi.huttunen@alvi.fi.

TIEDOTE 27.11.2020 / Francan päiväkeskus

Francan päiväkeskus on suljettuna 30.11.-15.12.2020 eli ensi maanantaista joulukuun puoliväliin yleisen koronavirustilanteen vuoksi. Silti joka arkipäivä voi hakea ruokaa Popolosta take away -periaatteella ja joka päivä on mahdollista ulkoilla yhdessä. Francan puhelin vastaa isoihin ja pieniin murheisiin – soita vaan rohkeasti numeroon 040 455 6822. Seuraa myös Facebook-sivujamme ja näitä internetsivujamme www.alvi.fi. Lisätiedot Heidiltä, heidi.huttunen@alvi.fi. ALLA OHJELMA seuraavaksi kahdeksi viikoksi.

TIEDOTE / TIISTAITIEDOTE 24.11.2020

Hyvää tiistaita, Laturin väki. Ohessa viikko-ohjelmamme. Se kannattaa lukea keskiviikosta seuraavaan tiistaihin.

Seuraamme koronaan liittyvää uutisointia ja Helsingin kaupungin suosituksia ja rajoituksia kaikissa meitä koskevissa asioissa. Helsingin kaupunki tiedottaa mahdollisista järeämmistä koronatoimista perjantaina.
Ainakin siihen saakka olohuoneemme on avoin, jos olet terve, käytät kasvomaskia, peset ahkerasti käsiä ja pidät turvavälit. Myös pienryhmiä on edelleen tarjolla. Jos on huolta tai huonoa oloa, soita Laturiin klo 12-19.30. Me päivystämme.


Laturiin, niin kuin ei minnekään muuallekaan, kannata tulla sairaana, muttei myöskään, jos on karanteenissa. Mikä karanteeni on?
*Jos altistut koronalle, olet joko omaehtoisessa tai viranomaisen määräyksellä karanteenissa.
* Karanteenin pituus on 10 päivää eikä sitä voi lyhentää käymällä koronatestissä.
Miten toimin karanteenissa?
* Vältä lähikontakteja oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin.
Voit mennä ulos, mutta pidä turvavälit 1-2 m muihin ihmisiin.
* Et saa mennä töihin, kauppaan, apteekkiin, harrastuksiin tai yleisötilaisuuksiin.
* Jos saat koronavirukseen sopivia oireita, mene koronatestiin.
Voimia kaikille, eritoten niille, joita tai joiden lähipiiriä korona koskettaa. Tiedotamme heti, jos toiminnassamme tulee muutoksia. Seuraa Facebook-sivuamme, internetsivujamme, tarvittaessa soitamme asiakkaille.

TIEDOTUSTIISTAI 17.11.2020

Nyt on virtuaalisen tiedotustiistain aika! Alla lukujärjestys, jota kannattaa lukea keskiviikosta eteenpäin tullen lopuksi tiistaihin.

Huomenna 18.11. (keskiviikkona) valokuvausryhmä on peruttu, muuten ohjelma on aika lailla sama kuin edellisviikolla. Tarjolla on liikuntaa: kävelyfutista ja sählyä. Levyraati on keskiviikkoillassa ja sitä ennen lämpimiä voileipiä. Tanja vetää torstaina keskusteluryhmää, perjantaina on kuvataideryhmä. Bingo (to) ja leffaryhmä (su) pidetään kuten ennenkin.

Maanantaina 23.11. alkaa Enkelipaja numero 2. Mikäli haluat tulla rakentelemaan oman enkelin, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi. Yksi paikka on jäljellä (eilisen tieto).

Muistathan ilmoittautua Laturiin etukäteen. Kerrallaan Laturissa voi olla vain 10 henkeä. Hyvää viikkoa, nähdään Laturissa.

Tältä näyttää yksi Laturin enkelipajan vastavalmistuneista neidoista. Pitsiä, paljetteja, asu tehty paperinarusta (naruja on kierretty auki ja syntyneitä kaistaleita liimattu yhteen asuksi).

10.11.2020 TIEDOTUSTIISTAI – Laturin ohjelmaa tällä viikolla ja ensi viikon alussa. Ohjelma (alla) alkaa keskiviikosta ja loppuu seuraavaan tiistahin. Tervetuloa Laturiin, muista ilmoittautua ennakkoon soittamalla, tekstaamalla tai vaikka sähköpostitse, mikä sinulle on mukavinta. Kerralla otamme sisälle maksimissaan kymmenen henkeä.

Ohjelma on aika lailla sama kuin viime viikolla, mutta keskiviikko on poikkeus. Laturi järjestää Ritzissä biljarditurnauksen kello 13-16 (ennakkoon ilmoittautuneille) ja siksi Laturi avaa ovensa vasta kello 16.30. Sen jälkeen on Jarin Levyraati ja uunissa paistuvat herkut. Enkeliryhmästä saa tietoa Leenalta, samoin kuvataideryhmästä, joka alkoi viime viikolla: leena.honkavaara@alvi.fi.

Kävelyfutikset ovat tällä viikolla normaalisti, samoin sähly. Valokuvausryhmä lähtee liikenteeseen kello 13 keskiviikkona. Tanjalla on uusi keskusteluryhmä torstaisin kello 14. Sunnuntai-iltana on elokuvan hurmaa ja huumaa – tule varaamaan paikkasi ja valitsemaan mieleinen elokuva viimeistään kello 17!

Mukavaa viikkoa kaikille! Muistakaa, että Laturiin saa soittaa, jos on huolta koronasta tai mistä tahansa asiasta.

3.11.2020 Nyt on taas Laturin tiedotustiistain aika! Alla viikon tapahtumat lukujärjestyksen muodossa. Sitä kannattaa lukea keskiviikosta eli huomisesta seuraavaan tiistaihin. Tällä viikolla on muutama uusi juttu:

* Torstaina uusi Tanjan vetämä keskusteluryhmä kello 14-15 Laturissa. Jos tulet ja jäät Laturiin pidemmäksi aikaa, otathan etukäteen yhteyttä toimistolle. Meille otetaan olohuoneeseen max 10 henkeä kerralla, keittiö on iltaisin vain henkilökunnalle.

* Uusi kuvataideryhmä alkaa perjantaina klo 12-15 Laturissa. Välineenä akvarelli ja öljypastelli, voit ottaa myös esim. akryylivärit mukaan, jos sinulla ne on. Yksi paikka vapaana, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.

* Muutoin on tarjolla kävelyfutista, sählyä, valokuvausta, levyraati, bingoa, leffaryhmä. Enkelintekokurssi saa jatkoa toisella kurssilla muutaman viikon päästä.

Tule ihmeessä mukaan, muista silti, että Laturin olohuoneeseen pitää ilmoittautua ennakkoon koronan takia. Otamme sisään vain 10 henkeä kerrallaan. Laturin numero on 040 774 7331, voi laittaa myös tekstarin. Niin olohuoneessa kuin liikunnoissa on vahva maskisuositus. Käsiä tulisi pestä 20 sekuntia lämpimällä saippuavedellä. Muistetaan myös pitää turvavälit. Iloista viikkoa kaikille!

Laturin enkelinrakennuskurssilla sievät pienet enkelineidot ovat saaneet jo paperinarumekot päälleen. Seuraava vaihe on ommella asuihin paljetteja, helmiä, mitä ihanaa keksitäänkin. Voiko olla mitään suloisempaa touhua? (Kuva: Tanja Talaskivi)

2.11.2020 UUTTA! Laturin oma kuvataideryhmä starttaa perjantaina 6.11. klo 12-15 ja mukaan mahtuu vielä yksi ihminen, joka haluaa ottaa selvää maalaamisesta tai verestää jo hankittuja taitoja. Tarjolla on öljypastelleja, akvarellivärejä ja paperia (ja kahvia/teetä/keksejä) – kaikki, mitä voimme toivoa. Vain sinä puutut! Ilmoittaudu mukaan leena.honkavaara@alvi.fi. Opettajina toimivat vertaiset kuvantekijät Allan ja Laura. Käytännön asioista huolehtii Laturin Leena.

2.11.2020 UUTTA: keskusteluryhmä Laturissa torstaisin (5.11. alkaen) kello 14-15. Päätetään yhdessä aiheista ensimmäisellä kerralla. Ryhmää vetää Laturin ihana Tanja. Tervetuloa! Koronan takia mieluiten ennakkoilmoittautuminen, etenkin jos jäät Laturiin pidemmäksi aikaa. Laita tekstaria tai soita Laturin numeroon 040 774 7331.

Alla Francan päiväkeskuksen MARRASKUUN 2020 ohjelma lukujärjestyksen muodossa.

 • HUOM! Aamun kello 10 ryhmät ovat vain osallistujille, ryhmiin ei voi tulla kesken kaiken.
 • Meillä on vahva maskisuositus päivätoiminnassa ja yleisissä kulkuneuvoissa. Ota oma maski mukaan, ajoittain saamme jakoon maskeja.
 • Take away -lounas on haettavissa Popolosta klo 11-13 tai voi syödä paikan päällä ravintolassa.
 • Etätoiminta on edelleen lisänä (puhelintuki, Facebook, Whatsup).
 • Turvavälien pitää toteutua ryhmissä ja olohuoneessa.
 • Pysytään yhdessä terveinä!

TIEDOTUSTIISTAI 27.10.2020. Hei, jälleen uusi mukava tiistai. Voi hyvin tänään!

Kaikki lienevät kuulleet jo, että tällä hetkellä Laturiin tulee ilmoittautua ennakkoon, sillä kerralla otetaan sisälle vain 10 henkeä. Pidämme kiinni turvaväleistä, pesemme kädet enemmän kuin hyvin ja käytämme maskia. Laturiin voi soittaa tai laittaa tulostaan tekstarin: 040 774 7331. Laturin puhelin antaa sinulle myös tukea, jos et pääse itse paikan päälle, mutta haluat puhua.

Viikko-ohjelman näet alta. Lue sitä keskiviikosta seuraavaan tiistaihin. Tällä viikolla ei ole pingistä Kisahallissa.

Maanantain enkelinrakennusryhmä on täynnä, mutta jos sitä kohtaan on innostusta, perustetaan vielä toinen ryhmä ennen joulua. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi.

6.11. perjantaina alkaa kuvataideryhmä, jossa on vielä tilaa yhdelle taiteilijalle. Ota yhteyttä Leenaan samaiseen meiliin. Ryhmässä käytetään akvarellia tai öljypastellia, talo tarjoaa nämä välineet.

Nyt sitten jo odottelemaan huomista Levyraatia!

Jouluenkelit tuovat valoa pimeään. Käsillä tekeminen rauhoittaa ja virkistää. Tänään Laturin enkelinrakenteluryhmä sai työnsä alkuun. Ryhmä on nyt täynnä, mutta jos innokkaita tulee lisää, voidaan järjestää toinenkin ryhmä ennen joulua. Enkeliä varten on posliinipäitä varastossakin. Niiden kauniit mekot tehdään paperinaruista, narua purkamalla ja kuumaliimalla yhteen liittämällä. Lämminhenkistä ryhmää vetää kaikille tuttu Anneli. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Leenalle, leena.honkavaara@alvi.fi. Kuva: Tanja Talaskivi.

23.10.2020 Toimintamme supistuessa (Laturiin sisälle otettava asiakasmäärä pienenee) kaikille tukea tarvitseville on tarjolla puhelintukea. Lue alta myös viimeisin tiedote (22.10.).

TIEDOTE TORSTAINA 22.10.2020, Alvi ry:n Laturin tukiyhteisö

Laturiin ennakkoilmoittauduttava, sisään mahtuu 10 kerralla, otetaan yhdessä kasvomaskit rutiiniksi

Alvin Laturin tukiyhteisön olohuoneeseen pääsee maanantaista 26.10. lähtien kymmenen henkeä kerralla. Jos haluaa tulla Laturiin, tulee siitä ilmoittaa Laturin työntekijöille etukäteen numeroon 040 774 7331. Uusi sääntö on luotu asiakkaiden ja henkilökunnan suojaksi. Koronatilanne on Uudellamaalla kiihtymisvaiheessa.

Laturissa suositellaan painavasti kasvomaskien käyttöä. Meillä on jaettavana yksittäisiä ilmaisia kasvomaskeja, halutessaan niitä voi saada mukaan muutamia. Maskit meille toimittaa Helsingin kaupunki. Kertakäyttömaskien lisäksi on tarjolla myös jonkin verran kankaisia suojuksia.

Laturin olohuonetilassa pidetään edelleenkin turvavälejä, kädet pestään tullessa huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä (vähintään 20 sekuntia). Lisäksi tiloissa on tarjolla useita käsidesejä. Saippuapesu on ensisijainen.

Keittiö on kokonaan suljettu kävijöiltä. Vain henkilökunta ja iltapalan tekijät saavat tehdä työtään keittiössä. 

Osaa kävijöistä tavataan puhelimitse (puhelinrinki) ja ulkoryhmissä.

Alvin viimekeväinen tukipuhelin käynnistyy taas Laturin numerossa 040 774 7331. Soita ma-su kello 12-19.30., oli hätä tai huoli pieni tai suuri.

Lääkkeet jaetaan normaalisti, kaikki dosetit saa valmiiksi lajiteltuina.

Pysytään yhdessä terveinä!

Lisätiedot:

Heidi Huttunen

Yksikkövastaava / Laturin tukiyhteisö

heidi.huttunen@alvi.fi

puh. 040 455 3338

Tiedotustiistai 20.10.2020 (Lukujärjestys ja teksti alla)

20.10.2020 Hei, on jälleen tiedotustiistain aika! Huomaattehan, ettemme nykyisin pidä tiedotustiistai-tapahtumaa Laturissa koronan takia; täällä yksinään turisee Leena. Lukujärjestyksen aikaväli on keskiviikosta (huomisesta) seuraavaan tiistaihin.

* TÄRKEÄ ennakkotieto: 11.11. klo 13 alkaen on biljarditurnaus Ritzissä alvilaisille. Mukaan otetaan 16 ensiksi ilmoittautunutta!
* Tämän viikon lauantaina 24.10. on biljarditurnaus Laturissa klo 12-20 ja Laturi on varattu vain pelaajille.
* Keskiviikkona 21.10. on valokuvausryhmä, pingisporukka (huom. pingikseen pitää imoittautua etukäteen) ja levyraati, ks. ajat alla.
* Torstaina 22.10. on kävelyfutis ja bingo.
* Perjantaina on sählyvuoro.
* Sunnuntaina 25.10. on leffaryhmä. Tulethan paikalle viimeistään klo 17, niin voit vaikuttaa illan leffan valintaan.
* Maanantaina 26.10. alkaa enkelipaja, jossa ihana posliinienkeli saa upean paperinarumekon. Lisätiedot ja ilmoittautumiset leena.honkavaara@alvi.fi. Maanantaina on myös kävelyfutis.
* Tiistaisin Antti Suominen opastaa shakin saloihin klo 16. Tule mukaan, etenkin sinä, jotka et osaa vielä mitään!
* 6.11. klo 12 alkavaan Laturin kuvataideryhmään mahtuu vielä yksi onnellinen taiteilija. Ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi.
Nyt vaan liikkumaan ja harrastamaan. Mukavaa viikkoa!

Tiedotustiistai 13.10.2020 (Lukujärjestys alla)

Tiedotustiistai saapui taas, ja Laturissa tapahtuu seuraavaa:

* Maanantaina ensi viikolla on viimeisen kerran Ihanien naisten piiri klo 13-15. Sen aikana kaikki saavat kauniin pikameikin. HUOM. jokainen tuo omat meikit mukanaan hygieenisyyssyistä. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi.

* Tiistaisin on halukkaille shakkiopastusta klo 16 alkaen.

* Keskiviikkona on meidän ihana valokuvausryhmä, joka starttaa Laturista klo 13.

* Keskiviikkona Levyraati kajahtaa Laturissa kello 17.

* Torstaina on bingo kello 17.

* Perjantaina on sählyä Liikuntamyllyssä klo 12-13.

* Sunnuntaisin Laturissa on leffaryhmä, elokuva valitaan klo 17. Talo tarjoaa raksut ja naksut.

Myös seuraavilla viikoilla on paljon kaikkea, mm.

* keskiviikkona 21.10. klo 13 pingistä Kisahallilla Laturin porukan kanssa, jatkossa myös muita lajeja.

* Torstaina 22.10. klo 13.15-14.15 Talissa kävelyfutista. Jatkuva vuoro.

* Maanantaisin alkaen 26.10. klo 13-15 paperinaruaskartelua Laturissa, tee joulukoriste tai muuten vain koriste itsellesi tai lahjaksi. Lisätiedot tanja.talaskivi-munther@alvi.fi. Ryhmää vetää Anneli.

* Perjantaina 6.11. klo 12-14 Laturin oma kuvataideryhmä starttaa. Ryhmään otetaan 3-4 nopeinta. Ilmoittautumiset ja lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi. Ryhmää vetävät Allan ja Laura.

Kaikkea mukavaa tekemistä on nyt tarjolla, poimi omasi! Jos ohjelmasta puuttuu jotakin sinun näkökulmastasi, ota yhteyttä niin mietitään toteutusta.

Tiedotustiistai 6.10.2020 (lukujärjestys alla)

Heippa, jälleen on tiistaitiedotuksen aika. Kalenteri on aika lailla samanlainen kuin viime viikolla mutta HUOM!

* Laturissa suositellaan kasvomaskin käyttöä, ota oma maski mukaan.

* Helsingin kaupunki suosittaa kasvomaskin käyttöä sisäliikuntavuoroillaan. Eli kävelyfutaajat ja sählääjät: ottakaa omat maskit mukaan menoon.

* TIEDOKSI: Talin palloiluhallissa alkaa kävelyfutisvuoro 22.10. ja se on aina torstaisin kello 13.15-14.15. Mutta vuoro siis alkaa vasta lokakuun lopulla.

* Naisten piiri kokoontuu maanantaina 12.10. elokuvateatterissa. Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 9.10. mennessä, koordinaatit ja lisätietoja: leena.honkavaara@alvi.fi. (Ne, jotka ovat olleet aiemmilla kerroilla mukana, saavat sähköpostia huomenna keskiviikkona.)

Mukavaa viikkoa!

TIEDOTE 30.9.2020

Alvi ry:n Laturin tukipiste

Kasvomaskit käyttöön Laturissa 1.10.2020

Alvi ry:n Laturin tukipisteessä asiakkaat ja henkilökunta alkavat käyttää kasvomaskeja huomisesta 1.10.2020 alkaen. Suositus perustuu korona-viruksesta annettuihin ohjeisiin. Kasvosuojaimet jokainen hankkii itse joko ostamalla tai ilmaisjakelupisteistä. Lista ilmaisjakelupaikoista on tiedotteen lopussa. Maskeja käyttämällä voimme yhdessä pitää Laturin auki.

Laturissa pidetään turvavälit, joista henkilökunta muistuttaa. Kädet pitää pestä heti Laturiin tultua saippualla ja lämpimällä vedellä. Käsiä on hyvä pestä muutenkin, ja lisäksi tarjolla on käsidesejä.

Laturissa toimii edelleen päivystävä puhelin. Sinne voi soittaa, jos korona huolestuttaa tai et pääse tulemaan Laturiin, mutta haluat keskustella mieltä painavista asioista. Puhelin vastaa kello 12-19.30 ja numero on vanha tuttu 040 774 7331. Lisäksi meillä on chat-mahdollisuus osoitteessa www.alvi.fi.

Lisätiedot

Alvi ry:n Laturin yksikkövastaava

Heidi Huttunen

heidi.huttunen@alvi.fi, 040 455 3338
 

Ilmaisten kasvomaskien jakelupisteet Helsingissä:

Asukastalo Malmin toimintakeskus,

Kirkonkyläntie 2

Ma-pe klo 9-16

Pihlajamäen lähiöasema,

Liusketie 3 A

Ma-pe klo 9-16

Kumppanuustalo Hanna (esteellinen pääsy),

Sturenkatu 12

Ma, ke ja pe 9-16

TIEDOTE FRANCAN PÄIVÄTOIMINNASSA KÄVIJOILLE 29.9.2020

Hyvä Francan päiväryhmäläinen! 5.10.20 lähtien Francan päiväkeskuksen toiminta on suppeampaa kiihtyvän koronaviruksen takia. Uusi ohjelmamme on alla lukujärjestysmuotoisena. Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä päivätoiminnassa ja yleisissä kulkuneuvoissa.

Huom! Otathan oman maskin mukaan. Ajoittain saamme jakoon maskeja.

Turvavälien tulee toteutua ryhmissä ja olohuoneessa.

Take away -lounas on haettavissa klo 11-13 tai sen voi syödä paikan päällä. Etätoiminta on edelleen lisänä: puhelintuki, Facebook, WhatsApp. Lisätietoja tarvittaessa Heidi Huttuselta, heidi.huttunen@alvi.fi.

Laturin ohjelmaa viikolla 40-41

29.9.2020 Tiistaitiedote! Tällä viikolla on tarjolla (ks kellonajat alta kalenterista):

* shakkia (tiistaisin),

* valokuvausta ja levyraatia (keskiviikkoisin)

* bingoa (torstaisin),

* HUOM: perjantaina starttaa sählyvuoro klo 12-13. Sählyä on Liikuntamyllyssä Niemikotisäätiön järjestämänä, ja kaikki Alvin väki on tervetullutta mukaan.

* leffaa katsotaan taas porukalla sunnuntaisin.

* ensi maanantaina Ihanien naisten piiri kokoontuu K1-nimisessä uudessa galleriassa Kämp Gallerian alakerrassa klo 12.45. (Pohjois-Esplanadi 33). Menemme yhdessä näyttelyyn, jossa on Marilyn Monroesta ja Coco Chanelista otettuja valokuvia. Näyttelyn jälkeen nautitaan kahvia kaupungilla.

* Eikä unohdeta kävelyfutista, se on nyt sisätiloissa maanantaisin klo 13.30-15.30. Pallomyllyn hallin tekonurmikentällä.

Mukavaa viikkoa kaikille!

25.9.2020 Francan päiväkeskuksen lokakuun ohjelma on julkistettu ja löytyy tästä alta. Mukavia hetkiä yhdessä francalaisille!

23.9.2020.

Hyvää tiedotustiistaita! Iloisia uutisia: Laturin biljardipöytä on huollettu, tervetuloa kokeilemaan! Poikkeuksia tavanomaiseen viikko-ohjelmaan:

* Tänä keskiviikkona ei ole Levyraatia, tervetuloa taas seuraavalla viikolla eli keskiviikkona 30.9.

* Kävelyfutista on vielä torstaina ulkosalla Lassilassa. Muutoin siirrytään sisätiloihin. Kävelyfutista on maanantaisin Pallomyllyn halliin tekonurmella klo 13.30-15.30.

* Lauantaina 26.9. Laturissa pelataan biljarditurnausta ja Laturi on auki vain ilmoittautuneille pelaajille.

* Maanantaina 28.9. on taas Ihanien naisten piiri. Teemana on unelmakartan tekeminen. Jos sinulla on vanhoja naistenlehtiä, voit tuoda pienen määrän Laturiin. Jos et ollut mukana ensimmäisellä kerralla, ilmoita tulostasi leena.honkavaara@alvi.fi, niin osaamme varata tarpeeksi askarteluvälineitä. Kivaa viikkoa!

Tule mukaan valokuvausryhmään!

15.9.2020 Laturin oma valokuvausryhmä kokoontuu keskiviikkoisin kello 13-17. Yhdessä lähdetään kuvaamaan tai näyttelyihin. Ryhmää ei kuitenkaan ole 16.9. Kaikki ovat ryhmään tervetulleita missä vaiheessa kuvaajan uraa tahansa.

15.9.2020 Taasen on tiedotustiistain aika! Mukavaa viikkoa!

* KÄVELYFUTIS: Tällä viikolla on kävelyfutista Myllypurossa ja Lassilassa, mutta ilmeisesti sään on ennustettu olevan huono. Joten sään mukaan! Viimeinen ulkopeli on Myllypurossa keskiviikkona 23.9. Kävelyfutis siirtyy sisätiloihin maanantaista 21.9. alkaen. Tuolloin ja jatkossa paikkana on maanantaisin Pallomyllyn hallin tekonurmi klo 13.30-15.30.

* VALOKUVAUSRYHMÄ: ryhmä on peruttu tällä viikolla. Tervetuloa kuvaamaan taas viikon päästä!

* IHANIEN NAISTEN PIIRI: piiri alkaa maanantaina 21.9. klo 13-15 Laturissa. Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan ohjelmaa. Piiri kokoontuu viisi kertaa ja sen aikana käydään esimerkiksi elokuvissa, teatterissa tai näyttelyssä.

8.9.2020 Nyt on jälleen Laturin tiedotustiistain aika!

* Tänään voi taas solahtaa shakin saloihin Antti Suomisen johdolla klo 16.

* Keskiviikkona otetaan lisää ihania valokuvia Tanjan opastamana, ryhmä alkaa kello 13.

* Levyraati on nykyisin keskiviikkoisin klo 17. Jos haluat mukaan jonkin tietyn biisin tai artistin, niin kommentoi tätä julkaisua.

* Torstaina EI PELATA kävelyfutista Lassilassa, sen sijaan voi ulkoilla Brahenkentälle, jossa on kävelyfutiksen kesäsarjan otteluita kello 12 alkaen.Mukavaa viikkoa kaikille, nähdään pian!

Laturin viikko-ohjelma ajalle 2.9.-8.9.

 • Huomaathan, että Levyraati on siirtynyt pysyvästi keskiviikkoon kello 17-18.
 • Valokuvausryhmä on ensi viikolla keskiviikkona 9.9. klo 13.
 • Antti Suomisen jännittävä shakkiopastus on pysyvästi tiistaisin kello 16.

Francan päiväkeskuksen syyskuun ohjelma alla. Mukavaa syksyä!

Lähde alvilaisten kanssa mukaan näyttelyyn Valokuvataiteen museon uuteen näyttelytilaan – tapaa Marilyn Monroe ja Coco Chanel!

KUVA: Douglas Kirkland: Marilyn Monroe, Hollywood, 1961. ©Douglas Kirkland/Photo Op (Kuvan julkaisuun on pyydetty lupa Valokuvataiteen museolta.)

Näe suloinen Marilyn! Tule mukaan valokuvanäyttelyyn ja näe suloinen Marilyn Monroe ja tyyli-ikoni Coco Chanel upeissa valokuvissa. Valokuvataiteen museo esittää uudessa K1-näyttelytilassaan Kämp-galleriassa kuuluisan valokuvaajan Douglas Kirklandin valokuvateoksia. Kirkland kuvasi paljon julkisuudenhenkilöitä. Näyttelykäynti on osa Laturin valokuvausryhmän toimintaa, mutta sinne saavat tulla mukaan kaikki valokuvasta kiinnostuneet. Lippu tämän ryhmän mukana maksaa 3 euroa. (Normaalisti eläkeläislippu 6 euroa.)

Kokoonnumme maanantaina 31.8.2020 klo 12 Laturissa ja lähdemme yhdessä näyttelyyn. (Näyttely on siis avoinna myös maanantaisin, toisin kuin valtaosa näyttelyistä.) Ryhmää vetää Tanja Talaskivi-Munther.

Nyt on taas tiedotustiistaina aika; viikon 35/36 ohjelma alla:

ARVONTA! Kaikkien Generaattori-lehden tekemiseen osallistuneiden kesken arvotaan syksyllä 50 euron arvoinen ruokakassi. Voit osallistua valokuvilla, erilaisilla teksteillä, maalauksilla tai lähettämällä mukaan vastauksen kysymykseen: Miksi Laturi / Francan päiväkeskus / Popolo on minulle tärkeä? Lehteen ei tule vastaajan nimeä. Vuoden toinen lehti ilmestyy loka-marraskuussa ja nyt on juuri oikea hetki taiteilla siihen sisältöä. Lisätiedot leena.honkavaara@alvi.fi.

*******************************************************************

TIEDOTE 18.8.2020 Alvin risteily Tallinnaan ensi tiistaina 25.8.2020 on peruttu sekä Suomen että Viron pahentuneen koronatilanteen takia. Maksamastaan matkarahasta (20 e) saa puolet takaisin. Palautuksen saa Laturista. Matkoista vastaava Heidi Huttunen pohtii matkatilannetta palattuaan lomilta ensi viikolla. Nyt jäi taas Tallinnan Raatihuoneentorin vilinä näkemättä, mutta kaikki me menemme terveys edellä.

*******************************************************************’

18.8.2020 Nyt on tiedotuksen aika! Alla on Laturin viikko-ohjelma tiistaista tiistaihin lukujärjestyksen muodossa.

* Tällä viikolla on normaalisti molemmat kävelyfutikset ja ilmakin hellii pelaajia, joten nauttikaa auringosta!

* Antti Suomisen vetämä uusi shakkikerho on myös tänään 18.8., joten tervetuloa niin aloittelijat kuin alkeet jo osaavat kello 16. Shakki on huippumielenkiintoista ja Antti on hyvä opettaja. Testattu on!

* Lauantaina on tarjolla biljardisarjan mitalipelit Laturissa. Laturi on auki kaikille.

Oletko aina halunnut oppia shakkia tai oppia sitä enemmän? Nyt on maanmainio tilaisuus siihen. Laturissa kokoontuu shakkiryhmä tiistaisin kello 16, alkaen 18.8. eli tasan viikon päästä. Tule mukaan!

TIEDOTUSTIISTAIN AIKA ON N-Y-T!

TIISTAI 11.8.2020. Nyt on tiedotustiistain aika! Laturin viikko-ohjelman tälle viikolle ja ensi viikon alulle näet alla lukujärjestyksen muodossa.

* HUOM: Torstaina 13.8. ei ole kävelyfutista Lassilassa. Kesäsarja järjestetään Brahenkentällä kello 12-15.

* Lauantaina 15.8. Laturissa pelataan biljardisarja ja se on suljettu muilta kuin pelaajilta. Pallot vilisevät kello 12.30 alkaen.

* Valokuvausryhmä oli ennen lauantaina, mutta tästä lähtien se on maanantaisin 17.8. alkaen. Tervetuloa uudet ja vanhat valokuvauksen ystävät!

* Tiistaina 18.8. järjestetään Laturissa uutuutena shakkiryhmä, joka soveltuu kaikentasoisille pelaajille. Se alkaa noin kello 16. Mukavaa viikkoa kaikille!

Töölönlahti hehkuu kesäisenä

Töölönlahdelta löytyi suloinen pieni mökki, vesimylly. Alvin valokuvausryhmä samosi aurinkoisella Töölönlahdella elokuun alussa. Valokuvausryhmä on tästä lähin maanantaisin kello 12, kokoontuminen Laturissa. Olitpa aloittelija tai jo kokeneempi kuvaaja, tervetuloa mukaan! Ohjaajana toimii Tanja Talaskivi-Munther. Kuva on Tanjan käsialaa.
Jari vetää levyraatia Laturissa perjantai-iltaisin.

Ja musiikki soi!

Alvin Laturin tukiyksikön Levyraati on täällä taas! Musiikkia kokoonnutaan kuuntelemaan ja pisteyttämään joka perjantai-ilta kello 17. Levyraatia vetää tukiyhteisön musiikkivastaava Jari, tuttavallisemmin ”Kumppis”. Hän kuuntelee ja tuntee musiikkia laajasti, vain klassinen musiikki ei hänelle iske.

”Kuuntelen musiikkia laajalla skaalalla eri aikakausilta, ja otan Levyraatiin mukaan sekä kotimaista että ulkomaista musiikkia. Musiikki voi olla hard rockia, poppia, jazzia”, Jari kertoo. Hänen omat lemmikkinsä löytyvät 1960- ja 1970-luvuilta. ”Silloin tehtiin melodisia kappaleita, jotka ovat nyt nostalgisia ja tuttuja.”

Nykymusiikkikin on hyvää, mutta räp tai hiphop ei saa Jaria syttymään lainkaan.

Musiikki on Jarille hyvin tärkeää, sillä se tukee mielenterveyttä. ”Minulla musiikki pitää pään kasassa. Siitä tulee hyvä, rento olo, se virkistää mieltä ja tuo hyviä fiiliksiä. Musiikin myötä ahdistus häipyy. Siihen ei koskaan kyllästy.”

Elokuun alun Levyraadissa kolme ensimmäistä sijaa meni kotimaisille artisteille. Voittaja oli Virve Rostin biisi Jolene, jaetulle toiselle sijalle tulivat Tapani Kansan Äidin pikkupoika ja Mikko Kuustosen Kultainen sydän ja palava mieli. Soittolistalla oli myös Robert Plantia, Mötörheadia, Eddie Cochrania, A-hata, Hurriganesia ja Pink Floydia.

Spotifyn avulla on nykyisin kappaleita helppo löytää, ja Jarin päässä soittolista syntyy helposti. Mitähän seuraavassa Levyraadissa onkaan tarjolla? Jäämme innolla odottamaan!

Juttu ja kuva: Leena Honkavaara

NYT ON TIEDOTUSTIISTAI! Tälläkin viikolla tiedotustiistai pidetään vain näin virtuaalisesti. Laturissa ei ole kokoontumista sen tiimoilta, mutta tervetuloa muuten mukaan. HUOM. MYLLYPURON KÄVELYFUTIS tällä viikolla PERUTTU! Tervetuloa Lassilaan torstaina.
Yllä tämän viikon lukujärjestys. Joitakin ryhmiä vielä puuttuu. Niitä käynnistellään elokuun aikana, jos koronatilanne sen sallii. Ainakin ruokaryhmä ja uintiryhmä puuttuvat vielä.
Perjantain levyraati on ollut suosittu. Bingossa juuri sinä voit voittaa! Vielä pääsee mukaan valokuvausryhmään. Mukavaa viikkoa kaikille! Ennakkoilmoittautumista Laturiin ei tarvita.
Laturissa on bingo joka torstai kello 17. Kuka tahansa voi voittaa kivoja palkintoja. Osuisiko tänään omalle kohdalle ja valitsisiko palkinnoksi kahvia, suklaata vai jättikarkkipussin? Tule viihtymään meidän muiden kanssa!
Ohessa Francan päiväkeskuksen ohjelma elokuulle 2020. Ulkoiluilla on säävaraus.

Valokuvausryhmä starttaa pian Laturissa!

Alvin valokuvausryhmä alkaa pian! Tervetuloa mukaan kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin alkeita opettelevat kuin konkaritkin, uudet ja jo tutut ryhmäläiset. Valokuvausryhmän tapaamiset ovat Laturissa ja ohjaajana on Tanja Talaskivi-Munther. Kirjaa seuraavat ajankohdat kalenteriin:

* Lauantaina 25.7. klo 14

* Lauantaina 8.8. klo 14

Lämpimästi tervetuloa!

Laturin leffaryhmä kokoontuu joka sunnuntai klo 17

Laturin leffaryhmä kokoontuu joka sunnuntai kello 17 katsomaan kokoillan elokuvan kera kahvin ja raksujen. Sunnuntaina 12.7. katsottiin yhdessä kulttileffa Paluu tulevaisuuteen. Elokuva valitaan aluksi yhdessä päättäen.
HUOM. Matkainfon kokoontumispaikka 2.9.2020 klo 13-15 on muuttunut ja on nyt päiväkeskus Franca, Liesitori 1, 4. krs., VANTAA. Mikäli et pääse mukaan, saat infon sisällön kirjallisena. (Päivitetty 4.8.2020.)

Kävelyfutis on Alvin suurin harrasteryhmä

Haluaisitko uutena mukaan Alvin kävelyfutikseen? Ohaajana toimivan Hanna Kaimon mukaan kyseessä on oikea herrasmieslaji, sillä toisen onnistumiselle taputetaan, vaikka se tarkoittaisikin omaa häviötä. Jos toista rikotaan, esimerkiksi vahingossa astuu toisen jalalle, kysytään eihän käynyt kuinkaan. Kun kävellään, loukkaantumisia tapahtuu aika vähän. “Kävelyfutikseen on matalampi kynnys ja se on helpompi laji harrastaa kuin moni muu. Todella mielenkiintoinen laji kuitenkin, jossa yhdistyy fysiikka, liike ja pallon kanssa oleminen. Joukkuelajina sosiaalisus ja yhdessäolo korostuvat. Esimerkiksi kun pelataan sateella ulkona, ollaan siellä kuitenkin yhdessä. Laji on myös halpa. Tarvitset vain lenkkarit tai nappikset”, Hanna kertoo. Tervetuloa!

Alvin porukka kokoontuu pelaamaan seuraavasti:

 • Keskiviikkoisin kello 13-14.30 Myllypuron tekonurmikentällä, Myllytontunpolku 1.
 • Torstaisin kello 14-15.30 Lassilan jalkapallokentällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *