Laturin ja Francan ohjelmaa syksyllä 2021

16.9. 2021 Hei, alla Laturin ensi viikon ohjelma (viikko 38 eli 20.-26.9). Muistutukseksi myös, että siivousryhmä aloittaa pitkästä aikaa ylihuomenna lauantaina klo 14. Siivoojat saavat palkkioksi pientä purtavaa.
Laturiin on tänään pystytetty upea kuvataideryhmän näyttely. Askartelen siihen vielä nimilaput, niin se on valmis katsottavaksi. Näyttely on pieni mutta pippurinen ja nautinnollinen suupala kaikille taiteen ystäville. Hyvää loppuviikkoa! / Leena

KUVA: PetrBonek / iStock

LATURIN VIIKKO-OHJELMA 13.-19.9.2021 (VIIKKO 37)

KUVA: ROEL BLEEKER / iSTOCK

Hei kaikki, Laturissa alkaa ensi viikolla useampi uusi ryhmä, eli perjantain sähly klo 12-13 ja lauantain siivousryhmä klo 14. Siivousryhmän ajankohta on joissain mainoksissamme ollut klo 13, mutta 14 on se oikea aika. Maanantain albumiaskartelussa eli skräppäysryhmässä on yksi vapaa paikka. Nappaa paikka itsellesi ottamalla yhteyttä Laturiin. Kyseessä on ryhmän toinen kokoontuminen, eli ehdit hyvin mukaan. Kirjoituspajassa on vapaita paikkoja ja mukaan saa tulla milloin vain ja itselle sopivalla tahdilla. Ensi tiistaina meillä on poikkeusaika klo 10-11.45. (Normaali tapaamisaika on 12-14.) Ilouutinen on, että keskiviikkona taas levyraateillaan yhdessä. Kuntoillaan, taiteillaan, siivoillaan – maailma tulee mukavammaksi.

Tule mukaan Laturin siivousryhmään!

TIEDOTE 2.9.2021. Laturiin saa jälleen tulla vapaasti, eli ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Jos väkeä tulee ylen määrin, ohjaajat voivat rajoittaa kävijämäärää. Käytämme edelleen maskeja!

Oheisessa kuvassa on Laturin viikko-ohjelma. Suosittu skräppäys eli albumiaskertelu alkaa maanantaina. Tiistain kirjoituspajaan mahtuu vielä porukkaa. Jos haluat kirjoitusryhmään, ilmoita itsestäsi Leenalle, leena.honkavaara@alvi.fi. Keskiviikkona on Siljan kävelyryhmä yhteistyössä Majakan kanssa. Tule tapaamaan uusia tyyppejä! Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ja lähtöpaikkana on Majakka.

Muuten viikko on normaali, on kävelyfutista, bingoa, leffaryhmää. Perjantaipalaverissa saa ilmaiset kahvit tilaisuuden jälkeen. Tule mukaan!

(KUVA: Shirokuma design)

OHJELMAA FRANCASSA

Ohessa Francan päiväkeskuksen ohjelma syyskuussa. Lisätietoja tarvittaessa Heidiltä. (Kuva: iStock / Povareshka)

LATURIN VIIKKO-OHJELMA 23.-29.8.2021.

Hei, ensi viikolla Laturi toimii ennallaan, osa väestä on Lapin-reissussa ma-su. Ohjaajista Lappiin lähtevät Janne, Tanja ja Leena. Koronarajoitukset ovat voimassa eikä “lukujärjestyksessä” ole suuria muutoksia. Mikäli sinua kiinnostaa kävely ryhmässä, ota yhteyttä Siljaan / Laturiin, niin ryhmä järjestetään.
Tulevista ohjelmista nostaisin esiin Kirjoituspajan, joka alkaa tiistaina 31.8. kello 12-14. Ilmoittaudu ennakkoon niin varaamme sinullekin jotain herkkua ensimmäisen kerran kunniaksi. Laita meiliä Leenalle, leena.honkavaara@alvi.fi. Lähde myös kanssamme Suomenlinnan kesäteatteriin katsomaan Sofian maailmaa 3.9. klo 19! Syystuuli jo soi, mutta otamme vaikka viltit mukaan. Ilmoittaudu Leenalle.
Leppoisaa loppuviikkoa!

19.8.2021

Ilmoittaudu mukaan, paikkoja on rajoitetusti! Suomenlinnan kesäteatteri on vielä auki syyskuun alkuun. Tule mukaan katsomaan Ryhmäteatterin Sofian maailma -esitystä perjantaina 3.9. kello 19! Lipun omavastuu on 10 euroa. Ilmoittaudu mukaan Leenalle, leena.honkavaara@alvi.fi tai suoraan Laturiin koodisanoilla kesäteatteri ja Leena. Lue lisää näytelmästä https://www.ryhmateatteri.fi/ohjelmisto/sofian_maailma

Laturin ensi viikon ohjelma 16.-22.8.20219

Muutama huomio ensi viikon ohjelmasta:

Torstain kävelyfutis on siirtynyt maanantaille Myllypuroon. Lilinkotisäätiö ja Sininauhasäätiö toivottavat laturilaiset pelaajat tervetulleiksi joukkoon. Vuoro on kello 13.30-15.30.

Lapin matkan info on Francassa Vantaalla tiistaina kello 13. Kaikki Lapinmatkaajat, tervetuloa.

Perjantaina on lounasristeilyn vuoro. Tapaamme kello 13.45 Havis Amandan patsaalla ja menemme yhdessä laivaan. Risteilyn takia Laturi avataan kello 16.15.

Huomio! Skräppäysryhmään eli albumiaskarteluun mahtuu vielä YKSI innokas skräppääjä. Ilmoittaudu mukaan tanja.talaskivi-munther@alvi.fi. Ryhmä on maanantaisin kello 12-14 alkaen 6.9.

Kirjoituspaja Generaattoriin mahtuu kirjoittamaan runoja, tarinoita ja tekemään journalismia. Se on tiistaisin kello 12-14 alkaen 31.8. Pajassa saa neuvoja ja ohjausta teksteihin. Ainutlaatuinen tilaisuus kehittyä kirjoittajana eteenpäin! Kirjoituspajaan voi tuoda myös mitä tahansa hyviä tekstejä ja lukea niitä toisille. Paja on vapaamuotoinen ja luova. Ilmoittaudu mukaan leena.honkavaara@alvi.fi.

TIEDOTE 9.8.2021: Laturin kävijämäärää rajoitetaan 10 henkeen kerralla. Otamme jälleen ennakkoilmoittautumiset käyttöön huomisesta alkaen. Kävijämäärärajoitus on voimassa elokuun ajan. Rajoitus johtuu vallitsevasta koronatilanteesta. Muistathan Laturissa pitää turvavälin, pitää maskia ja pestä ja desinfioida käsiä! Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.

LATURIN VIIKKO-OHJELMA ensi viikolle 32.

Hei kaikki, viikko ohjelmassa on ensi viikolla taas ulkoiluja: kävelyä Siljan kanssa, kävelyfutista ja minigolfia. Kesäistä mukavaa yhdessäoloa! Lisäksi on Levyraati, bingo, leffaryhmä ja kuvataideryhmä.

Tiistaina on Ideariihi eli vapaaehtoistyöntekijöiden ja henkilökunnan kuukausipalaveri klo 13.45.

Perjantaina on klo 13 retki Seurasaareen. Ilmoittaudu mukaan viimeistään edellisenä päivänä! Säävaraus. Treffit ovat Seurasaaren bussin päätepysäkillä klo 13.

Nämä ryhmät alkavat myöhemmin, mutta ovat olleet hyvin suosittuja. ILMOITTAUDU mukaan ajoissa:

* Skräppäys eli albumiaskartelu alkaen 6.9., maanantaisin kello 12-14. Ohjaajina Laura ja Tanja. Skräppäys on valokuvien, kirjeiden ja pienten muistoesineiden tallentamista albumiin. Albumin ja osan askartelumateriaaleista saat Laturista. Tuo itse mukaan esim. valokuvia, tarroja ja kiiltokuvia. Yhteys: tanja.talaskivi-munther@alvi.fi.

* Kirjoituspaja Generaattori alkaa tiistaina 31.8. ja on koko syksyn tiistaisin kello 12-14. Kirjoitamme ja luemme runoja, tarinoita ja journalistisia juttuja. Pajassa saa ohjausta ja palautetta teksteistä. Tarkoituksena on tuottaa tekstejä julkaistavaksi Generaattori-lehteen. Ohjaajina Leena ja Tanja. Yhteys: leena.honkavaara@alvi.fi.

Mukavaa viikonloppua!

Laturin ohjaajat

Kuvaajat: Tuulimylly Iacob Madaci / iStock ja orava Elena Chirkova / iStock

16.7.2021 Ilmoittautuminen Laturin lounasristeilylle alkaa nyt!

TIEDOTE 16.7.2021. Ohessa alla Laturin ensi viikon ohjelma. Tänään on Laturissa klo 17 perjantaipalaveri, jossa muun muassa käydään ohjelma sekä tulevia retkiä läpi. Smoothie-baari on tulevalla viikolla torstai-iltana bingon jälkeen. Ihanaa viikonloppua!

LATURIN PERJANTAIPALAVERI 9.7.2021

Ohessa Laturin ohjelma viikolle 28 eli 12.-18.7.

Tervetuloa laturilaisten kanssa saunomaan ja uimaan perjantaina 16.7.! Paikkana on Lapinlahden Lähde. Lisätieot mainoksessa alla.

LATURIN PERJANTAIPALAVERI 18.6.2021. Laturin tiedotusperjantai on nyt nimeltään perjantaipalaveri!

Kurkkaa lukujärjestyksestä, mitä tapahtuu ensi viikolla. Tauolle ovat jääneet Kirjoituspaja, kuvataideryhmä ja askarteluryhmä, valokuvausryhmäkin huilii hetken, mistä ilmoittelemme erikseen.

Silja jatkaa mukavia kävelylenkkejään ja kävelyfutista pelataan. Sunnuntaina on ulkoilua ja jätskiä – sään salliessa. Viikon suurin happening on tietenkin juhannusaatto. Juhla alkaa Alvilassa kello 13 ja ohjelmassa on muun muassa grillausta. Säävaraus. Ennakkoilmoittautuminen viimeistään tiistaina 22.6.! HUOM! Juhannusaattona Laturi on auki klo 17-20.

Ohjelmaan voi tulla muutoksia, mistä ilmoittelemme Facebookissa ja whatsappissa. Hyvää juhannusviikkoa, hyvää mieltä toivottaa Leena Laturista

TIEDOTUSPERJANTAI 11.6.2021

VIIKKO-OHJELMA ma 14.6.-su 20.6.

Tänään vietetään pitkästä aikaa Laturin tiedotustapahtumaa, joka on siirretty tiistaista perjantaille. Tiedotusperjantai, tai millä nimellä sitä kutsutaankaan, on jatkossa vakio-ohjelmaamme. Siinä käydään läpi koko seuraavan viikon ohjelma maanantaista sunnuntaihin sekä muita ajankohtaisia asioita.  

Laturissa kannattaa hyödyntää mahdollisuudet liikkua yhdessä. Kävelyfutis on torstaisin, Silja vetää kävelyitä Pohjois-Haagassa, ulkopeliryhmiin mahtuu mukaan. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Laturiin.

Laturin kirjoituspaja päättyy ensi maanantaina, jolloin käymme läpi kielenhuoltoasioita, esimerkiksi mihin kuuluu pilkku, ja onko tämä yhdyssana. Keskiviikon valokuvausryhmä jatkuu, sillä kesä on valokuvaajan parasta aikaa. Levyraatia ei ole tällä viikolla.

Torstaina on Laturin retki Porvooseen klo 11.30 alkaen, takaisin Kampissa olemme noin kello 18. Mikäli intoudut vielä mukaan, ota kiireesti yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi tai soita Laturiin. Jos et pääse Porvooseen, voit voittaa Laturin bingossa klo 17.

Kuvataideryhmä on jäänyt tauolle ja palaa ohjelmaan perjantaina 6.8.

Laturin tiedotusperjantait jatkuvat, samoin ensi viikolla klo 17 alkaen.

Sunnuntaina on taas leffaryhmä.

Aurinkoista ja hyvää mieltä!

********************************************************’

MEIDÄN VIIKKO 7.-13.6. 2021 (Laturin ohjelma ensi viikolla 23)

Hei kaikki laturilaiset! Nyt ideoimaan Laturin kesäretkikohteita. Toteutamme niitä mielellämme. Kanna oma ehdotuksesi Laturiin viimeistään perjantaina 11.6. tai tekstaa tai soita. Ensi viikolla ohjelmaamme palaavat muuten BINGO ja viikon tiedotustilaisuus. Se oli ennen tiedotustiistai, nyt se on tiedotusperjantai.

Ensi viikolla on tarjolla monenmoista kivaa ohjelmaa, ulkoilmaohjelmat säävarauksella. Kävelylenkkejä ryhmässä on tarjolla useita, muistathan ennakkoilmoittautumisen edellisenä iltana klo 18 mennessä. Keskiviikkona on minigolfia ja torstaina kävelyfutista Lassilassa koko Alvin väelle.

Ensi perjantaina 11.6. on siis pitkästä aikaa MEIDÄN VIIKKO -tiedotushetki eli TIEDOTUSPERJANTAI kello 17 Laturissa. Kahvi on kuumaa ja ilmaista.

IDEARIIHI keskiviikkona on Laturin vapaaehtoisten ja henkilökunnan yhteinen tapaaminen kerran kuussa, jossa kehitetään toimintaa.

MUUT RYHMÄT: Kirjoitusryhmässä muovaillaan henkilöhaastatteluja. Muutaman viikon sisällä siirrymme kielenhuoltoon: miten vääntyvät yhdyssanat, miten pilkut menevät oikein jne. Mikäli kielenhuolto kiinnostaa, tule mukaan – kysy ensin paikkaa leena.honkavaara@alvi.fi.  Askarteluryhmässä tehdään ensi viikolla lisää onnittelukortteja ja kuvataideryhmässä kokeillaan akryylivärimaalausta. Kuvataideryhmä päättyy 11.6., mutta jatkaa syksyllä uusin voimin. Kuvataiteilija Sari Nieminen on luvannut välillä pitää luentoja / demoja kiinnostavista teemoista, kuten väriopista.

Levyraati on taas paikoillaan keskiviikkoillassa, tervetuloa fiilistelemään!  

P.S. Tämän kuluvan viikon lauantaina ja sunnuntaina on kävelyryhmät molempina päivinä klo 13, lähtö Laturista. Jos ensin kävelisi ja sitten etsisi paikan auringosta? Saattaisi toimia!

TIEDOTE 27.5.2021 Laturiin saa tulla ilman ilmoittautumista ensi viikolla

Alvin Laturin tukiyhteisöön ei tarvitse enää ilmoittautua tiistaista 1.6.2021 alkaen. Ohjaajilla on kuitenkin tilannekohtaisesti mahdollisuus käännyttää asiakkaita pois, jos tila on liian täynnä turvavälien pitämiseksi.

Käytämme Laturissa edelleen maskia, käsien pesua unohtamatta. Tämä koskee olohuonetoiminnan lisäksi harrasteryhmiä. Myös Laturin keittiö ja muut tilat avataan asiakkaille 1.6.

Kävijöiden nimet otetaan ylös mahdollista koronajäljitystä varten – koronan kanssa elelemme edelleen. Tervetuloa, myös sinä, jotka et ole käynyt aikoihin! ❤️😊

Musaa! Levyraati!

Jari vetää levyraatia Laturissa keskiviikko-iltaisin.

Alvin Laturin tukiyksikön Levyraati on täällä taas! Musiikkia kokoonnutaan kuuntelemaan ja pisteyttämään joka perjantai-ilta kello 17. Levyraatia vetää tukiyhteisön musiikkivastaava Jari, tuttavallisemmin ”Kumppis”. Hän kuuntelee ja tuntee musiikkia laajasti, vain klassinen musiikki ei hänelle iske.

”Kuuntelen musiikkia laajalla skaalalla eri aikakausilta, ja otan Levyraatiin mukaan sekä kotimaista että ulkomaista musiikkia. Musiikki voi olla hard rockia, poppia, jazzia”, Jari kertoo. Hänen omat lemmikkinsä löytyvät 1960- ja 1970-luvuilta. ”Silloin tehtiin melodisia kappaleita, jotka ovat nyt nostalgisia ja tuttuja.”

Nykymusiikkikin on hyvää, mutta räp tai hiphop ei saa Jaria syttymään lainkaan.

Musiikki on Jarille hyvin tärkeää, sillä se tukee mielenterveyttä. ”Minulla musiikki pitää pään kasassa. Siitä tulee hyvä, rento olo, se virkistää mieltä ja tuo hyviä fiiliksiä. Musiikin myötä ahdistus häipyy. Siihen ei koskaan kyllästy.”

Elokuun alun Levyraadissa kolme ensimmäistä sijaa meni kotimaisille artisteille. Voittaja oli Virve Rostin biisi Jolene, jaetulle toiselle sijalle tulivat Tapani Kansan Äidin pikkupoika ja Mikko Kuustosen Kultainen sydän ja palava mieli. Soittolistalla oli myös Robert Plantia, Mötörheadia, Eddie Cochrania, A-hata, Hurriganesia ja Pink Floydia.

Spotifyn avulla on nykyisin kappaleita helppo löytää, ja Jarin päässä soittolista syntyy helposti. Mitähän seuraavassa Levyraadissa onkaan tarjolla? Jäämme innolla odottamaan!

Juttu ja kuva: Leena Honkavaara

Laturissa on bingo joka torstai kello 17. Kuka tahansa voi voittaa kivoja palkintoja. Osuisiko tänään omalle kohdalle ja valitsisiko palkinnoksi kahvia, suklaata vai jättikarkkipussin? Tule viihtymään meidän muiden kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *