Laturin ja Francan ohjelmaa keväällä 2022

Laturin viikko-ohjelma 23.-29.5.2022. Hei kaikki, olettekos nauttineet säästä? Ensi viikolla on taas Laturissa kivaa ohjelmaa. Neulepiiriin mahtuu vielä muutama; tule maanantaina mukaan klo 12.00. Kuvataideryhmään mahtuu tällä hetkellä yksi uusi henkilö mukaan. Ryhmä jatkuu 18.6. saakka ja sitten taas syksyllä. Perjantaina 27.5. on pitkästä aikaa viikkopalaveri ja siellä päätetään kesän retkistä ja museokäynneistä. Tule mukaan: vain niin voit vaikuttaa. Avoin kaikille ja ilmaiset kahvit palaverin jälkeen.

Hei, Laturin ensi viikon ohjelma on tässä, eli 16.-22.5.

Muutama huomio: Maanantaina neuleryhmä tekee hankintoja Lankamaailmassa. Voit tietenkin tulla mukaan, vaikket olisi vielä ilmoittautunut. Keskiviikkona on taas Levyraati, jee!

Tennis on tauolla ensi viikon. Perjantaina on retki Kansallismuseoon klo 16. Tavataan museon edessä. Ilmainen! Ilmoittautumiset Laturiin. Perjantaina on myös taiteilija Callen näyttelyn avajaiset Laturissa klo 17. Tervetuloa!

UUSI TAIDENÄYTTELY LATURISSA

Ensi viikolla mm. sinkkuilta ja ilmainen retki Amos Rexiin!

TAUSTAKUVA: StudioBarcelona / iStock

25.4. 2022. Miltä näyttää vappuviikon ohjelma Laturissa? Monenmoista iloista on tarjolla! Katso kalenterista! Huom. keskiviikon tennis on vielä auki, ota yhteyttä ohjaajiin. Sunnuntaina Laturissa on perinteistä Wappuruokaa. Yksinkertaista mutta täyttävää. Voikaa hyvin ja iloa viikkoon!

LATURIN OHJELMA ENSI VIIKOLLA ELI 18.-24.4.; VIIKKO 16. Hei kaikki! Pääsiäisen jälkeen arkinen puuha jatkuu taas. Semmoinen muistutus, että sunnuntaina 20.4. eli 1. pääsiäispäivänä Laturissa tarjotaan pääsiäisherkkuja. Ensi viikolla on tarjolla taas monenmoista ohjelmaa, esim. tennistä, kuvista, leffaa ja tietovisailua. Katso tarkemmin ohjelmasta! Rauhallista ja rentouttavaa pääsiäistä!

Neulontaryhmässä puikkojen kilinää ja pulinaa 9.5. alkaen

8.4.2022 Laturin tulevan viikon eli pääsiäisviikon ohjelma on tässä. Huom. perjantaina olemme auki normaaliin tapaan klo 15-20, mutta päiväryhmiä ei ole. Olemme auki koko pääsiäisen. Mukavaa viikonloppua!

Laturin viikko-ohjelma ensi viikolle 4.-10.4. on tässä yllä! Tarjolla on monenlaista liikuntaa, kuvataidetta, kirjoittamista, bingoa ja tietovisaa. Tule mukaan! Perjantain kuvikseen ja keskiviikon kirjoitusryhmään mahtuu mukaan, olitpa uusi tai ”vanha” kävijä.Mukavaa loppuviikkoa ja aurinkoista ensi viikkoa!

Ohessa alla Francan päiväkeskuksen huhtikuun ohjelma. Mukavia päiviä yhdessä!

Hei, Laturin ensi viikon ohjelma on tässä, eli 28.3.-3.4. Uutuutena on perjantaisin tennis Talin tennishallissa klo 13-14. Ota mukaan sisäpelikengät, mailoja saa paikan päältä. Ensi viikolla on tauon jälkeen Levyraati. Huom. Maanantain skräppäysryhmä järjestetään nyt viimeistä kertaa. Mukavaa viikonloppua, nähdään ensi viikolla!

Laturin ohjelma ensi viikolla 12 eli 21.-27.3.2022.

Hei hoi, ensi viikolla on taas Laturissa tarjolla vaikka mitä. Kaikkiin ryhmiin mahtuu mukaan uutenakin. Skräppäys, kuvataideryhmät I ja II sekä kirjoitusryhmä ovat nyt avoinna kaikille, vain ennakkoilmoittautuminen vaaditaan, että pääset nauttimaan tekemisestä (leena.honkavaara@alvi.fi). Nyt pääsee myös sählyyn, mutta ota etukäteen yhteys Laturiin.

Huom. kulttuuriryhmät: jos ryhmäläisiä ilmaantuu paikalle vain yksi, ryhmää ei pidetä. Vähintään kolme ihmistä on ryhmä. Nyt kannattaa pitää kiinni paikastaan ryhmässä käymällä siellä aktiivisesti. Mukavaa viikonloppua – nähdään ensi viikolla!

UNELMIEN SINKKUILTA

Tule mukaan suunnittelemaan yhdessä sinkkuilta sinun makuusi

MIKÄ? Kauan kaivattu sarja sinkkuiltoja alkaa tänä keväänä Laturissa! Kyseessä on Mielenterveysyhdistys Alvi ry:n Laturin tukiyhteisön ja Kalasataman psykiatrisen poliklinikan yhdessä ideoima tapahtuma, jossa voit tavata samanhenkistä porukkaa ja ehkä juuri hänet, jota olet kaivannut. Tapahtuma on tarkoitus jatkossa järjestää kerran kuussa perjantaisin. Laturi on silloin varattu vain sinkuille.
Tapahtuman suunnitteluun tarvitsemme SUUNNITTELU-
TIIMIN, jonka pääosassa ovat Laturin ja Kalasataman kävijät.

Mikäli haluat mukaan suunnittelutiimiin, ota yhteyttä pikaisesti Laturiin: 040 774 7331. Sähköposti: tukiyhteiso@alvi.fi.
Ensimmäinen tiimitapaaminen on 29.3. klo 14 Laturissa. Tiimi kokoontuu 2-3 kertaa, kahvitarjoilu. Tule ja vaikuta!

LATURIN OHJELMA VIIKOLLA 11 ELI 14.-20.3.2022

MA Skräppäys, yksi paikka vapaana klo 12. ILM. leena.honkavaara@alvi.fi

MA Kävelyfutis, tilaa on, 13.30 Pallomylly.

TI Luova uusi kuvataideryhmä klo 12-14, tilaa on. Ilm. Leenalle

Ti tietovisa klo 17

KE kirjoituspaja, tilaa on, ilm. Leenalle

KE TAUOLLA Levyraati, palaa parin viikon päästä

TO Bingo klo 17

PE Kuvisryhmä, niille jotka hallitsevat ainakin yhden tekniikan. Vapaata tilaa. Ilm. Leenalle

LA Karaoke klo 16.30

SU Kävelyryhmä klo 14-15. Ilmoittaudu mukaan viim. la-iltana.

SU Leffaryhmä klo 17

LATURIN OHJELMA VIIKOLLA 10 ELI 7.-13.3.2022

MA Skräppäys klo 12-14. Albumiaskartelua hyvässä seurassa. Vielä yksi mahtuu mukaan! KÄVELYFUTIS klo 13.30 Pallomyllyssä

TI Uusi kuvataideryhmä klo 12-14. TIETOVISA klo 17.

KE Kirjoitusryhmä klo 12-14. Uutena saa tulla mukaan, nyt teemana runo. LEVYRAATI KLO 17

TO BINGO klo 17

PE Kuvataideryhmä täynnä

LA Karaoke klo 16.30

SU kävelylenkki klo 14-15. Ilmoittaudu mukaan la-iltana. LEFFARYHMÄ klo 17

Nyt on aika ilmoittautua kevään ihanalle kuvataidekurssille, joka alkaa tiistaina 8.3. Kolme paikkaa on vielä vapaana. Luova taideryhmä tarjoaa maalausta, rentoutusta ja luovia tehtäviä. Tule mukaan pitämään hauskaa taiteen keinoin. Sopii myös niille, jotka ovat maalanneet kauan sitten tai niille, jotka omasta mielestään eivät ole kuvataiteellisesti lahjakkaita. Tämä kurssi voi avata konkarinkin silmiä. Ohjaajina ovat kuvataiteilija Sari sekä Saara, molemmat vertaisryhmän ohjaajia. Ilmoittautumiset toimistolle.

Kulttuuritarjontaa Laturissa!
Meillä on tänä keväänä tarjolla Laturissa paljon kulttuuria. Maalausryhmiä on kaksi, jotka ovat keskenään hyvin erilaiset (lue lisää esitteestä). Skräppäys on askartelua muistoilla. Kirjoituspajassa taotaan runoja ja tarinoita, kalske vaan kuuluu! Jos haluat ilmoittautua joihinkin näistä ryhmistä, ota yhteyttä leena.honkavaara@alvi.fi, jätä Leenalle sana käydessäsi Laturissa tai soita Laturiin.
Myös teatteria tai elokuvaa voidaan harrastaa kevään aikana, mutta yksittäisiä kertoja. Toivomuksia ja ehdotuksia otetaan vastaan. Saamme välillä myös ilmaislippuja teattereista. Pysy kuulolla!

Musaa! Levyraati!

Jari vetää levyraatia Laturissa keskiviikko-iltaisin.

Alvin Laturin tukiyksikön Levyraati on täällä taas! Musiikkia kokoonnutaan kuuntelemaan ja pisteyttämään joka perjantai-ilta kello 17. Levyraatia vetää tukiyhteisön musiikkivastaava Jari, tuttavallisemmin ”Kumppis”. Hän kuuntelee ja tuntee musiikkia laajasti, vain klassinen musiikki ei hänelle iske.

”Kuuntelen musiikkia laajalla skaalalla eri aikakausilta, ja otan Levyraatiin mukaan sekä kotimaista että ulkomaista musiikkia. Musiikki voi olla hard rockia, poppia, jazzia”, Jari kertoo. Hänen omat lemmikkinsä löytyvät 1960- ja 1970-luvuilta. ”Silloin tehtiin melodisia kappaleita, jotka ovat nyt nostalgisia ja tuttuja.”

Nykymusiikkikin on hyvää, mutta räp tai hiphop ei saa Jaria syttymään lainkaan.

Musiikki on Jarille hyvin tärkeää, sillä se tukee mielenterveyttä. ”Minulla musiikki pitää pään kasassa. Siitä tulee hyvä, rento olo, se virkistää mieltä ja tuo hyviä fiiliksiä. Musiikin myötä ahdistus häipyy. Siihen ei koskaan kyllästy.”

Elokuun alun Levyraadissa kolme ensimmäistä sijaa meni kotimaisille artisteille. Voittaja oli Virve Rostin biisi Jolene, jaetulle toiselle sijalle tulivat Tapani Kansan Äidin pikkupoika ja Mikko Kuustosen Kultainen sydän ja palava mieli. Soittolistalla oli myös Robert Plantia, Mötörheadia, Eddie Cochrania, A-hata, Hurriganesia ja Pink Floydia.

Spotifyn avulla on nykyisin kappaleita helppo löytää, ja Jarin päässä soittolista syntyy helposti. Mitähän seuraavassa Levyraadissa onkaan tarjolla? Jäämme innolla odottamaan!

Juttu ja kuva: Leena Honkavaara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.