TYÖTOIMINTA

Työtoiminta Alvissa: Francassa Vantaalla, Café Popolossa Vantaalla ja Laturin tukiyhteisössä Helsingissä

 • Työtoiminnan tarkoituksena on vahvistaa pitkään työttöminä olleiden elämänhallintaa ja työvalmiuksia.
 • Sosiaaliohjauksessa pyrimme tukemaan elämänhallintaa ja auttamaan/ ohjaamaan tarvittavien palvelujen piiriin. Muun muassa Kela- asiointi, päihde- ja mielenterveyspalvelut, velka- ja talousneuvonta.
 • Uraohjauksessa kartoitamme työllistymisen esteitä ja pyrimme löytämään asiakkaan vahvuuksia ja mielenkiinnon kohteita. Yritämme löytää realistisen reitin työllistymisen polulla.
 • Francan päiväkeskuksen ja Café Popolon työtoiminnan asiakkaana on mahdollisuus osallistua Alvi ry:n järjestämiin ryhmiin, retkiin ja matkoihin sekä muihin tapahtumiin. Työtoiminnan asiakkaat saavat myös ruokailla henkilökuntahintaan työpäivinään Café Popolossa.
 • Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan työllisyyspalveluiden omavalmentajan kautta.
 • Ohjattuun työtoimintaan ohjaudutaan oman sosiaalityöntekijän kautta.

Löydät meidät myös somesta:

Popolon Facebook

Francan Facebook

Laturin Facebook.

Francan, Popolon ja Laturin työtoiminnan vastaava:

Linda Forsman

Puhelin +35840 5366 327

etunimi.sukunimi@alvi.fi

TYÖTOIMINTA FRANCAN PÄIVÄKESKUKSESSA

Francan päiväkeskus Vantaalla on matalan kynnyksen päivätoimintaa, joka on suunnattu vantaalaisille mielenterveyskuntoutujille. Työtoimintapaikkana Franca sopii muun muassa henkilöille, jotka ovat olleet pitkään poissa työelämästä ja esimerkiksi arjen- tai elämänhallinnan kanssa on haasteita. Työtehtävät ovat hyvin kevyitä ja näin ollen paikka sopii myös ihmisille, joilla on fyysisessä toimintakyvyssä rajoitteita.

Työtoiminnassa perustyötehtäviä ovat aamupalan esille laittaminen ja keittiön siisteydestä huolehtiminen, kaupassa käynti, leipominen ja tilojen siisteydestä huolehtiminen.

Työtoiminnalle on mahdollista myös ryhmien vetäminen, muun muassa ”hyvät uutiset”, tietovisa, bingo.  Tämän lisäksi voi hyödyntää omia vahvuuksiaan, esimerkiksi ohjata liikuntaa- tai kädentaitoja, hoitaa kukkia, sisustaa, päivittää somea jne. Pelkkää toimistotyötä emme valitettavasti pysty tarjoamaan.

TYÖTOIMINTA CAFÉ POPOLOSSA

Café Popolo Vantaalla on kaikille avoin lounaskahvila. Lisäksi ruokailemassa käyvät Francan päiväkeskuksen asiakkaat.

Café Popolossa saa monipuolisen ja todellisen kuvan kahvila- ja keittiöalan työympäristöstä ja työtehtävistä. Café Popolo tarjoaa vantaalaisille ohjattua ja kuntouttavaa työtoimintaa.

Aamuvuoro on 8-12. Tässä työvuorossa valmistetaan lounas ja leivotaan leipää ja mahdollisia vitriinituotteita. Kassatyö alkaa. Lounasta myydään klo 11.00-13.00.

Iltavuoro on klo 10.30-14.30. Tässä työvuorossa työtehtävät liittyvät ruokalinjastosta huolehtimiseen, kassatyöhön, astiahuoltoon, sekä loppusiivoukseen. Lisäksi valmistellaan seuraavan päivän tuotteita.

Työ Café Popolossa ei edellytä aiempaa keittiö- tai kassakokemusta. Hygieniapassia ei vaadita. Salmonellatodistus tarvitaan ennen töiden aloitusta (terveyskeskuksesta saa, pääsääntöisesti puhelinsoitolla).

TYÖTOIMINTA LATURIN TUKIYHTEISÖSSÄ

Laturin tukiyhteisössä Helsingissä on tarjolla kuntouttavaa työtoimintaa. Laturin Tukiyhteisö on matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja kansalaisareena. Laturissa on päivä- ja iltatoimintaa, mukavaa seuraa ja yhdessä tekemistä kaipaaville 18 vuotta täyttäneille henkilöille. Laturin Tukiyhteisön Avoin olohuone tarjoaa luontevan kohtaamispaikan sosiaalisten tilanteiden turvalliseen harjoitteluun sekä rauhalliseen illanviettoon Helsingin keskustassa.

Kohderyhmänä on täysi-ikäiset helsinkiläiset, joilla on tai on ollut kokemusta mielenterveydellistä häiriöistä. Toiminta on kohdennettu ihmisille, joille toisten seurassa oleminen, vuorovaikutus ja yhteisössä toimiminen sekä sitoutuminen säännölliseen toimintaan voi olla haasteellista.

Työtehtävät:

Avustavat ohjaajan työt, johon kuuluvat muun muassa:

 •  Yleisestä siisteydestä huolehtiminen
 • Kaupassa käynnit
 • Toiminnassa mukana oleminen
 •  Ohjaajan  työparina toimiminen ryhmissä ja retkillä
 • Esitteiden ja mainosten tekemistä
 • Omien vahvuuksien ja osaamisen  mukaan räätälöityjä töitä
 • Somen hoitamista

Lisätiedot:

Heidi Huttunen Sh (AMK)

Yksikkövastaava Laturin tukiyhteisö

etunimi.sukunimi@alvi.fi   

puh. 040 455 3338