TYÖTOIMINTA

Työtoiminta Francassa ja Café Popolossa sekä Laturissa

  • Työtoiminnan tarkoituksena on vahvistaa pitkään työttöminä olleiden elämänhallintaa ja työvalmiuksia.
  • Sosiaaliohjauksessa pyrimme tukemaan elämänhallintaa ja auttamaan/ ohjaamaan tarvittavien palvelujen piiriin. Muun muassa Kela- asiointi, päihde- ja mielenterveyspalvelut, velka- ja talousneuvonta.
  • Uraohjauksessa kartoitamme työllistymisen esteitä ja pyrimme löytämään asiakkaan vahvuuksia ja mielenkiinnon kohteita. Yritämme löytää realistisen reitin työllistymisen polulla.
  • Francan päiväkeskuksen ja Café Popolon työtoiminnan asiakkaana on mahdollisuus osallistua Alvi ry:n järjestämiin ryhmiin, retkiin ja matkoihin sekä muihin tapahtumiin. Työtoiminnan asiakkaat saavat myös ruokailla henkilökuntahintaan työpäivinään Café Popolossa.
  • Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan työllisyyspalveluiden omavalmentajan kautta.
  • Ohjattuun työtoimintaan ohjaudutaan oman sosiaalityöntekijän kautta.

Löydät meidät myös somesta:

Popolon Facebook

Francan Facebook

Laturin Facebook.

Francan, Popolon ja Laturin työtoiminnan vastaava:

Linda Forsman

Puhelin +35840 5366 327

etunimi.sukunimi@alvi.fi

TYÖTOIMINTA FRANCAN PÄIVÄKESKUKSESSA

Francan päiväkeskus Vantaalla on matalan kynnyksen päivätoimintaa, joka on suunnattu Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen mielenterveystoipujille. Työtoimintapaikkana Franca sopii muun muassa henkilöille, jotka ovat olleet pitkään poissa työelämästä ja esimerkiksi arjen- tai elämänhallinnan kanssa on haasteita. Työtehtävät ovat hyvin kevyitä ja näin ollen paikka sopii myös ihmisille, joilla on fyysisessä toimintakyvyssä rajoitteita.

Kuntouttavassa työoiminnassa perustyötehtäviä ovat siivous ja keittiötyöt. Hygieniapassia ei vaadita. Halutessasi voit hyödyntää omia vahvuuksiasi tai mielenkiinnon kohteita ohjaamalla erilaisia ryhmiä. Voit esimerkiksi ohjata liikuntaa- tai kädentaitoja, hoitaa kukkia, sisustaa, päivittää somea jne. Pelkkää toimistotyötä emme valitettavasti pysty tarjoamaan.

TYÖTOIMINTA CAFÉ POPOLOSSA

Työ Café Popolossa ei edellytä aiempaa keittiö- tai kassakokemusta. Hygieniapassia ei vaadita. Salmonellatodistus tarvitaan ennen töiden aloitusta (terveyskeskuksesta saa, pääsääntöisesti puhelinsoitolla tai soittamalla).

Café Popolossa saa monipuolisen ja todellisen kuvan kahvila- ja keittiöalan työympäristöstä sekä työtehtävistä. Café Popolo tarjoaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asukkaille ohjattua ja kuntouttavaa työtoimintaa. Keittiössä, salin puolella sekä erilaisissa asiakaspalvelutyötehtävissä voi tutustua työelämään ja löytää kipinän jatko-opiskeluille tai töihin paluuseen. Café Popolon työtoiminnassa on mahdollisuus osallistua Alvi ry:n järjestämiin retkiin ja matkoihin. Café Popolon henkilökunta tekee tiivistä yhteistyötä Vantaan kaupungin sosiaalitoimen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Aamuvuoro on 8-12. Tässä työvuorossa valmistetaan lounas ja leivotaan leipää ja mahdollisia vitriinituotteita. Kassatyö alkaa. Lounasta myydään klo 11.00-13.00.

Iltavuoro on klo 10.30-14.30. Tässä työvuorossa työtehtävät liittyvät ruokalinjastosta huolehtimiseen, kassatyöhön, astiahuoltoon, sekä loppusiivoukseen. Lisäksi valmistellaan seuraavan päivän tuotteita.

OHJATTU TYÖTOIMINTA

Ohjattuun työtoimintaan hakeudutaan oman sosiaalityöntekijän kautta. Sosiaalityöntekijän arvio on keskeinen, koska sosiaalitoimella on vastuu kokonaissuunnitelmasta ja maksusitoumuksen myöntämisestä. Ohjattu työtoiminta ei ole KELAn tarkoittamaa kuntouttavaa työtoimintaa eikä toimeentulotuen piiriin kuuluvaa palvelua vaan sosiaalista kuntoutusta.

Kuntoutussuunnitelma laaditaan yhdessä kuntoutujan ja hänen verkostonsa kanssa noin kuukauden työssäolon jälkeen.

KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA

Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen työllisyyspalveluiden aktivointisuunnitelman kautta. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on vahvistaa pitkään työttömänä olleiden elämänhallintaa ja työvalmiuksia ja parantaa edellytyksiä osallistua muihin aktiivitoimenpiteisiin sekä kohti työelämää. Kuntouttavan työtoiminnan aikana asiakas saa työttömyysturvan tai toimeentulotuen lisäksi 9€ ylläpitokorvausta/toimintarahaa.