top of page
12aec944972107.5823a67b5eab6.jpg

Francan Päiväkeskus

Tervetuloa Francaan

Alvi ry:n Francan päiväkeskus on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu päivätoimintakeskus. Sen tarkoitus on parantaa kuntoutujien elämänlaatua ja toimintakykyä, vähentää syrjäytymisen riskiä ja ylläpitää aktiivisuutta. Päivätoiminta tukee kuntoutujien yhteiskunnallista selviytymistä parantamalla vuorovaikutustaitoja ja tukemalla sosiaalisissa suhteissa. 

 

Päiväkeskuksen aktiviteetteihin kuuluvat mm. ryhmät, jotka keskittyvät ruoanlaittoon, liikuntaan, retkeilyyn, kädentaitoihin ja vertaistoimintaan. Lisäksi kuntoutujilla on mahdollisuus lukea lehtiä, juoda kahvia ja käyttää tietokoneita.

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneet ohjaajamme tarjoavat tukea, neuvontaa ja ohjausta. Päiväkeskus on avoinna maanantaista perjantaihin ja tarjoaa ilmaisen aamiaisen, lounaan sekä päiväkahvin.

Asiakkaaksi Francan päiväkeskukseen hakeudutaan oman alueen sosiaalityöntekijän kautta. Francan työtoimintaan on mahdollisuus päästä mukaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen työllisyyspalveluiden kautta.

Sijaitsemme Vantaan Myyrmäessä, kauppakeskus Isomyyrissä, Myyringin tiloissa, kolmannessa kerroksessa. Osoite kartalla on Vaskivuorentie 10 B. Jos saavut Liesitori 1:n puolelta, niin mene 2. kerroksen kautta rakennuksen läpi toiselle puolelle, B-portaaseen. Vantaan Aikuisopiston kyltit auttavat löytämään perille.

Työtoiminta Francassa

Työtoimintapaikkana Franca sopii muun muassa henkilöille, jotka ovat olleet pitkään poissa työelämästä ja esimerkiksi arjen- tai elämänhallinnan kanssa on haasteita. Työtehtävät ovat hyvin kevyitä ja näin ollen paikka sopii myös ihmisille, joilla on fyysisessä toimintakyvyssä rajoitteita. 

 

Kuntouttavassa työtoiminnassa perustyötehtäviä ovat aamupalan esille laittaminen, kaupassa käynti, leipominen ja tilojen siisteydestä huolehtiminen. Hygieniapassia ei vaadita. Halutessasi voit hyödyntää omia vahvuuksiasi tai mielenkiinnon kohteita ohjaamalla tai osallistumalla erilaisiin ryhmiin.

Halutessasi voit esimerkiksi ohjata liikuntaa- tai kädentaitoja, hoitaa kukkia, sisustaa, päivittää somea jne. Kuntouttavassa työtoiminnassa on mahdollista myös harjoitella ja ylläpitää suomenkielentaitoa. Francan päiväkeskuksessa ei ole kielitaidolle osaamisvaatimuksia.

Olen saanut Francasta paljon apua. Ohjaajat ja työporukka ovat mukavia, ja ilmapiiri on hyvä.

Katja 38 v.

Francaan on aina helppo tulla matalalla kynnyksellä.

Heini, 60 v.

Francassa on turvallista olla.

Pia, 49 v.

bottom of page